Asociaţia de prietenie
                                   "Ille et Vilaine - Sibiu"

Facebook

Centre de vacanta
cursuri de limba franceza


Studio de traducere simultană

vezi ARHIVA

Agricultura susținută de comunitate – Instrument de dezvoltare a solidarității urban – rural

 Joi 16 februarie, la ora 19.00, invitatul lunii la Casa Franceză va fi Mihaela Vețan, președinte ASAT Româmia ( Asociația pentru Sustinerea Agriculturii Țărănești).

 În schimbul nostru de idei și informații cu Mihaela Vețan vom descoperi că alegerile privind hrana cea de toate zilele ne influențează nu doar propria sănătate ci și pe cea a ecosistemului din care facem parte, incluzând aici și sistemul social in care evoluam.

 


Știm câți kilometri străbate mâncarea până ajunge in farfuria noastră?

Știm cum poate fi dezvoltată o agricultură extensivă când tot mai multe terenuri sunt acaparate în România de marii investitori?

 Aceste intrebări se găsesc la baza inițiativelor de creare a unui sistem alimentar alternativ unde își are locul și agricultura susținută de comunitate.

Conceptul de agricultură sustinută de comunitate a apărut în Japonia în anii 70. Teruo Ichiraku (1906-1994) a iniţiat mişcarea japoneză de agricultură organică iar trei ani mai târziu, gospodinele îngrijorate de proveniența alimentelor și-au dat mâna cu micii fermieri pentru a forma primul partneriat dintre consumatori și fermieri. Așa au apărut  primele Teikei, cooperative de schimb și întrajutorare.  În Franța conceptul a dat naștere, in 2001, la primele AMAP (Association pour le Maintien de l’Agriculture Paysanne). In SUA aceste asociatii poarta numele de CSA (Community Supported Agriculture).

În România conceptul s-a materializat in asociații de consumatori, numite ASAT (Asociația pentru Susținerea Agriculturii Țărănești)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Parteneri:

cons jud sb conseil general 35 S35R ch35 Ambasada Frantei Gites 35 ATRT Casa Corpului DidacticLangue communication Bienvenue a la ferme centras FDSC AJTS GAL PM GAL Hartibaciu GAL Tara Oltului Caprimed Prefectura SB DADR DADR

Acasă / Despre Noi / Programe / Rețele / Servicii / Parteneri / Glosar / Arhivă / Contact

Copyright 2009 Asociatia de prietenie Ille et Vilaine - Sibiu
Created by Image Art & Bio