Asociaţia de prietenie
                                   "Ille et Vilaine - Sibiu"

Facebook

Centre de vacanta
cursuri de limba franceza


Studio de traducere simultană

vezi ARHIVA

“Întâlnire 30 ani ”


Cu o întârziere de doi ani, am reușit să ne revedem la Rennes, în perioada 14 – 19 iulie 2022, francezi, români și polonezi, pentru a sărbători 30 de ani de la primele noastre întâlniri. Județul Sibiu a fost bine reprezentat, atât la nivel asociativ cât și la nivel instituțional.


Au participat 7 comune înfrățite din județ, dintre care 6 au fost reprezentate și la nivel de primărie (primar sau vice-primar): Păuca, Apoldu de Jos, Săliște – Sibiel, Slimnic, Șeica Mare, Copșa Mică, Tălmaciu.


Acestora li s-a adăugat și o delegație oficială a Consiliului Județean, formată din:

  • Daniela CIMPEAN, Președinte
  • Beatrice UNGAR, Consilier județean
  • Gheorghe STERP VINGARZAN Consilier județean
  • Adrian ECHERT, Consilier județean
  • Răzvan Codruț POP, Director Biblioteca  ASTRA
  • Ovidiu Marian BARON, Director adjunct CNM ASTRA
  • Remus Atilla RUS, Director adjunct Filarmonica de Stat Sibiu
  • Dana Marinela LUPICA, Șef serviciu Strategii – Programe
  • Cristina Doris BANCIU, Consilier.

Gazdele noastre Asociația Solidarite 35 Roumanie și Asociația Bretagne – Pologne, au pregătit un progam variat de intervenții și mărturii ale tuturor actorilor din cooperarea franco română și franco poloneză, precum și o serie de vizite în teritoriu, pentru descoperirea unor proiecte inovante de dezvoltare locală.

Primele trei zile au fost consacrate reuniunilor în plen, ale reprezentanților asociativi, cu expunerea experiențelor semnificative din cooperarea lor, iar a patra zi a fost una festivă, la care au participat și delegațiile administrațiilor din cele trei țări.

Luni, 18 iulie, la sediul Deparatmentului Ille et Vilaine, a avut loc o ședința de lucru în prezența președintelui  Jean-Luc CHENUT și a consilierei responsabilă cu cooperarea internațională, Michèle MOTEL. După dejunul de lucru, a fost semnată nouă convenție de cooperare între cele două adminstratii, pe perioada 2022 – 2024.

Asociația de prietenie Ille et Vilaine – Sibiu a fost reprezentată de Valentin ARVUNESCU, director executiv, membru fondator al asociației, din 1994 și mediator al acestei cooperări de peste 22 de ani.

Atat acordurile oficiale semnate cât și angajamentele nescrise ale partenerilor acestei frumoase și longevive cooperări ne dau garantia unei continuități care, sperăm, va antrena si reprezentanți ai generației tinere din cele trei teritorii europene.


La departamentul Ille et vilaine - semnarea convenției

 


În plen

 


Vizite în teren

 

înapoi / sus

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Parteneri:

cons jud sb conseil general 35 S35R ch35 Ambasada Frantei Gites 35 ATRT Casa Corpului DidacticLangue communication Bienvenue a la ferme centras FDSC AJTS GAL PM GAL Hartibaciu GAL Tara Oltului Caprimed Prefectura SB DADR DADR

Acasă / Despre Noi / Programe / Rețele / Servicii / Parteneri / Glosar / Arhivă / Contact

Copyright 2009 Asociatia de prietenie Ille et Vilaine - Sibiu
Created by Image Art & Bio