Asociaţia de prietenie
                                   "Ille et Vilaine - Sibiu"

Facebook

Centre de vacanta
cursuri de limba franceza


Studio de traducere simultană

vezi ARHIVA

Împreună pentru un zâmbet de copil


Impreuna pentru un zambet de copil

Asociația noastră, în calitate de membru al Grupului Local de Acțiune, implementează în perioada mai – octombrie 2013 proiectul “ Împreună pentru un zâmbet de copil” în baza unei finanțări nerambursabile în cuantum de 7500 lei. Această finanțare a fost aprobată urmare a participării la un concurs de proiecte pilot pentru promovarea coresponsabilității sociale, organizat de Asociația CRIES  în cadrul proiectului cu finanțare FSE “Rolul dialogului social în dezvoltarea incluziunii sociale active”.
 Prin acest proiect, asociația noastră dorește să creeze o rețea de animatori din rândul angajaților și voluntarilor din 4 centre de zi pentru copii în dificultate din municipiul Sibiu și să organizeze pentru prima dată centre de vacanță în cadrul celor 4 centre de zi, pentru un număr estimativ de 110 copii.

Asociațiile partenere în proiect care dețin centrele de zi sunt: Asociaţia Filantropică „Sfântul Nicolae” Sibiu – membru GLA; Asociaţia Româno-Americană pentru Promovarea Asistenţei Medicale, Educaţiei şi Serviciilor Umane ARAPAMESU; Asociaţia “Soborul Sfinţilor Arhangheli Mihail şi Gavriil Sibiu” și Parohia Evanghelică C.A.Sibiu.
Ceilalți doi parteneri care susțin proiectul nostru sunt: Asociaţia pentru Libertate şi Egalitate de Gen A.L.E.G. Sibiu și         Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sibiu – membri GLA Sibiu;
O primă etapă a proiectului, și anume organizarea în perioada 11 mai – 2 iunie cursurilor de formare profesională adulți pentru ocupația  „animator centre de vacanță” la care a participat un număr de 13 angajați și voluntari din cadrul asociațiilor partenere, s-a finalizat la data de 8 iunie cu examenul de evaluare finală, absolvit de toți participanții cu note foarte bune. În perioada următoare urmează ca aceștia să intre în posesia diplomei pentru ocupația de “animator centre vacanță” recunoscută la nivel european .
În cea de a doua etapă, în perioada 24 iunie-5 iulie, în vacanța de vară aferentă acestui an școlar, asociația noastră împreună cu asociațiile partenere vor organiza cele 4 centre de vacanță în 4 cartiere cu probleme sociale din Sibiu, respectiv: Valea Aurie, Vasile Aaron, Orașul de Jos și Gușterița, cartiere în care funcționeayă centrele de zi pentru copii.

Impreuna pentru un zambet de copil Impreuna pentru un zambet de copil
Impreuna pentru un zambet de copil
Impreuna pentru un zambet de copil
Impreuna pentru un zambet de copil Impreuna pentru un zambet de copil

înapoi / sus

 
 

Parteneri:

cons jud sb conseil general 35 S35R ch35 Ambasada Frantei Gites 35 ATRT Casa Corpului DidacticLangue communication Bienvenue a la ferme centras FDSC AJTS GAL PM GAL Hartibaciu GAL Tara Oltului Caprimed Prefectura SB DADR DADR

Acasă / Despre Noi / Programe / Rețele / Servicii / Parteneri / Glosar / Arhivă / Contact

Copyright 2009 Asociatia de prietenie Ille et Vilaine - Sibiu
Created by Image Art & Bio