Asociaţia de prietenie
                                   "Ille et Vilaine - Sibiu"

Facebook

Centre de vacanta
cursuri de limba franceza


Studio de traducere simultană

vezi ARHIVA

Delegație franceză pe tema patrimoniului


In perioada 18 – 21 aprilie 2016, în cadrul cooperării dintre Județul Sibiu și Departamentul Ille et Vilaine, am primit vizita unei delegații franceze pe tema patrimoniului.

Din delegatie au făcut parte Pascale Tumoine, responsabilă cu patrimoniul construit la Directia departamentală a arhivelor, Pascale Geraud, responsabilă cu patrimoniu natural si Marta Jouhier, responsabilă cu relațiile internaționale la Consiliul Departamental.


Programul a fost pregătit de Consiliul Județean impreuna cu Muzeul Astra, Asociația Județeană de Turism și Asociația Ille et Vilaine – Sibiu, și a cuprins atât întâlniri cu responsabili și actori din domeniul patrimoniului natural și construit cât și vizite în locuri reprezentative pentru județul Sibiu.


Au fost vizitate numeroase localităti și au avut loc întâlniri de prezentare la Muzeul în aer liber Astra, Comuna Rășinari și o parte din Mărginimea Sibiului, apoi Cristian, Biertan, Moșna, Alma Vii, Cîrța, Bâlea Lac și Săsăuș.

În toate aceste locuri primirea a fost impresinantă, atât prin frumusețea si importanta patrimoniului prezentat, cât și prin pasiunea și profesionalismul cu care resposabilii locali știu să puna în valoare aceste comori.

După cele două vizite exploratorii, în Franța, în toamna anului 2015 și țn România, țn această primăvară, se vor creiona pistele de cooperare dintre cele două teritorii, in acest domeniu atât de generos, al valorificării patrimoniului natural și construit.


înapoi / sus

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Parteneri:

cons jud sb conseil general 35 S35R ch35 Ambasada Frantei Gites 35 ATRT Casa Corpului DidacticLangue communication Bienvenue a la ferme centras FDSC AJTS GAL PM GAL Hartibaciu GAL Tara Oltului Caprimed Prefectura SB DADR DADR

Acasă / Despre Noi / Programe / Rețele / Servicii / Parteneri / Glosar / Arhivă / Contact

Copyright 2009 Asociatia de prietenie Ille et Vilaine - Sibiu
Created by Image Art & Bio