Asociaţia de prietenie
                                   "Ille et Vilaine - Sibiu"

Facebook

Centre de vacanta
cursuri de limba franceza


Studio de traducere simultană

vezi ARHIVA

“De la teorie la practică, formarea în societatea contemporană ”


Pornind de la experienta sa de mediator al stagiilor pentru elevii de la Liceul tehnic Coetlogon din Ille et Vilaine, Asociatia de prietenie Ille et Vilaine-Sibiu  a organizat intalnirea-dezbatere  pe tema învăţământului alternativ (dual), sub genericul «De la teorie la practică, formarea în societatea contemporană ».

• imagini ...

 


Problematica formarii practice a tinerilor preocupa atat mediul economic cat si cel educational si de accea reuniunea s-a bucurat de prezenta a peste 40 de persoane, in majoritate reprezentanti ai invatamantului mediu tehnic din Sibiu.

Au participat reprezentanti ai liceelor sibiene : D.P. Barcianu, Energetic, Avram Iancu, Independenta, Carol I, Cibinium, Henri Coanda, precum si Liceul tehnic  A.Vijoli din Fagaras.
Inspectoratul Scolar Judetean, Consiliul Judetean Sibiu si Universitatea Lucian Blaga Sibiu au fost de asemenea reprezentate la aceste dezbateri.

Intreprinderile participante au fost : NTN-SNR – fabricant francez de rulmenti, CON-A – firma sibiana de constructii, SR2C – firma franceza de constructii metalice, la care s-au alaturat si reprezentanti ai magazinului Carrefour.

Din partea Liceului tehnic Coetlogon din Dol de Bretagne  au fost prezenti 8 elevi care se afla in practica la diferite firme din Sibiu, insotiti de doi profesori.

Discutiile au pornit de la faptul ca firmele resimt foarte acut lipsa de calificare specifica pentru meseriile de care au nevoie, dar si o lipsa de aptitudini mai generale, care ar trebui sa fie create prin sistemul de invatamant.  

Concluzia cea mai evidenta a dezbaterilor a fost necesitatea unei colaborari sporite  intre mediul educational tehnic si cel al intreprinderilor pentru a se ajunge la completarea cunostiintelor teoretice, dobandite la scoala, cu deprinderi si cunostinte de ordin practic, care nu se pot obtine decat prin stagii mai indelungate, in conditii reale de productie.

 


înapoi / sus

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 

Parteneri:

cons jud sb conseil general 35 S35R ch35 Ambasada Frantei Gites 35 ATRT Casa Corpului DidacticLangue communication Bienvenue a la ferme centras FDSC AJTS GAL PM GAL Hartibaciu GAL Tara Oltului Caprimed Prefectura SB DADR DADR

Acasă / Despre Noi / Programe / Rețele / Servicii / Parteneri / Glosar / Arhivă / Contact

Copyright 2009 Asociatia de prietenie Ille et Vilaine - Sibiu
Created by Image Art & Bio