Asociaţia de prietenie
                                   "Ille et Vilaine - Sibiu"

Facebook

Centre de vacanta
cursuri de limba franceza


Studio de traducere simultană

vezi ARHIVA

Comune infratite - Marpod


Având ca scop redinamizarea rețelei de commune înfrățite, Asociația de prietenie « Ille et Vilaine – Sibiu » propune mici activități, în principal în școli, mai ales acolo unde se mai studiază limba franceză. Miercuri 29 aprilie, Marion Renaul, voluntar la Casa franceză pentru promovarea limbii si culturii Franceze și Valentin Arvunescu, director executiv, au avut întâlniri la școală și la primăria din comuna Marpod.

Dupa Alamor si Avrig, programul «Franceza in cotidian » realizat de Marion continua ideea de ateliere in care sa fie incurarata exprimarea in franceza a elevilor.
Douazeci de copii au beneficiat de o serie de animatii care le-au prilejuit abordarea limbii franceze intr-un mod ludic si antrenant. Centrul de documentare si informare (CDI), bine amenajat si dispunand de toate facilitatile, a fost un cadru ideal pentru aceasta activitate. Proiectia unor scurt-metraje bretone a fost pretextul pentru a se exersa, in joaca, un vocabular despre animale, despre calendar sau sport.
Desi atmosfera a fost relaxata, copii au fost entuziasti si s-au concentrat foarte bine pe tot parcursul atelierului.
Am fost incantati sa primim inscrierea unora dintre ei la Universitatea de vara in limba franceza, de la Sibiu, in perioada 13 -19 iulie 2015
Gazdele acestei actiuni, Dna Crina Barsan, profesoara de franceza si Dna Mioara Prepelita, directoarea scolii, si-au manifestat toata disponibiliatea lor pentru activitati educative comune, iar in acest sens a fost semnat un acord de parteneriat.

In continuare reprezentantii APIVS au fost primiti de primarul comunei, Dl Sebastian Dotcos, unde au discutat despre infratirea cu comuna Quebriac, din Ille et Vilaine si despre situatia asociatiei locale, Impreuna pentru Marpod, care gestioneaza aceasta infratire de peste 15 ani.

înapoi / sus

 

Parteneri:

cons jud sb conseil general 35 S35R ch35 Ambasada Frantei Gites 35 ATRT Casa Corpului DidacticLangue communication Bienvenue a la ferme centras FDSC AJTS GAL PM GAL Hartibaciu GAL Tara Oltului Caprimed Prefectura SB DADR DADR

Acasă / Despre Noi / Programe / Rețele / Servicii / Parteneri / Glosar / Arhivă / Contact

Copyright 2009 Asociatia de prietenie Ille et Vilaine - Sibiu
Created by Image Art & Bio