Asociaţia de prietenie
                                   "Ille et Vilaine - Sibiu"

Facebook

Centre de vacanta
cursuri de limba franceza


Studio de traducere simultană

vezi ARHIVA

Să ştim ce mâncăm, Să ştim de unde provine hrana noastră ...


• imagini

• documente de lucru

• program

 Această conferinţă are loc la un moment crucial pentru fermieri şi pentru producţia de alimente, din Europa. Propunerile legislative, cu privire la noua Politică Agricolă Comună (PAC), în perioada 2013 – 2020, au fost anunţate în data de 12 Octombrie. În plus, un nou Pachet Calitativ a fost adoptat de către Comisie la finele anului 2010, care va duce la propuneri legislative în 2012.

Agricultura are un rol fundamental în societatea europeană. Ne marchează viaţa indiferent dacă locuim la oraş sau în spaţiul rural, pentru că agricultura are influenţă asupra sănătăţii şi bunăstării noastre.

Propunerile menţionate mai sus sunt foarte importante pentru supravieţuirea viitoare a fermelor de subzistenţă şi semisubizistenţă, precum şi a comunităţilor de fermieri şi a peisajului cultural. Asta pe de o parte. Dar alimentele locale şi de calitate, lanţurile alimentare scurte afectează deasemenea publicul European în ansamblu, oferind accesul la alimente de calitate foarte bună şi peisaje recreative. Iar aceasta se poate întâmpla numai asigurând o agricultură sustenabilă, care să conserve acest capital de mare preţ – sol de calitate, apă curată şi biodiversitate.

Politica Agricolă Comună are un caracter dinamic adaptîndu-se mereu, pentru a răspunde noilor priorităţi ale societăţii.

Comisia Europeană, în special la iniţiativa Comisarului European pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală – Dacian Cioloş, a realizat ample consultări publice în legătură cu aceste subiecte, care sunt esenţiale pentru o prosperitate neîntreruptă în Europa.

PAC propusă pentru 2013 – 2020 şi Pachetul Calitativ propus sunt rezultatul acestor consultări. Politica Agricolă Comună exprimă fără echivoc, faptul că acum şi pe viitor încurajează acele practici agricole care au o grijă deosebită faţă de peisaje şi animale sălbatice, iar producţia agricolă nu îşi propune o exploatare a resurselor pământului până la epuizare. Această abordare cu grijă faţă de natură va avea drept rezultat hrană de calitate, aer mai curat, ape mai limpezi şi nu în ultimul rând, spaţii recreative de excepţie.

Dar care este cel mai bun mod de a sprijini agricultura? Această conferinţă îşi propune să:

1. Explice câteva dintre elementele cheie ale politicilor Comisiei în ceea ce priveşte Calitatea alimentelor, Lanţurile alimentare, elemente care răspund preocupărilor fermierilor şi cetăţenilor europeni.
2. Analizeze câteva dintre problemele cu care se confruntă comunităţile agrare tradiţionale şi consumatorii.
3. Colecteze şi să transmită Comisiei opinii chiar de la sursă, identificând cele mai bune soluţii pentru problemele europene cu privire la: siguranţa alimentară şi cum ar putea Comisia ajuta atât producătorii cât şi consumatorii, într-un format legislativ, care să concretizeze aceste soluţii.


A CAP reform is going on. European Institutions are supporting an unsustainable food system based on low quality food for competitive prices.
Changing the CAP is the key in order to achieve FOOD SOVEREIGNTY.

Visit nyelenieurope.net

înapoi / sus

 

Parteneri:

cons jud sb conseil general 35 S35R ch35 Ambasada Frantei Gites 35 ATRT Casa Corpului DidacticLangue communication Bienvenue a la ferme centras FDSC AJTS GAL PM GAL Hartibaciu GAL Tara Oltului Caprimed Prefectura SB DADR DADR

Acasă / Despre Noi / Programe / Rețele / Servicii / Parteneri / Glosar / Arhivă / Contact

Copyright 2009 Asociatia de prietenie Ille et Vilaine - Sibiu
Created by Image Art & Bio