Association d’amitié
                                   "Ille et Vilaine - Sibiu"

Studio de traduction simultanée

 

Voir les archives

Home

- Asociația noastră va împlini, în curând, 29 de ani și se pregătește pentru un nou început. Suntem în căutarea unui nou Coordonator de programe

détails ...

 

- Cu o întârziere de doi ani, am reușit să ne revedem la Rennes, în perioada 14 – 19 iulie 2022, francezi, români și polonezi, pentru a sărbători 30 de ani de la primele noastre întâlniri. Județul Sibiu a fost bine reprezentat, atât la nivel asociativ cât și la nivel instituțional.

détails ...

 

- Asociaţia de prietenie "Ille et Vilaine - Sibiu" anunță înscrieri la Formarea profesională autorizată de Animatori de centre de vacanţă. Ea se va desfăşura timp de 3 week-end-uri în luna martie la Casa Ille et Vilaine, str. Konrad Haas, nr. 14, Sibiu.

détails ...

 

- Cinci studenți, de la Institutul Universitar Tehnic (IUT) din Vannes, departamentul Il-le et Vlaine, Franța, profilul GEA (Gestiunea Întreprinderilor și Administrațiilor), ne-au propus un proiect prin care, cu ocazia unei vizite în România, să-și poată folosi aptitudinile și cunoștințele de contabilitate, organizare de evenimente, coordonarea și animarea grupurilor etc.

détails ...

 

- Pe 25 septembrie 2019, s-au împlinit 20 de ani de la semnarea, la Rennes, a Cartei de înfrățire dintre orașele Sibiu și Rennes.

détails ...

 

- În cadrul Sezonului Franța – România, în perioada 10 – 15 iulie a fost prezentă la Sibiu o delegație politică din Ille et Vilaine, condusă de Domnul Jean-Luc Chenut, președintele Departamentului.

détails ...

 

- În perioada 17 -21 iunie, a avut loc cea de-a XV a ediție a Universității de vară francophone, sub genericul « Povești francofone » organizată de Asociația de prietenie « Ille et Vilaine – Sibiu ».

détails ...

 

- În perioada 3-6 aprilie 2019, cooperarea  dintre Județul Sibiu și Departamentul  Ille et Vilaine  a marcat un nou moment important. În cadrul Sezonului Franța – România, au fost organizate la Rennes  « Întâlnirile departamentale ale parteneriatelor franco-române ».

détails ...

 

- În cadrul Festivalului Tânăr de la Sibiu, Casa Ille et Vilaine a găzduit două ateliere susținute de compania „Mere Phantoms”, din Canada.

détails ...

 

- Centrul de vacanta Obelix, aflat la a 15 a editie, organizat de asociatia noastra si cofinantat de Primaria Sibiu prin Agenda comunitara, a avut si anul acesta un mare succes la public.

détails ...

 

- "Comorile din Țara Oltului", un proiect inițiat și animat de asociația noastră, a ajuns anul acesta la a XI a ediție.

détails ...

 

- Universitatea de vară francofonă de la Sibiu se află la a XV a ediție și s-a desfășurat, în perioada 18 - 27 iunie 2018,  la Colegiul Tehnic « Cibinium »,  sub genericul  „ART’TIDUNE”.

détails ...

- A 6 - editie a Festivalului International de Benzi Desenate de la Sibiu s-a deschis vineri, 8 iunie 2018, in Pavilionul muzeal multicultural al CNM Astra, din Dumbrava Sibiului. Au participat peste 40 de autori, dintre care 6 invitati starini, veniti din Franta, Belgia, Germania, Serbia si Moldova si Mexic.

détails ...

- Au fost desemnați câștigatorii concursului de fotografie "Poetul din cetate". Fotografiile românilor au fost jurizate și expuse în Franța la Rennes, la sediul asociației noastre partenere Solidarite 35 Roumanie.

détails ...

 

- Ca în fiecare vară, Asociaţia de prietenie "Ille et Vilaine - Sibiu" propune copiilor între 6 şi 14 ani activităţi ludice de vacanţă. Anul acesta, asociaţia va organiza un centru de vacanţă la Şcoală nr. 1 din cartierul Ştrand, care se va desfăşura timp de 4 săptămâni!!!  (în perioada 2 - 27 iulie 2018)

détails ...

 

- Impresionat de prima sa călătorie în India de acum 9 ani, Ioan Petcu (Neluțu), și-a mobilizat încă 3 prieteni și a revenit în leagănul spiritualității. - Invitatul lunii la Casa Ille et Vilaine, Mirecuri 28 martie ora 19.00

détails ...

- În cadrul Săptămânii Francofoniei, Casa Ille et Vilaine din Sibiu va organiza,  vineri, 23 martie 2018, o expoziție având ca temă educația și biblioteca vie și interactivă. 

détails ...

- Cu ocazia Lunii Francofoniei, lansăm un concurs de fotografie pentru amatori, începând din data de 15 martie 2018. Termenul limită este 26 aprilie 2018. Tema : "Poetul din cetate". 

détails...

- Sâmbătă 24 februarie, un grup format din toți cei implicați în proiectul Comorile din Țara Oltului s-a întâlnit la pensiunea Curtea Porumbăceană pentru discuta despre devenirea lui, având în vedere că s-a încheiat primul ciclu de 10 ani.

détails...


- Joi, 23 noiembrie, la ora 19.00, la Casa Franceză il vom avea ca invitat pe Florin Stănescu, yoghin si profesor de yoga. Vom afla cum, mediul în care evoluăm reflectă cu fidelitate gândurile și acțiunile noastre. Cum trăim: egoist, altruist sau integrat în conștiința comunității?

détails ...


- În zilele de 22, 23, 24 septembrie 2017 la Complexul Național Muzeal ASTRA din Sibiu – Casa Hermes, Piața Mică, nr. 11 vor fi prezenți peste 30 de desenatori si autori de benzi desenate din ṭară și din Europa pentru a expune, a desena, a vorbi, a gândi și a râde pornind de la banda desenată!

détails...


- Partenerul nostru privilegiat, Asociația Francezilor din Sibiu reia cursurile de franceză începând cu data de marți,12 septembrie 2017, la Casa Franceză din Sibiu (str. Conrad Haas, nr 14 - lângă Teatrul Gong).

détails...


- Universitatea de vară francofonă, ediția a XIII a, s-a desfășurat în perioada 10 - 19 iulie 2017 la Colegiul Naţional “Gheorghe Lazăr” din Sibiu, un partener fidel și de nădejde al asociației noastre.

détails...

- Între 7 și 9 iulie, pe valea Avrigului, în zona pensiunii Brândușa, se va desfășura a X a ediție a proiectului Comorile din Țara Oltului.

détails...

- Prezent la Sibiu cu ocazia cursurilor de formare regionale, dedicate profesorilor de limba franceză FLE şi FLAM, noul ataşat de cooperare educativă al Ambasadei Franţei la Bucureşti, Domnul Michel Monsauret, ne-a făcut o vizită la Casa Ille et Vilaine pentru a ne cunoaşte mai bine şi a ne împărtăşi din priorităţile mandatului său.

détails...

- Joi, 15 iunie, la ora 19.00, invitatul lunii la Casa Ille et Vilaine va fi Lucian Șoaită, fondatorul fermei Sădinca Natural, care a devenit un brand local.

détails...

- Ca în fiecare vară, Asociaţia de prietenie "Ille et Vilaine - Sibiu" propune copiilor între 6 şi 14 ani activităţi ludice de vacanţă la Şcoala nr. 1 din cartierul Ştrand, timp de 4 săptămâni în perioada 3 - 28 iulie 2017.

détails...

- Joi, 25 mai, la ora 19.00 vă invităm să vă lăsați  conduși spre lumea magică a unei tradiții străvechi de vindecare ce-și are originea în practici transmise din generație în generație, de mii de ani, în cadrul tribului Q'ero ce trăiește în munții Anzi din America de Sud (Peru).

détails ...

- În luna mai, APIVS este implicată în pregătirea și derularea unei vizite în Departamentul Ille et Vilaine, prevăzută pentru perioada 15 -19 mai.

détails ...

- În perioada 9 – 14 mai, un grup de elevi și profesori de la grupul școlar Antoine de Saint Exupéry din departamentul Ille et Vilaine, vor realiza un sejur tematic la Sibiu.

détails ...

- În perioada 9 – 14 mai, un grup de elevi și profesori de la grupul școlar Antoine de Saint Exupéry din departamentul Ille et Vilaine, vor realiza un sejur tematic la Sibiu.

détails ...

- Joi, 25 mai, la ora 19.00 vă invităm să vă lăsați  conduși spre lumea magică a unei tradiții străvechi de vindecare ce-și are originea în practici transmise din generație în generație, de mii de ani, în cadrul tribului Q'ero ce trăiește în munții Anzi din America de Sud (Peru).

détails ...

- Luni, 20 martie, cu ocazia Zilei internaţionale a Francofoniei, la Casa Ille et Vilaine, au fost acordate premiile pentru concursul de nuvele „Eu şi celălalt”.

détails ...

- Miercuri, 22 martie, Casa Ille et Vilaine, îl va avea ca invitat pe Domnul Ciprian ȘTEFAN, Directorul general al Complexului Național Muzeal Astra, care ne va aduce cele mai noi informații despre modul în care Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului se pregătește să devină un spațiu de viață, atât pentru sibieni cît și pentru turisti.

détails ...

- În cadrul celei de-a V a ediții a Festival Internațional de Benzi Desenate din Sibiu, care va avea loc în perioada 19 - 26 mai 2017, Asociația de prietenie « Ille et Vilaine – Sibiu », Complexul National Muzeal ASTRA și Asociația « Solidarité 35 Roumanie » organizează un concurs de benzi desenate (BD) cu tema « A fost odată ca nicio dată... în Sibiu » cu sprinjinul Wacom for Creatives Romania, HAC!BD şi Revista Comics.

détails ...

- Agricultura susținută de comunitate – Instrument de dezvoltare a solidarității urban – rural.
Joi 16 februarie, la ora 19.00, invitatul lunii la Casa Franceză va fi Mihaela Vețan, președinte ASAT Româmia ( Asociația pentru Sustinerea Agriculturii Țărănești).

détails ... ...

- Semințe Libere - semințe de comunitate – Sibiu 2017 Sâmbătă, 11 februarie, la Casa Franceză, între orele 11.00 si 17.00

détails ...

- În perioada 1 - 26 februarie 2017, Asociaţia de prietenie « Ille et Vilaine Sibiu » şi Asociaţia « Solidarite 35 Roumanie » din Rennes, Franţa, organizează un concurs de nuvele cu tema « Moi et l'autre » / « Eu şi celălalt ».  Concursul este deschis tuturor persoanelor cu varste intre 15 şi 30 ani, care locuiesc in oraşul şi judeţul Sibiu.

détails ...

- Miercuri, 18 ianuarie 2017, ora 19.00, invitatul lunii la Casa Ille et Vilaine este Dl. Gheorghe Budrală, care ne va aduce impresii de călătorie in China și Tibet, în contextul preocupării sale pentru lucrurile mai puțin vizibile.

détails ...

- "Aperitivul sibian", organizat lunar de APIVS, o intalnire conviviala a francezilor, francofonilor si francofililor din Sibiu, a avut în luna ianuarie tematica Galettes des Rois.

détails ...

 

- Colinde de Crăciun la Casa Ille et Vilaine.

détails ...

- Marți, 10 ianuarie 2017, Daniela Cîmpean, președinta Consiliului Județean Sibiu, a semnat un nou acord de cooperare cu Departamentul Ille et Vilaine - Franța.

détails ...

- Miercuri, 14 decembrie, la Casa Franceză, vom asculta povestiri despre Crăciun din America Latină, Asia și Europa.

détails ...

- La Casa Ille et Vilaine se reiau întălnirile sub genericul Café francophone. Începând cu miercuri, 23 noiembrie 2016, Jonas Gueron vă așteaptă, de două ori pe lună, să petreceți momente conviviale, schimbând idei în limba franceză.

détails ...

- Joi, 17 noiembrie 2016, ora 19.00, Invitatul lunii la Casa Franceză va fi Thibaut DESMONS, care va vorbi despre China văzută din interior.

détails ...

- Începând cu luna noiembrie la Casa Franceză avem un nou voluntar, Jonas GUERON, venit prin programul Serviciu Ciivic Voluntar, un dispozitiv propus tinerilor care doresc să sprijine proiectele asociațiilor sau ale întreprinderilor, îmbogațindu-și, la rândul lor, experiența într-o țară cu care Franța are relații de cooperare.

détails ...

- Asociația de prietenie „Ille et Vilaine – Sibiu” reprezentată de Francois Montier, a prezentat Festivalul Internațional de Benzi Desenate de la Sibiu cu ocazia unuia dintre cele mai mari festivaluri de benzi desenate din Franța, „Quai des Bulles”, de la Saint-Malo, aflat la cea de-a 36-a ediție.

détails ...

- Invitatul lunii Domnul Laurent Chrzanovski - Cum am devenit toţi, de bună voie, victime în mediul nostru profesional şi personal. Joi 27 octombrie 2016, ora 19:00

détails ...

- Cooperarea dintre Judetul Sibiu si Departamentul Ille et Vilaine si-a demonstrat inca o data dinamismul printr-o noua actiune in aceasta toamna. O delegatie din domeniul social a fost primita, in perioada 17 – 20 octombrie, de Consiliul Judetean si Directia Generala pentru Asistenta Sociala si Protectia Copilului. APIVS a facut parte din grupul care a pregatit programul si a insotit delegatia pe tot parcursul vizitei.

détails ...

 

- Sâmbătă 1 octombrie 2016, ora 11.00 Asociația Francezilor din Sibiu și Asociația de prietenie Ille et Vilaine - Sibiu, oferă micilor francofoni spectacolul de marionete LITTLE CIRCUS la Casa Franceză, str. Conhard Haas nr. 14, Sibiu.

détails ...

 

- Odată cu reluarea activității la Casa franceză avem și primul invitat din această toamnă, joi 29 septembrie ora 19.00. Doamna Ana Dumitrescu, fotograf și realizator de film documentar, ne va prezenta în avanpremiera filmul " Le Temps de la Lumiere".

détails ...

- Începând cu anul 2011 gastronomia franceză face parte din Patrimoniul Mondial UNESCO și de atunci, atât in Franța, cât și în numeroase locuri din lume unde Franța are reprezentare diplomatică, se organizează Sărbătoarea gastronomiei franceze.

détails ...

- În perioada 12 – 16 septembrie 2016 o delegație agricolă sibiană a fost primită în Ille et Vilaine de catre Consiliul Departamental și Camera de agricultură, pentru un schimb de bune practici și de experiența despre ceea ce-i preocupă astazi pe toți agricultorii.

détails ...

- Universitatea de vară francofonă cu titlul « TOLERANȚA – Dialog al diversității »

 

détails ...

- Ediția a IXa  a Comorilor din Țara Oltului s-a desfășurat cu succes în perioada 1-3 iulie 2016, la Sebeșu de Sus, pe valea Moașei.

détails ...

Sarbatoarea bretaniei

 

- Din 13 în 20 mai 2016 Bretania va fi prezenta la Sibiu ! Muzica, Cinema, Expozitii, Gastronomie : veniti sa descoperiti bogatiile si savorile culturii bretone !

détails...

- Marti, 24 mai, la Casa Franceză avem un nou invitat remarcabil. Doamna Dr. Roxana Asanageanu, terapeut I.M.U.N.E. (International Medical Universityof Natural Education din Marea Britanie), medic specialist în medicina energetică, abordată holistic.

détails ...

- În perioada 18 – 21 aprilie 2016, în cadrul cooperării dintre Județul Sibiu și Departamentul Ille et Vilaine, am primit vizita unei delegații franceze pe tema patrimoniului.

détails ...

- Clubul Francofon de Afaceri din Cluj (C.FAC) și Clubul Francofon de Afaceri din Sibiu (C.FAS), susținute de mediul de afaceri și de parteneri, au derulat, în perioada octombrie 2015 - februarie 2016, cea de-a II-a ediție a « Premiilor Cluburilor Francofone de Afaceri ». Competiția a fost gândită cu scopul de a propaga în rândul tinerilor liceeni importanța acordată limbii franceze de către companiile francofone din zona Transilvaniei.

détails ...

- Proiectul Comorile din Țara Oltului, inițiat de asociația noastră în anul 2008, din dorința de a prezenta un exemplu concret de parteneriat de tip LEADER, se afla la a IX a ediție. Anul acesta tabăra concursului de orientare turistică și cunostințe generale sa va instala la Sebeșu de Sus.

détails ...

- În zilele de 15, 16 şi 17 aprilie 2016 la Complexul Național Muzeal ASTRA din Sibiu – Casa Hermes, Piața Mică, nr. 11 vor fi prezenți cei mai buni autori de benzi desenate din ṭară și din Europa pentru a expune, a desena, a vorbi, a gândi și a râde pornind de la banda desenată!

détails ...

- Mihail Pricop este Training Manager la cea mai mare companie de rent a car din România, speaker la Business Days și voluntar în cadrul proiectelor Fundației Comunitare Sibiu. Pentru Mihail cel mai bun mod de a sparge gheața este un banc bun - astfel a reusit să-și facă foarte mulți prieteni peste tot în lume.

détails ...

- Cu ocazia Zilei Internaționale a Francofoniei asociația noastră a fost solicitata să facă o intervenție la Biblioteca Municipală din Mediaș. În acest an evenimentul, organizat joi, 24 martie, a avut o amploare mărită prin implicarea noului director al bibliotecii, Dl. Jenel MARIN.

détails ...

- Continuând seria de intâlniri cu oameni remarcabili, Casa Franceza din Sibiu îl are ca invitat în luna martie pe Dl. Mugur Frățilă, un cunoscut psihoterapeut sibian, implicat de asemenea în activități sociale de referință.

détails ...

- După mai multe intalniri organizate la Casa Franceza pe tema agriculturii sustiute de comunitate, joi 18 februarie 2016, a avut loc sedinta de constituire a primului parteneriat in judetul Sibiu. Reprezentantii asociatiei CRIES, initiatorul unor astfel de parteneriate ASAT in mai multe orase din tara, a fost mediatorul acestui eveniment, la care au participat peste 35 de persoane.

détails ...

- Invitatul lunii februarie 2016 la Casa Ille et Vilaine este doamna Antonia Noël care va aborda o tema de mare interes pentru societatea actuala: “Cum sa comunic mai bine în familie si în societate? - Tehnici de comunicare relationala”.

détails ...

- Cooperarea din domeniul agricol cu Departamentul Ille et Vilaine se afla, de peste 15 ani, printre prioritatile Asociatiei noastre si ale Judetului Sibiu.

détails ...

- Asociația noastră propune comunelor înfrățite cu localități din departamentul Ille et Vilaine - Franța un proiect de inițiere în practici agricole alternative.

détails ...

- Programul « Invitatul lunii la Casa Franceza » incepe anul 2016 cu o tema care pasioneaza pe toti cei care au acces la o mica suprafata cultivabila. Khaled AL MEZAYEN, expert în biologie vegetala, ne va vorbi despre “Un altfel de gradinarit – Locul permaculturii în agricultura de mâine”.

détails ...

- Asociația de prietenie « Ille et Vilaine – Sibiu » și Asociația « Solidarité 35 Roumanie » organizează un concurs de benzi desenate (BD) cu tema « Super Eroi pentru Sibiu » cu sprinjinul Wacom prin MGT Educational, Lex Comics și lexshop.ro, editura HAC!BD, editura EAT Comics și revista Abația.

détails ...

- În luna decembrie, în cadrul programului « Invitatul lunii la Casa franceză » preotul Simion Sasaujan ne va vorbi despre seminificația Crăciunului și despre modul în care ne raportăm la această sărbătoare creștină. Întâlnirea va avea loc Vineri, 18 decembrie, la ora 19, pe str Konrad Haas, nr 14

détails ...

- În fiecare an, în preajma sărbătorilor de iarnă, Casa franceză își invită prietenii la un program de colinde și la un pahar de vin alături de tradiționalul cozonac.

détails ...

- Zilele acestea s-au implinit 10 ani de la infiintarea Asociatiei Judetene de Turism Sibiu (AJTS). Momentul a fost marcat cu ocazia Forumului profesionistilor din turism, la care au fost prezenti si reprezentantii birourilor nationale de turism de la Londra, Dl Razvan Marc si de la Viena, Dl. Simion Giurca.

détails ...

- Duminică 15 noiembrie, în Piața Mică din Sibiu, comunitatea franceză și francofilă a păstrat un moment de reculegere în memoria victimelor atentatelor de la Paris.

détails ...

- Invitatul lunii noiembrie la Casa Franceza este Doamna Aurelia ROTH care ne va introduce in tainele homeoterapiei, ca metoda holistica de vindecare. Intalnirea va avea loc marti, 17 noiembrie, la ora 19 la adresa cunoscuta : str Conrad Haas nr 14.

détails ...

- In calitatea sa de mediator de cooperare APIVS  participa la constituirea si la pregatirea grupului de tineri din Sibiu care va reprezenta Romania intr-un proiect Erasmus+  coordonat de Consiliul Departamental Ille et Vilaine. Tematica proiectului, care va reuni tineri din Franta, Maroc si Romania, este « Implicarea tinerilor in reflectii si actiuni transversale privind schimbarile climatice si dezvoltarea durabila ».

détails ...

- La Casa Franceză avem o nouă voluntară din departamentul Ille et Vilaine trimisă de asociația parteneră, « Solidarité 35 Roumanie ». Ea vine în cadrul Serviciului Civic Voluntar, dispozitiv pe care Franța îl propune tinerilor care doresc să sprijine proiecte în cadrul asociațiilor sau întreprinderilor, îmbogățindu-și experiența într-o țară cu care există relații de cooperare..

détails ...

- În perioada 29 octombrie - 1 noiembrie 2015 a avut loc vizita la Sibiu a unei delegații politice din partea Consiliului Departamental Ille et Vilaine, alcătuită din Dl Didier LE BOUGEANT, consilier responsabil cu cooperarea internatională, Sylvain SEGAL, șef Serviciu Europa-International și Anaïs ROBERT, referent pentru România în cadrul aceluiaș serviciu.

détails ...

- Joi 22 octombrie 2015, începând cu ora 17.00, la Casa franceză vor avea loc două conferințe organizate de asociația noastră împreună cu Clubul Francofon de Afaceri Sibiu și susținute de cabinetul de audit MAZARS și cabinetul de consultanță EQUANCE.

détails ...

 

- Miercuri, 21 octombrie, la ora 18.30, sunteți așteptați la Casa franceză, pe strada Conrad Haas nr.14, pentru o întâlnire convivială și instructivă în același timp, în care veți afla lucruri noi despre vechiul Sibiu.

détails ...

- Sâmbătă 10 octombrie 2015, la Casa franceză se va desfășura primul modul dintr-o formare susținută de Asociația CRIES (Centrul de Resurse pentru Inițiative Etice și Solidare) adresat persoanelor interesate de inițierea și gestionarea parteneriatelor între producători agricoli și consumatori.

détails ...

- L'APIVS a participé aux rencontres européennes de la Transylvanie, organisées à Cluj du 30 septembre au 2 octobre, par l'Institut Institut Français de Cluj. 

détails ...

elephant vert

- Clubul de limba franceză “Elefantul verde” anuntă deschiderea noului sezon.

 

détails ...

- Créé en 2013, le Festival International de la Bande Dessinée de Sibiu (Roumanie) s'est imposé rapidement comme une manifestation phare de la bande dessinée roumaine. Depuis trois ans, le Festival accueille chaque année une quinzaine d'auteurs européens.

détails ...

- "Edition 2015 : L’enthousiasme de la jeune génération francophone sibienne"

détails ...

- Anul acesta, sarabatorirea la Sibiu a Zilei Nationale a Frantei a fost organizata prin colaborarea mai multor asociatii franceze si francofone: Asociatia de prietenie Ille et Vilaine - Sibiu (APIVS) a avut ca parteneri Asociatia Solidarite 35 Roumanie (S35R), Clubul Francofon de Afaceri Sibiu (CFAS), Asociatia Francezilor din Sibiu (AFS) si Lectoratul Francez.

détails ...

- Proiectul Comorile din Țara Oltului, inițiat de APIVS și coordonat împreună cu GAL Țara Oltului, continuă și acest an prin organizarea celei de-a 8 a ediții a concursului de cunoștinte generale și orientare turistică. 

détails ...

Centre de vacanta 2014

 

- CENTRE DE VACANTA SIBIU – 2015

détails ...


- « Tous en rythme ! » : ou comment parfaire un an d’ateliers avec bonne humeur et musique ! Du 4 au 11 juin, 434 collégiens et lycéens de 8 établissements scolaires du Judet de Sibiu ont découvert les percussions avec un musicien francophone, spécialiste des musiques françaises.

détails ...

- APIVS a coordonat si a sprijinit administrativ un grup de tineri de la Colegiul Gheorghe Lazăr pentru realizarea proiectului ”Sibiu Cartoons 2015” – Treasure Hunt.

détails ...

- În perioada 10 – 13 iunie, Consiliul Judetean Sibiu organizeaza a II-a editie a Conferintei internationale: OPORTUNITATI DE INVESTITII ÎN JUDETUL SIBIU – Valoare adaugata afacerii tale, cu sprijinul Institutiei Prefectului Judetului Sibiu si in parteneriat cu Camera de Comert, Industrie si Agricultura Sibiu.

détails ...

- Vineri 12 iunie va avea loc inaugurarea Clubului francofon de afaceri din Sibiu (CFAS), o asociatie creata gratie cooperarii dintre Deparatamentul Ille et Vilaine si Judetul Sibiu.

détails ...


- « Tous en rythme ! » : ou comment parfaire un an d’ateliers avec bonne humeur et musique !

détails ...

cu bicicleta pe drumul infratirii

 

- Cu bicicleta pe « Drumul înfratirilor ». Sâmbătă, 20 iunie 2015, traseul va lega următoarele comune: Slimnic, care are vechi relații de prietenie si o infratire oficiala cu Pacé si  Șeica Mare comună înfrățită cu Acigné.

détails ...

- Obisnuitele întâlniri cu oameni remarcabili, organizate de APIVS sub genericul "Inviatatul lunii la Casa Ille et Vilaine" continuă luna aceasta cu conferința: Povestea Centrului pentru conservarea tradițiilor și dezvoltare rurală durabilă din Brusturoasa.

détails ...

 

- Casa Ille et Vilaine gazduieste, începând din 4 iunie, expozitia de fotografie "Captura"

détails ...

 

- Formare profesională de Animator de centre de vacanță.

détails ...

- Obisnuitele intalniri cu oameni remarcabili, organizate de APIVS sub genericul "Inviatatul lunii la Casa Ille et Vilaine" continua luna aceasta cu o conferinta a Profesorului Mircea Rusu de la facultatea de Fizica a Universitatii Bucuresti.

détails ...

Sarbatoarea bretaniei

 

- SĂRBĂTOAREA BRETANIEI

détails ...

 

- Miercuri, 6 mai 2015, Casa Ille et Vilaine a gazduit a doua editie a proiectului educational de limba franceza intitulat « Les Voyageurs francophones ».

détails ...

 

- Având ca scop redinamizarea rețelei de commune înfrățite, Asociația de prietenie « Ille et Vilaine – Sibiu » propune mici activități, în principal în școli, mai ales acolo unde se mai studiază limba franceză. Miercuri 29 aprilie, Marion Renaul, voluntar la Casa franceză pentru promovarea limbii si culturii Franceze și Valentin Arvunescu, director executiv, au avut întâlniri la școală și la primăria din comuna Marpod.

détails ...

 

- Conferința „MEDIEREA PATRIMONIULUI ÎN EUROPA”.

détails ...

 

- Casa Ille et Vilaine continua seria de intalniri ale puublicului sau cu oameni remarcabili. Invitatul lunii aprilie este Teodor Tulpan, renumitul alpinist sibian, primul roman care a escaladat Everestul (8850 m).

détails ...

- În perioada 1 - 3 aprilie, asociația noastră a primit vizita unei delegații tehnice din partea Conililului General al Departamentului Ille et Vilaine, compusă din Dna. Marin Camus - Director al Direcției Teritorii și Dna. Marta Jouhier - Responsabil cu relațiile internaționale, referent pentru România.

détails ...

- Invitatul lunii martie la Casa Ille et Vilaine este Dl Marcel Stancu, inginer în domeniul electricității, iar titlul intervenției este imprumutat de la cartea pe care a lansat-o in primăvara anului trecut.

détails ...

benzi desenate

- Asociația de prietenie « Ille et Vilaine – Sibiu » / APIVS și Asociația « Solidarité 35 Roumanie » / S35R vor organiza în zilele de 3, 4 și 5 aprilie 2015 a Treia edție a Festivalului Internațional de Benzi Desenate din Sibiu în sala CIT a Primăriei Municipiului Sibiu. 

détails ...

- Pentru aperitivul sibian de la sfârșitul lunii februarie ne-am gândit că o atmosferă de carnaval ar înviora participanții și ar condimenta puțin întâlnirile conviviale din jurul unui pahar de vin și bucurându-ne de gastronomia tradițională transilvana.  

détails ...

- În ciclul conferințelor tematice înscrise în calendarul său, Rețeaua națională de dezvoltare rurală (RNDR) a organizat la Brașov, la sfârșitul săptămânii trecute, pe 12 și 13 februarie, o întâlnire cu tema "Mediu și clima în contextul dezvoltării rurale".

détails ...

- Invitatul lunii februarie la casa Ille et Vilaine este D-na. Corinne Moleins, care se specializează de peste 10 ani în medicina tradițională chineză.

détails ...

- In perioada 29 - 30 ianuarie APIVS a participat la un seminar organizat de Rețeaua Națională de Dezvoltare Rurală cu tema « Rolul cooperativelor în dezvoltarea satului românesc ».

détails ...

- Primul "Aperitiv sibian" din anul 2015 a avut loc la Casa Ille et Villaine vineri 22 ianuarie. A fost, ca de obicei, o plăcere să ne întâlnim între francofoni și francofili și să refacem unele contacte.

détails ...

- În fiecare lună Casa Ille et Vilaine este gazda unei întâlniri conviviale, animate de un invitat special, care aduce publicului informații din domenii foarte diverse. Pornind de la preocupări ale vieții cotidiene și ajungând la tematici foarte specifice, seria de întâlniri sub genericul "Invitatul lunii la Casa Ille et Vilaine" este din ce în ce mai apreciată.

détails ...

- Seară de colinde la Casa Franceză

détails ...

- În ciclul « Invitatul lunii la Casa Ille et Vilaine »,  inițiat de Asociația de prietenie « Ille et Vilaine – Sibiu », Invitatul lunii decembrie a fost domnul Pr. Conf. Univ. Dr. Constantin Necula.

détails ...

- Pornind de la experiența sa de mediator al stagiilor pentru elevii de la Liceul tehnic Coetlogon din Ille et Vilaine, Asociația de prietenie Ille et Vilaine-Sibiu a organizat întâlnirea-dezbatere pe tema învăţământului alternativ (dual), sub genericul «De la teorie la practică, formarea în societatea contemporană ».

détails ...

- Cooperarea Ille et Vilaine – Sibiu din domeniul agriculturii si dezvoltarii rurale prevede printre alte prioritati si sprijinul Camerei de agricultura franceze pentru functionarea si dezvoltarea Camerei agricole a judetului Sibiu – consiliere, informare, asistenta, schimb de experienta.

détails ...

- Prima întâlnire a grupului de coordonare, dupa încheierea cu succes a celei de-a VII ediții CTO, a avut loc în 3 decembrie 2014 la Școala din Cîrța, la invitația Doamnei Iuliana Turi, directoarea școlii. Obiectivul principal a fost evaluarea ediției, împreună cu echipa câștigătoare, reprezentanța comunei Arpașu de Jos.

détails ...

- În perioada 21 - 25 noiembrie, o delegație a APIVS, formată din Alin Chipăilă și Gheorghe Pupeză a efectuat o deplasare în Franța, la Rennes, pentru discuții cu Consiliul General Ille et Vilaine și cu Asociația Solidarité 35 Roumanie.

détails ...

- Miercuri, 26 Noiembrie, Asociaţia de Prietenie Ille et Vilaine – Sibiu organizeză o conferinţă de promovare a economiei sociale ca model alternativ de dezvoltare a comunităţilor locale, adresată autorităţilor publice locale din Judeţul Sibiu, dar şi altor structuri cu rol activ în asigurarea bunăstării locale: ONG-uri, GAL-uri, Camera Agricolă etc.

 

détails ...

- În ciclul « Invitatul lunii la Casa Ille et Vilaine »,  inițiat de Asociația de prietenie « Ille et Vilaine – Sibiu », Invitatul lunii noiembrie a fost domnul Richard Edwards.

détails...

- La sfârșitul lunii octombrie Casa Ille et Vilaine a găzduit prima ediție de toamnă a » Aperitivului sibian ». De data aceasta partenerul nostru, Asociața francezilor din Sibiu (AFS) s-a oferit să organizeze evenimentul, pentru a le multumi tuturor colaboratorilor și sponsorilor pentru sprijinul acordat în anul școlar precedent.

 

détails ...

- In perioada 23 – 26 octombrie 2014 Asociatia de prietenie Ille et Vilaine – Sibiu (APIVS)  si Camera agricola asociativa Sibiu (CAAS) au avut trei participări commune la evnimente privind asocierea in agricultură și evoluția Camerelor agricole județene..

détails ...


- În perioada 8 – 10 octombrie APIVS a participat la a 5-a ediție a Întâlnirilor europene din Transilvania, împreună cu reprezentanți ai Consiliului Genaral Ille et Villaine : Dna Clotilde Tascon Mennetrier, Vicepreședinte responsabil cu relațiile internaționale și Dna Martine Camus, Director al Direcției Amenajarea Teritoriului și cu reprezentanți ai Consiliului Județean Sibiu : Dl Ioan Cindrea președinte al CJS, Dna Dana Lupică, șef serviciu Strategii și Dna  Elena Hulpuș, consilier principal.

détails ...


- In cadrul cooperarii din domeniul dezvoltarii rurale si agricole, in perioada 14 -18 septembrie 2014, o delegatie din partea judetului Sibiu s-a deplasat in departamentul Ille et Vilaine cu ocazia salonului agricol SPACE.  Pentru organizarea acestui eveniment au conlucrat Camera de agricultura si Consiliul General din Ille et Vilaine, Consiliul Judetean sibiu si Asociatia de prietenie Ille et Vilaine – Sibiu.

détails ...

- Seria întâlnirilor de la Casa Ille et Vilaine sub genericul « Aperitiv sibian » a continuat joi, 10 iulie, prin marcarea a doua evenimente : vizita la Sibiu a Ambasadorului Franței, Domnul  François SAINT-PAUL și Ziua naționala a Franței.

 

détails ...

- Continuând buna tradiție a cooperării din domeniu dezvoltării agricole și rurale, reprezentanți ai conducerii Camerei de agricultură din Ille et Vilaine vor fi prezenți la Sibiu în perioada 3-5 iulie 2014.

détails ...

      

- A VII-a ediţie a concursului ”Comorile din Ţara Oltului” - Satul Poenița, aparținând comunei Cârța.

détails ...

cu bicicleta pe drumul infratirii

 

- Cu bicicleta pe « Drumul înfratirilor ». Sâmbătă, 28 iunie 2014, traseul va lega următoarele comune: Marpod, care are vechi relații de prietenie cu Quebriac, Bîrghiş, comună înfrățită cu La Meziere şi  Moşna, comună înfrățită cu Tremblay.

détails ...

Barcieni in direct

- Ca și anul trecut, și anul acesta, asociația noastră găzduiește, acordă consultanță și monitorizează un proiect finanțat prin programul de finanțare YouthBank gestionat de Fundața Comunitară Sibiu. Proiectul cu titlul “Barcienii în direct!” aparține echipei „LICEENILOR PRO” din cadrul Colegiului Agricol “ D.P. Barcianu “ Sibiu.

détails ...

Sarbatoarea bretaniei

- SĂRBĂTOAREA BRETANIEI

détails ...

Animatori de centre de vacanta

- Asociatia de prietenie "Ille et Vilaine - Sibiu" anunta începerea formarii de Animatori de centre de vacanta în data de 17 mai 2014 la ora 9,00 la Casa Ille et Vilaine. 

détails ...

20 de ani de la înfiinţarea Casei Ille-et-Vilaine în Sibiu

- În perioada 23 - 25 aprilie 2014, județul Sibiu a fost gazda unei delegații din departamentul Ille et Villaine, Franța.

détails ...

benzi desenate

- Festivalul Internațional de Benzi Desenate Ediția a II-a.

détails ...

benzi desenate

- Azi a avut loc vernisajul de deschidere a Festivalului internațional de benzi desenate Sibiu, Ediția II Sibiu 2014. Vă asteptăm la evenimentele din cadrul Festivalului!

détails ...

benzi desenate

- În pregătirea Festivalului Internațional de Benzi Desenate Ediția a II-a Sibiu 2014 Asociația noastră cu sprijinul primăriei a organizat o conferință de presă, miercuri, 2 aprilie, în sala de presă a Primăriei Sibiu, la care a fost invitată toată mass-media locală dar și reprezentanți ai presei centrale la Sibiu.

détails ...

elephant vert

- Sortie avec les enfants du Club « l’Eléphant Vert » du 15 Mars 2014.

 

détails ...

benzi desenate

- L'association d'amitié Ille et Vilaine Sibiu et Solidarité 35 Roumanie organisent le vendredi 4, samedi 5 et dimanche 6 avril 2014 la deuxième édition du Festival International de Bandes Dessinées de Sibiu à la Salle CIT de la Mairie de Sibiu.

 

détails ...

Comune Infratite

- APIVS a demarat luna aceasta un program pe termen lung care are în vedere redinamizarea comunelor înfrățite cu comune din Franța și consolidarea relației româno-române în cadrul rețelelor locale.

détails ...

seminar-ADEPT

- În perioada 25 – 26 februarie 2014, APIVS, împreună cu Asociaţia producătorilor tradiţionali Mărginimea Sibiului, au reprezentat judeţul Sibiu la seminarul cu tema « Conceptul de indicaţie geografică în România » din cadrul proiectului Dezvoltarea Indicaţiei Geografice în România. Proiectul a fost coordonat de Fundaţia ADEPT din România şi Asociaţia pentru dezvoltarea agriculturii şi a spaţiului rural (AGRIDEA) din Lausanne, Elveţia.

détails ...

Forum-Ubifrance

- În perioada 11 – 12 februarie 2014, a avut loc la Bcurești, în organizarea Agenției pentru dezvoltare internațională a intreprinderilor - UBIFRANCE, Forumul de afaceri « Franța – Europa de Sud-Est ».

détails ...

Atelier Cuisine

- Atelier Cuisine – ianuarie 2014

détails ...

- În continuarea proiectului “Sunt tânăr și mă implic în comunitate” demarat în luna noiembrie 2013 de către CEPECA Sibiu în parteneriat cu asociația noastră, în data de 31 ianuarie 2014 cele 3 echipe de tineri de la Colegiul Național Gheorghe Lazăr  Sibiu și Liceul de Artă Sibiu secondați de profesorii lor au prezentat pe rând cele 3 proiecte  care urmează a fi implementate până în luna aprilie a acestui an.

détails ...

- Primul « Apéro sibien » din anul 2014 organizat la Casa Ille et Vilaine a fost prilejuit de prezenţa la Sibiu a Domnului Alexis GRAND, noul Consul al Ambasadei Franţei la Bucureşti.

détails ...

Concurs benzi desenate Sibiu

- Festival International de bandes dessinées - Sibiu - 2014 Concours BD : « Orasul Sibiu »

 

détails ...

Curs limba franceza pentru copii

- « Au pied des Carpates » – Cours et ateliers de langue française pour enfants.

détails ...

- În perioada 9 -10 decembrie 2013, APIVS a participat la al 13 lea Forum Național al ONG, organizat de CENTRAS (Centrul de asistență pentru ONG-uri) împreună cu FDSC (Fundația pentru dezvoltarea sociatății civile).

détails ...

- In calitatea sa de memebru fondator al GAL Microregiunea Hartibaci si de  centru de resurse pentru organizatiile societatii civile din Judetul Sibiu,  Asociatia de prietenie Ille et Vilaine – Sibiu a gazduit o intalnire de informare si dezbatere asupra proiectului de repunere in functiune a Mocanitei ce lega Sibiul de Agnita.

détails ...

- În perioada noiembrie 2013 – aprilie 2014 APIVS este partenerul Centrului de Prevenire a Consumului de Droguri Sibiu într-un proiect adresat tinerilor din liceele sibiene, prin care se dorește îmbunătățirea cunoștințelor și abilităților unui grup de 27 de voluntari în domeniul managementului proiectelor și prevenirii consumului de droguri.

détails ...

elephant vert

- Anul acesta Moş Crăciun a venit la Casa Ille et Vilaine în 14 decembrie 2013. Copiii de la Clubul “Elefantul verde” împreună cu copii francezi şi francofoni de la Asociaţia “Cenfas” şi-au dat întâlnire în sala mare a asociaţiei pentru a-l întâmpina ca în fiecare an pe Mos Craciun: cu poezii, cântece şi colinde în limba româna si franceză.

détails ...

Forum-Ubifrance

- 11 decembrie 2013 Casa Ille et Vilaine a găzduit întâlnirea unui grup de intreprinderi sibiene cu reprezentanții agenției UBIFRANCE din România.

détails ...

Apero

- Aperitivul sibian din luna noiembrie a fost ocazia de a reuni reprezentanții Asociației Solidaritate 35 Roumanie, Catherine Sinquin, președinte și Daniel Trotoux, trezorier, cu reprezentanți ai comunității franceze și francofone din Sibiu.

détails ...

Ziua infratirilor

- În luna octombrie reprezentanții asociației noastre au vizitat un număr de 6 comune din județul Sibiu înfrățite cu comune din departamentul Ille et Vilaine, Franța, în vederea pregătirii Zilei Înfrățirilor, eveniment ce a avut loc în data de 13.11.2013 la sediul APIVS.

détails ...

delegatie Franta

- 21, 25 octombrie 2013, vizita delegaţiei reprezentanţilor Consiliului General Ille-et-Vilaine la Sibiu

détails ...

Atelier Cuisine

- Atelier Cuisine – prima întâlnire din noul sezon

Începând cu luna septembrie APIVS a reluat organizarea atelierului francofon de bucătărie, acesta urmând a se desfășura lunar, după regulile stabilite de grupul deja format.

détails ...

SPACE 2013


- SPACE 2013

détails ...

Branduri transilvanene


- Complexul Naţional Muzeal ASTRA împreună cu Asociaţia producătorilor de produse tradiţionale şi ecologice ,,Mărginimea Sibiului,, şi Asociaţia de prietenie `Ille et Vilaine – Sibiu`, organizează, în perioada 17 - 18 august 2013, în Muzeul Civilizaţiei Populare Tradiţionale ASTRA (în aer liber), a doua ediţie a Târgului de bucate tradiţionale “Branduri transilvănene”.

détails ...

cu bicicleta pe drumul infratirii


- Proiectul « Comorile din Țara Oltului » continuă să anime şi să bucure, în fiecare sfârşit de iulie, copiii şi adulţii din acest teritoriu prin binecunoscutul concurs de orientare turistică şi cunostinte generale, desfăşurat anul acesta la Cârţisoara, pe valea Laiţei.

détails ...

Impreuna-pentru-un-zambet-de-copil


- “Împreună pentru un zâmbet de copil” aproape de final

.

détails ...

Ziua Frantei


- Le 14 juillet, Sibiu se met à l’heure française ! Pour célébrer la France en ce jour d’anniversaire de la prise de la Bastille, la Maison d’Ille et Vilaine (le centre culturel français de Sibiu) et le Pardon Café vous préparent un programme des plus alléchants.

.

détails ...

cu bicicleta pe drumul infratirii


- Projet « Route des Jumelages ». Nous proposons un premier tracé qui traversera les communes suivantes : Rasinari (qui a une relation d’amitié avec Saint-Armel), Orlat (liée à Saint-Grégoire), et Sibiel (village jumelé à Corps-Nuds). Le choix de la date s’est porté sur le dimanche 21 juillet 2013.

.

détails ...

Impreuna pentru un zambet de copil


- Asociaţia noastră, în calitate de membru al Grupului Local de Acţiune, implementează în perioada mai – octombrie 2013 proiectul “ Împreună pentru un zâmbet de copil” în baza unei finanţări nerambursabile în cuantum de 7500 lei. Această finanţare a fost aprobată urmare a participării la un concurs de proiecte pilot pentru promovarea coresponsabilităţii sociale, organizat de Asociaţia CRIES  în cadrul proiectului cu finanţare FSE “Rolul dialogului social în dezvoltarea incluziunii sociale active”.

détails ...

Sarbatoarea Bretaniei

-  L'Association d'amitié "Ille et Vilaine - Sibiu" a organisé pour la première fois à Sibiu des actions pour célébrer "La Fête de la Bretagne". L'événement a eu lieu du 17 au 23 mai 2013 à Sibiu et dans trois communes du département de Sibiu.

détails ...

un_viitor_o_sansa


- Asociaţia noastră a găzduieşte în calitate de Beneficiar proiectul  cu titlul “Un viitor, o şansă”, finanţat  prin programul YouthBank de către Fundaţia Comunitară Sibiu, în calitate de finanţator, conform Contractului de finanţare nr.70 /02.04.2013.

détails ...

Infratire Mosna - Tremblay


- Après 10 ans depuis les premiers contacts entre la commune de Mosna du Judet de Sibiu et la commune de Tremblay du département d'Ille et Vilaine – France, cette relation a été officialisée par la signature de l'accord de jumelage.

détails ...

Masuri-si-indicatori-de-responsabilitate-sociala


- Le 25 avril 2013, la Maison d'Ille et Vilaine a accueilli une session d'information sur les mesures et les indicateurs de responsabilité sociale pour les organisations non gouvernementales.

détails ...

salon BD


- Du 5 au 7 avril 2013, en collaboration avec la Bibliothèque "Astra", APIVS a organisé 
Le Premier Salon International des Bandes dessinées de Sibiu

détails ...

delegatie Rennes


- Une délégation formée des représentants du Conseil du Judet de Sibiu et de notre association a fait une visite de quelques jours à Rennes où a été signé le partenariat avec le Conseil Général pour encore 3 ans ; les axes de coopération sont : l'économie, l'agriculture et le développement rural, la culture et le tourisme, à côté d'autres sous domaines comme la francophonie, le social, l'administration.

détails ...

consum responsabil CRIES


- En qualité de membre du Groupe Local d'Action, notre association a participé au mois de mars à un appel aux projets avec la proposition de projet intitulé « Ensemble pour un sourire d'enfant » dans le cadre du projet mis en place par l'Association CRIES de Timişoara, « Le rôle du dialogue dans le développement de l'inclusion sociale active », financé par le Fond Social Européen.

détails ...

consum responsabil CRIES


- L'Association CRIES, en partenariat avec notre association a démarré le 21 mars 2013 le projet pilote pour la promotion de la consommation responsable, « Jeunes citoyens actifs pour la consommation responsable » dans 2 lycées de Sibiu (2 classes) avec lesquels notre association a déjà collaboré, le Collège Technique Alimentaire Terezianum et le Lycée « Henri Coandă ».

détails ...

micul print 2013


- Dans le cadre de la semaine scolaire « Savoir plus pour être meilleur », notre association a organisé le 4 avril 2013 au Théâtre « Gong » la V-ème édition du Festival de théâtre francophone « Le Petit prince ».

détails ...

Apero Sibian


- APIVS a organisé le 6 mars 2013 l'action mensuelle déjà traditionnelle, "L'Apéro sibien" avec la communauté des résidents français et des Roumains francophones et francophiles de Sibiu. La soirée a été plus spéciale que d'habitude grâce à la visite du Consul de l'Ambassade de France à Sibiu.  La rencontre a été très conviviale, de connaissance et d'échange d'informations.

détails ...

aniversare-19ani-casa-franceza


- Lors de l'Anniversaire de 19 ans depuis l'ouverture de la Maison d' Ille et Vilaine à Sibiu, notre association a organisé une rencontre avec ses amis et ses collaborateurs et leur a offert quelques moments agréables dans l'ambiance accueillante de la Maison.

détails ...

expo_misterele_guslei


- Le Musée National Brukenthal et l'Association d'amitié "Ille et Vilaine - Sibiu"/APIVS vous invite à l'exposition "Les Mistères de la Gusle Roumaine" qui sera présente du 7 mars au 7 avril 2013 dans la Salle d'expositions temporaires du Palais Brukenthal de Sibiu.

détails ...

aroven


- Du 11 au 14 janvier 2013, APIVS a été présente à Rennes dans le cadre de l'association AROEVEN – Association Régionale des Œuvres Educatives et de Vacances de l'Education Nationale - pour la visite préparatoire d'un projet européen Jeunesse en action qui s'adresse aux travailleurs jeunesse européens.

détails ...

elefantul verde


- Le 15 décembre 2012 a eu lieu au siège de notre association la fête « des petits éléphants verts » qui attendaient avec impatience le Père Noël.

détails ...

Targ ignat


- Sous l’appellation de Târgul de Ignat/Marché d’Ignat, le Musée en plein air de Dumbrava Sibiului, a préparé pour les Sibiens une édition spéciale du Marché paysan, qui les attend le samedi 15 décembre et dimanche 16 décembre pour se souvenir des coutumes de la veille de Noël dans les villages d’autrefois.

détails ...

apero_sibien


- Les événements qui se déroulent sous l'appéllation "Apéro sibien" ont continué aussi au mois de décembre par l'accueil à la Maison d'Ille et Vilaine de la dernière rencontre de cette année.

détails ...

expo militara


- APIVS a participé au vernissage de l'exposition "Français et Roumains dans la Grande Guerre" qui a eu lieu au Cercle Militaire de Sibiu le 13 décembre 2012.

détails ...


- APIVS organise le 14 décembre 2012 à 9h30 à son siège, le séminaire « Soutien de l’agriculture paysanne – bonnes pratiques roumaines » dans  le cadre du projet « CulinarCult » - Valorisation du trésor alimentaire traditionnel dans le processus du développement rural durable. Projet financé dans le cadre de l’Accord de Coopération Décentralisée entre le Conseil du Judet de Sibiu et le Conseil général d’Ille et Vilaine.

détails ...

      

• ARCHIVES

      Haut de page


Warning: include(vizitatorifr.php): failed to open stream: No such file or directory in /home/aivs/public_html/homefr.html on line 3512

Warning: include(vizitatorifr.php): failed to open stream: No such file or directory in /home/aivs/public_html/homefr.html on line 3512

Warning: include(): Failed opening 'vizitatorifr.php' for inclusion (include_path='.:/opt/cpanel/ea-php74/root/usr/share/pear') in /home/aivs/public_html/homefr.html on line 3512

 

PARTENAIRES:

cons jud sb conseil general 35 S35R ch35 Ambasada Frantei Gites 35 ATRT Casa Corpului DidacticLangue communication Bienvenue a la ferme centras FDSC AJTS GAL PM GAL Hartibaciu GAL Tara Oltului Caprimed Prefectura SB DADR DADR

ACCUEIL / PRESENTATION / PROGRAMMES / RESEAUX / SERVICES / PARTENAIRES / GLOSAR / ARCHIVES / CONTACT

Copyright 2009 Asociatia de prietenie Ille et Vilaine - Sibiu
Created by Image Art