Asociaţia de prietenie
                                   "Ille et Vilaine - Sibiu"

Facebook

Centre de vacanta
cursuri de limba franceza


Studio de traducere simultană

vezi ARHIVA- În data de 9 noiembrie 2011 a avut loc a 4-a ediţie a FORUMULUI, UNIVERSITATEA „LUCIAN BLAGA” DIN SIBIU ÎN DIALOG CU PIAŢA MUNCII, care s-a desfăşurat la Facultatea de Litere şi Arte din Sibiu. Forumul a fost o oportunitate pentru dialogul dintre studenţi, universitate şi mediul socio-economic. Se pune adesea întrebarea:  Cine trebuie să furnizeze competenţele necesare pentru piaţa muncii, Instituţia de învăţământ sau angajatorul?

mai mult ...


- În perioada 28 - 29 octombrie 2011 APIVS a avut o intervenţie în cadrul conferinţei „Să ştim ce mâncăm, să ştim de unde provine hrana noastră” organizată de Fundaţia ADEPT. Conferinţa a continuat cu un atelier de lucru unde au fost discutate, pentru a fi trimise la Bruxelles, câteva opinii privind proiectul de marcă europeană « Produs în ferma mea ».

mai mult ...


- APIVS  este partener într-un proiect judeţean cu obiectivul general „Coordonarea iniţiativelor de valorificare a produselor şi a culturii gastronomice tradiţionale”. Titularul proiectului este Complexul Naţional Muzeal Astra, iar grupul de lucru este format din reprezentanţi ai: Direcţiei agricole judeţene, Asociaţiei judeţene de turism, Asociaţiei producătorilor tradiţionali Mărginimea Sibiului şi Asociaţia Ille et Vilaine - Sibiu. Finanţarea acestui proiect este asigurată printr-o subvenţie de 75.000 euro provenind de la Consiliul General Ille et Vilaine, completată de o contribuţie a Consiliului Judeţean Sibiu.

mai mult ...

    

- APIVS a răspuns invitaţiei asociaţiei REPER21, de a participa în proiectul Societal, în cadrul grupului de lucru regional.

mai mult ...

    

- Vizita delegaţiei Consiliului Judeţean Sibiu în departamentul Ille et Vilaine, Franţa 19-22 septembrie 2011.

mai mult ...

    

- „Circuitul turistic „Săsăuş - patrimoniu in pericol"”.

mai mult ...

    

- Joi, 8 septembrie, APIVS, în calitate de membru al Grupului Local de Acţiune (GLA) în cadrul proiectului strategic “Rolul dialogului social în promovarea incluziunii sociale active”  implementat de asociaţia CRIES – Centrul de de Resurse pentru Iniţiative Etice şi Solidare, a găzduit sesiunea de formare a membrilor GLA Sibiu.

mai mult ...

      

- Cea de-a patra ediţie a concursului ”Comorile din Ţara Oltului”s-a desfaşurat în comuna Porumbacu de Sus, la Glăjerie.

mai mult ...

- A doua acţiune din proiectul " Valorizarea iniţiativelor locale în dezvoltarea teritoriilor rurale" se desfăşoară în perioada 18 - 23 iulie 2011. Acţiunea este organizata de Asociaţia Ille et Vilaine - Sibiu împreună cu Grupul de Acţiune Locală Microregiunea Hârtibaciu

mai mult ...

- Vacanţa de vară a început de puţin timp, dar copiii se plictisesc deja. Ei au nevoie de jocuri, de mişcare şi de iesiri cu alţi copii, într-un cuvânt de distracţie ca să-şi amintească de … Vacanţa mare !

Asociaţia de prietenie « Ille et Vilaine – Sibiu s-a gândit la ei şi dorind să le ofere o vacanţă interesantă, anunţă începând cu data de 18 iulie a.c, ora 9,00 deschiderea Clubului de vacanţă  „Elefantul verde”

mai mult ...

- CONFERINŢA: Economia socială – instrument de promovare a incluziunii sociale și cetăţeniei active, organizată la Sibiu în data de 21 Iulie 2011, orele 11-13 la sediul Asociaţiei de prietenie „Ille et Vilaine - Sibiu”

mai mult ...

- În perioada 6 – 8 iulie 2011, Asociaţia Prieteniei  „Ille et Vilaine”, în calitate de membru al Grupului Local de Acţiune Sibiu pentru proiectul strategic „Rolul dialogului social în promovarea incluziunii sociale active”, a găzduit sesiunea de formare pe metodologia de proiect şi întâlnirea de constituire oficială a Grupului Local de Acţiune Sibiu în domeniul incluziunii sociale din cadrul proiectului.

mai mult ...

- APIVS colaborează cu Asociaţia Casa cartierului Ștrand, Asociaţia Torigne - Roumanie şi Asociaţia de înfrăţire Rennes-Sibiu pentru organizarea a două centre de vacanţă în Sibiu. Centrul "Zi de zi" va fi găzduit de Școala nr. 1 din cartierul Ștrand în perioada 4 - 15 iulie iar centrul  "Asterix" de Școala nr. 6 din cartierul Hipodrom în perioada 7 - 22 iulie. Proiectul este cofinanţat de Primăria Sibiu prin Agenda cultural sportivă 2011

mai mult ...

- APIVS a fost reprezentată la seminarul cu titlul "Bucate din Carpaţi: de la ferma ta pe masa fiecăruia!" organizat de mountain.TRIP, în colaborare cu Euromontana şi Fundatia ADEPT în perioada 9-10 iunie, la Daneş.

mai mult ...

- Asociaţia "Ille et Vilaine - Sibiu" va participa la Forumul Societăţii Civile România-Republica Moldova “ ÎmprEUnă de 20 de ani” care va avea loc la Chişinău în perioada 27-28 mai a.c.

mai mult ...

      

- ”Comorile din Ţara Oltului”, a patra ediţie.

mai mult ...

- Prima acţiune din proiectul " Valorizarea iniţiativelor locale în dezvoltarea teritoriilor rurale" s-a desfăşurat în perioada 16 - 20 mai, în departamentul Ille et Vilaine - Franţa.

mai mult ...

      

- Casa corpului didactic Sibiu împreună cu Asociaţia  „Ille et Vilaine – Sibiu” şi cu asociaţia Solidarité 35 Roumanie au creat condiţiile pentru un prim contact cu experţi francezi în domeniul educaţiei, mai precis al timpului şcolar din afara orelor de curs.

mai mult ...

      

- Cu ocazia Zilei Europei, în 9 mai, proiectul "My European City" este inaugurat în oraşele Nantes (Franţa), Padova (Italia), Szczecin (Polonia) şi Sibiu (România). Vă invităm să descoperiţi povestea locurilor de lângă voi!

mai mult ...

      

- "APIVS a găzduit o prima întâlnire de cunoaştere reciprocă şi de discuţii între GAL-uri provenind din Vrancea, Galaţi, Bacău, Braşov şi Sibiu. Tema principală a fost necesitatea structurării în vederea reprezentării în dialogul cu Autoritatea de management pentru PNDR."

mai mult ...

      

- A 13-a ediţie a Festivalului internaţional al filmului de foarte scurt metraj "Tres Courts" va avea loc în 6 8 mai 2011.

mai mult ...

    

- Colegiile zonale ale Camerei Agricole Sibiu.

mai mult ...

- APIVS a fost reprezentată în delegaţia română a societăţii civile care a participat la atelierele de lucru din Lviv - Ucraina, în cadrul proiectulu Dezvoltarea comunităţilor - ce iniţiative comune sunt actuale în regiunea Mării Negre?

mai mult ...

      

- Cu ocazia Săptămânii Francofoniei, Asociaţia de prietenie « Ille et Vilaine – Sibiu », în 25 martie 2011 a organizat cea de a III-a ediţie a Festivalului Franc-Fest « Micul Prinţ ».

mai mult ...

      conseil general 35

- În cadrul cooperării descentralizate dintre departamentul Ille et Vilaine, Franţa şi Judeţul Sibiu, în perioada 14 - 18 martie 2011 a fost prezentă la Sibiu o delegaţie franceză din domeniul asistentei pentru persoanele în vârstă pentru ca împreună cu DGASPC sa identifice unele căi de cooperare pentru viitor.

mai mult ...

    

- Centrul de Documentaţie Europeană (CDE) de pe lângă Universitatea “Lucian Blaga” din Sibiu organizează a V-a ediţie a manifestării: Zilele Cariere europene – cariere internaţionale, printr-o vizită de studiu şi documentare la RENNES & PARIS.

mai mult ...

      Curs franceza

- Curs de limba franceză pentru emigrare în Canada. Cursul va avea în vedere pregătirea pentru interviul de la Ambasada Canadei, achiziţionarea tehnicilor de înţelegere şi exprimare orală şi a cunoştinţelor necesare pentru integrarea în mediul de viaţă canadian..

mai mult ...

      

- Adunare Generală - 07 februarie 2011.

mai mult ...

      

- Împreună cu partenerii nostri de la Camera agricolă din Ille et Vilaine am conceput în luna mai 2010 un proiect de cooperare tripartit, Franţa – Polonia – România, «  Valorizarea initiaţivelor şi priceperilor locale în dezvoltarea teritoriilor rurale ».

mai mult ...

      

-  În perioada 14 – 16 ianuarie 2011 a avut loc cel mai important eveniment în industria turismului din Luxemburg – Salonul de Turism Vakanz. În cadrul acestui eveniment, Asociaţia Mioritics împreună cu European Institute of Cultural Routes (EICR), au amenajat un stand dedicat Bisericilor Fortificate din Transilvania.

mai mult ...

      

- Împreună cu partenerii din Ille et Vilaine din cooperarea pentru dezvoltare agricolă şi rurală ne bucurăm de recenta promulgare a Legii Camerelor agricoleOricât de imperfectă ar fi legea şi oricât de dificilă aplicarea ei, se pune capăt unei perioade de peste cinci ani de incertitudini privind această restructurare, timp în care s-au succedat mai multe proiecte de lege şi la fel de mulţi  miniştri ai agriculturii.

mai mult ...

      

- APIVS a fost acceptată ca partener al Casei Corpului Didactic în proiectul "Cultura informaţională în comunitate", care îşi propune să sensibilizeze comunitatea educativă, în legătură cu necesitatea dezvoltării unei culturi informaţionale în mediul rural.

mai mult ...

      

- În cadrul proiectului „MY EUROPEAN CITY” va avea loc la Sibiu în 8 decembrie 2010, conferinţa „Interpretarea patrimoniului european comun”.

mai mult ...

      

- În perioada 9 - 11 noiembrie o delegaţie din partea Asociaţiei " Solidarite 35 Roumaine" (S35R) din Ille et Vilaine, va fi prezentă la Sibiu pentru ca, împreună cu partenerul său privilegiat, Asociaţia de prietenie "Ille et Vilaine - Sibiu" (APIVS) să analizeze modalităţile de continuare a parteneriatului început de mai bine de 16 ani, în beneficiul comunităţilor pe care acestea le reprezintă.

mai mult ...

      


- Seminar „Fermele de semi-subzistenţă în UE”, 13 - 15 octombrie 2010 la Sibiu.

mai mult ...

      


- 20 de ani de existenţă. ONG-urile şi rolul lor în dezvoltarea societăţii civile.

mai mult ...

      


- Reperezentanţi ai societăţii civile din Ucraina în vizită la Sibiu...

mai mult ...

      


- Centre de vacanţă coordonate de APIVS, 2010. Anul acesta s-au organizat 14 centre în Sibiu şi în judeţ.

mai mult ...

      

- "Primii paşi spre o democraţie participativă modernă" - Proiect cofinanţat de Ambasada Franţei din România, Serviciul cooperare şi acţiune culturală, printr-un apel la proiecte pentru ONG. 

mai mult ...

      

- ”Comorile din Ţara Oltului”, a treia ediţie.

mai mult ...

      


- A doua acţiune prevazută pentru acest an în programul cooperării agricole dintre departamentul Ille et Vilaine şi judeţul Sibiu se va desfăşura în perioada 5-9 iulie. Este vorba de vizita unei delegaţii franceze compusă din reprezentanţi ai Direcţiei agricole, Sindicatului agricol, Camerei de agricultură şi a unei fabrici de lapte din departamentul Ille et Vilaine. 

mai mult ...

      


- Ambasada Franţei în colaborare cu Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Universitatea de Stiinţe Agricole şi Medicină Veterinară – Cluj-Napoca şi Centrul Cultural Francez – Cluj-Napoca a organizat în perioada 24-25 iunie, seminarul „Întărirea parteneriatului Franţa-România între actorii dezvoltării rurale implicaţi în implementarea strategiilor de dezvoltare locală. ”

mai mult ...

      

- Asociaţia "Ille et Vilaine - Sibiu" va coordona pentru 3 luni stagiul unor tineri francezi care urmează o formare BTS ( brevet tehnic superior) în domeniul dezvoltarii rurale. 

mai mult ...

      

- Proiect de cooperare între comunele Păuca, Sibiu şi La Guerche de Bretagne, Ille et Vilaine, aprobat de Comisia Europeană în cadrul programului Europa pentru Cetăţeni. 

mai mult ...

      


- O primă întâlnire pentru organizarea centrelor de vacanţă - 2010.

mai mult ...

      

- CLUBUL: L’Eléphant vert – Elefantul verde…un club pentru copii între 6 şi 10 ani, unde pot învăţa în week-end limba franceză într-o manieră ludică prin jocuri, cântece, drumeţii…

mai mult ...

      

- În perioada 15-19 mai comuna Turnu Roşu a primit  vizita unei delegaţii din comuna Saint Gilles, departamentul Ille et Vilaine – Franţa. 

mai mult ...

      

- În perioada 12 – 14 mai 2010 doi reprezentanţi ai Camerei de agricultură din Ille et Vilaine, Dl. Joseph Menard, preşedinte şi Dna. Catherine Dupont, director adjunct, au fost oaspeţii judeţului Sibiu.

mai mult ...

      

- "Impresii şi improvizaţii fotografice", expoziţie realizată de Teodora Ureche, în data de 3 mai 2010, la Casa Ille et Vilaine din str. Konrad Haas, nr. 14.

mai mult ...

- O delegaţie a Consiliului General Ille et Vilaine - Franţa, condusă de Jean Louis Tourenne, a fost prezentă în, judeţul Sibiu în perioada 13 - 15 aprilie 2010 pentru aniversarea a 20 de ani de cooperare dintre cele două teritorii.

mai mult ...

      

- În cadrul manifestarilor prilejuite de Săptămâna Francofoniei, Asociaţia de prietenie "Ille et Vilaine - Sibiu" vă invită la a doua ediţie a Festivalului Franc-Fest "Micul Prinţ", care va avea loc în data de 26 martie 2010, la Teatrul "Gong" începând cu orele 10,00.

mai mult ...

      

- O delegaţie din partea GAL Podişul Mediasului, a fost prezentă în departamentul Ille et Vilaine - Franţa, în perioada 14-19 martie 2010, într-un schimb de experienţă în cadrul programului LEADER, măsura 431.1 faza 3. Această acţiune a fost pregatiă de APIVS împreună cu serviciul Europa-Internaţional din cadrul Consiliului General şi cu Camera de agricultură din Ille et Vilaine.

mai mult ...

      

-  Seminar TAIEX, la Sibiu, 16-17 februarie 2010, organizat în parteneriat cu Direcţia Agricolă şi Dezvoltare Rurală Sibiu.. ”Scopul seminarului este de a informa şi a pregăti actorii locali ai potenţialelor GAL-uri din judeţul Sibiu”.

mai mult ...

      

- Raport asupra vizitei tripartit franco-româno-polonez din Polonia, perioada 1-5 decembrie 2009.

mai mult ...

      

- Prezentarea parteneriatului GADA (Grupul de Acţiune pentru Dezvoltare Agricola) din Judeţul Sibiu în cadrul seminarului TAIEX, (asistenţă tehnică şi schimburi de informaţii) organizată de DDR-ul local la Vaslui, 10 - 11 decembrie. ”Scopul seminarului este de a furniza informaţii şi de a pregăti pe cei interesaţi în dezvoltare locală despre abordarea LEADER.

mai mult ...

      

- În cadrul cooperări franco-polono-române, în perioada 1 - 5 decembrie 2009, o delegaţie formată din reprezentanţi ai GAL-urilor din judeţul Sibiu, s-a deplasat în regiunea Marea Polonie, Powiatul Konin, într-un schimb de experienţă pe LEADER.

mai mult ...

      

- Întâlnire GADA, 23 noiembrie 2009, la Asociaţia "Ille et Vilaine - Sibiu", din Sibiu, Str. Konrad Haas Nr 14.

mai mult ...

      

- Proiecte de cooperare cu Turnu Roşu.

mai mult ...

      

- Întâlnire GADA, 09 noiembrie 2009, la Asociaţia "Ille et Vilaine - Sibiu", din Sibiu, Str. Konrad Haas Nr 14.

mai mult ...

      

- Cu ocazia Aniversării a 10 ani de la semnarea Cartei de înfrăţire dintre oraşul Rennes şi oraşul Sibiu, vă invităm la, vernisajul expoziţiei «MUZA BRETONA » care va avea loc la Muzeul Brukenthal în data de 6 noiembrie la orele 17:00.

mai mult ...

      

- Cu ocazia împlinirii a zece ani de înfrăţire între oraşele Rennes şi Sibiu, Asociaţia de Prietenie Ille Et Vilaine - Sibiu vă invită la două evenimente prilejuite de această aniversare: expoziţia de  fotografii “10 ani de amintiri...şi aventura continuă”  şi concertul de muzică susţinut de grupurile “Micronologie” din Rennes şi “Ultraj” din Sibiu. În deschiderea concertului va cânta Zeghe.

mai mult ...

      

- Întâlnire GADA, 23 octombrie 2009, la Asociaţia "Ille et Vilaine - Sibiu", din Sibiu, Str. Konrad Haas Nr 14.

mai mult ...

      

- Seminar româno-francez pe tema gestionării serviciilor de utilitate publică: tratarea deşeurilor, 8 - 9 octombrie 2009, Sibiu.

mai mult ...

      

- Participare la Salonul Internaţional dedicat Creşterii Animalelor SPACE, Rennes (Franţa), 15 - 18 septembrie 2009.

mai mult ...

      

- Începerea pregătirii celei de a treia ediţii a concursului ”Comorile din Ţara Oltului”.

mai mult ...

      

- Proiect al tinerilor la Cârţa, 01-10 aug. 2009.

mai mult ...

        

 

- Concurs „Comorile din Ţara Oltului”, ediţia a doua, 31 iulie - 2 august 2009.

 

 

mai mult ...

      

- FESTINeret - 8 august 2009.

mai mult ...

        

 

- Centre de vacanţă 2009 la: Sibiu în cartierele (Strand şi Hipodrom), Răşinari, Cârţişoara, Marpod, Râul Sadului, Copşa Mică, Tălmaciu, Turnu Roşu.

mai mult ...

        

 

- Sărbătoarea Internaţională a Muzicii, 21 iunie 2009  la Sibiu , ediţia a VII-a.

mai mult ...

      

- Seminar franco - român la Şeica Mare „Iniţiere în asistenţă pentru dezvoltare agricolă şi rurală”,  27-29 mai 2009. 

mai mult ..

      

- Întâlnire de lucru cu membrii Consiliului Director la Bazna, 15 - 17 mai 2009.

mai mult ..

        

- Festivalul Franc-Fest “Micul Prinţ”, 27 martie 2009, eveniment cultural încadrat în Săptămâna Internaţională a Francofoniei.

mai mult ...

      

- "Apel la proiecte" destinat şcolilor din judeţul Sibiu în care funcţionează Centre de Documentare şi Informare, 23 martie 2009.

mai mult ...

      

- Seminar schimb experienţă oi şi capre - decembrie 2008

mai mult ...

      

- Concurs „Comorile din Ţara Oltului”, prima ediţie, Turnu Roşu 22 - 24 august 2008.

 

mai mult ...

      

- Seminar Politica Agricolă Comună şi viitorul agriculturii europene - mai 2008.

mai mult ...

      

- Strategie şi animarea teritoriului Leader - mai 2008.

mai mult ...

      

- Întâlnirelnire a responsabililor de GAL din judeţ - 20 iunie 2008.

mai mult ...

      

- Vizită de lucru la GAL ”Pays de Brocéliande”- aprilie 2008.

mai mult ...

      

- Festivalul Internaţional de Teatru Francofon Studenţesc « Împreună în 2007 » s-a desfăşurat în perioada 1 – 3 noiembrie 2007.

mai mult ...

      

- Agricultori la 29 august - 2 septembrie 2007.

mai mult ...

      

- Seminar pentru organizarea profesiei agricole (Camerele Agricole) - 27 mai 2007.

mai mult ...

      

- Primii paşi în definirea şi animarea unui teritoriu LEADER.

mai mult ...

  

    

- Cooperare Agricolă Ille et Vilaine – Sibiu – Wielkopolska. Deplasarea la Poznan, Polonia în perioada 10 – 12 decembrie 2007. Cu ocazia dezbaterilor care au loc în România asupra proiectului de lege privind crearea Camerelor de Agricultură, responsabilii proiectelor de cooperare „Wielkopolska – Bretagne”şi „Ille et Vilaine - Sibiu” au solicitat un schimb de experienţă şi de reflecţii tripartite între reprezentanţii Camerelor de Agricultură din Franţa şi Polonia cu agricultori şi responsabili locali din Judeţul Sibiu.

mai mult ...

      

- Informare asupra Politicii Agricole Comune - 25,26 mai 2006.

mai mult ...

      pagina principală / sus

 

 

Parteneri:

cons jud sb conseil general 35 S35R ch35 Ambasada Frantei Gites 35 ATRT Casa Corpului DidacticLangue communication Bienvenue a la ferme centras FDSC AJTS GAL PM GAL Hartibaciu GAL Tara Oltului Caprimed Prefectura SB DADR DADR

Acasă / Despre Noi / Programe / Rețele / Servicii / Parteneri / Glosar / Arhivă / Contact

Copyright 2009 Asociatia de prietenie Ille et Vilaine - Sibiu
Created by Image Art & Bio