Asociaţia de prietenie
                                   "Ille et Vilaine - Sibiu"

Facebook

Centre de vacanta
cursuri de limba franceza


Studio de traducere simultană

vezi ARHIVA

“Prima întâlnire a grupului de coordonare, dupa încheierea cu succes a celei de-a VII ediții CTO”


CTO

Prima întâlnire a grupului de coordonare, dupa încheierea cu succes a celei de-a VII ediții CTO, a avut loc la Școala din Cîrța, la invitația Doamnei Iuliana Turi, directoarea școlii. Obiectivul principal a fost evaluarea ediției, împreună cu echipa câștigătoare, reprezentanța comunei Arpașu de Jos.

imagini concurs ...


Tinerii castigatori au raspuns cu dezinvoltura intrebarilor noastre, oferindu-ne o imagine foarte incurajatoare asupra experientei traite la Poenita. Se pare ca nu au retinut prea multe puncte slabe in organizarea si desfasurarea taberei.

CTO CTO
CTO

• Care a fost cheia reusitei lor? : Lucrul in echipa, pregatirea temeinica si dorinta de a fi cei mai buni.
• Ce s-ar fi intamplat daca nu castigau? : N-ar fi fost o tragedie, si-ar fi acordat o sansa pentru data viitoare. Conteaza sa participi, sa-ti faci prieteni, sa faci ceva deosebit.
• Cum au fost selectati? : Dupa aptitudinile demonstrate la scoala, in timpul anului (dexteritati, capacitate de relationare etc.). Unii dintre ei au participat si la editia precedenta.
• Daca au facut o pregatire speciala : Mai putin pregatire fizica, dar au invatat tot ce trebuia pentru proba teoretica si au exersat unele lucruri in curtea scolii.
• Cum considera proba de traditii? : A fost apreciata, dar nu trebuie punctata pentru ca e greu de stabilit criterii obiective de evaluare.
• Daca au existat timpi morti pe parcurul zilelor de tabara : Nu s-au plictisit, au gasit cu usurinta activitati de grup impreuna cu ceilalti participanti.
• Ce ar schimba? : Poate ora de stingere,  e prea devreme sa te culci tocmai cand distractia este in toi...
• Cum au fost perceputi organizatorii si insotitorii ? : Mai relaxati decat la scoala si mai „complici”  cu participantii.
• Cum li s-au parut voluntarii? : Au fost de ajutor, exemplul lor este de urmat
• Daca ar agrea introducerea unei probe sportive : Da, va fi o distractie in plus.
• Daca acum stiu sa-si pregateasca rucsacul pentru 3 zile: Da, au aflat despre cateva lucruri care ar fi bine de luat
• Daca au mai dormit in cort : da, toti.
• Ce propuneri ar avea: sa se pregatesca de acasa un imn al echipei, sau un semn distinctiv.

S-a dovedit ca avem capacitatea de a ne mobiliza ad-hoc si nu trebuie sa asteptam ca totul sa fie pus la dispozitie, in cele mai mici detalii, de catre colectivitatea locala.  
Se spune adesea ca nevoia te invata si a fost valabil din plin de data aceasta, cand organizatorii si insotitorii au trecut cu brio o proba pe care realitatea momentului le-a oferit-o : sa asigure buna desfasurare a taberei folosind „mijloacele de bord”.

Pentru editia viitoare trebuie inca de pe acum sensibilizate primariile sa prevada in buget sumele alocate CTO.
GAL Tara Oltului va face o scrisoare in acest sens catre toate comunele.  Este foarte bine ca GAL TO promoveaza proiectul in teritoriu prin transmiterea de mesaje oficiale.

Se propune identificarea unei asociatii locale din Tara Oltului care ar putea sa propuna proiectul CTO pentru finantare prin  LEADER, oferind  posibilitatea dezvoltarii lui si trecerii la o etapa superioara. Trebuie valorificata in continuare reteaua de persoane si de structuri creata in acesti 7 ani, cu scopul de a oferi copiilor din teritoriu un tip de activitate de vara, agreabil si formator in acelasi timp.


înapoi / sus

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 

Parteneri:

cons jud sb conseil general 35 S35R ch35 Ambasada Frantei Gites 35 ATRT Casa Corpului DidacticLangue communication Bienvenue a la ferme centras FDSC AJTS GAL PM GAL Hartibaciu GAL Tara Oltului Caprimed Prefectura SB DADR DADR

Acasă / Despre Noi / Programe / Rețele / Servicii / Parteneri / Glosar / Arhivă / Contact

Copyright 2009 Asociatia de prietenie Ille et Vilaine - Sibiu
Created by Image Art & Bio