Asociaţia de prietenie
                                   "Ille et Vilaine - Sibiu"

Facebook

Centre de vacanta
cursuri de limba franceza


Studio de traducere simultană

vezi ARHIVA

Festivalul de Benzi Desenate 2017


În zilele de 22, 23, 24 septembrie 2017 la Complexul Național Muzeal ASTRA din Sibiu – Casa Hermes, Piața Mică, nr. 11 vor fi prezenți peste 30 de desenatori si autori de benzi desenate din ṭară și din Europa pentru a expune, a desena, a vorbi, a gândi și a râde pornind de la banda desenată!


Artiști din 6 țări se adună la Sibiu pentru un festival de excepție. Laurent Lefeuvre (Franța), Alain Munoz (Belgia), Aike Arndt (Belgia), Emilyan & Stanimir Valev (Bulgaria) Tiberius Beka (Serbia) sunt nume sonore din line-up-ul internațional. Dintre autorii români, ne vor onora cu prezența, Maria Surducan si Anna Benczedi din Cluj, Octav Ungureanu, Toma Alexandru și Alexandru Ciubotariu din București. Vor fi alături de noi și editurile de benzi desenate din țară: HAC!BD, si Ghidul Poznet de cultura.


Fidel tradiției de a prezenta cărțile într-un mod inedit, Festivalul propune activități pentru toate gusturile: workshop-uri, meciuri de BD, expoziții, live-drawing, conferințe, lansări de albume. In 2017, vom prezenta un proiect inedit in Romania: basmul desenat. Inspirat de “Conte à Bulles” din Franta, basmul desenat este o intalnire magica intre o povestitoare, o desenatoare si un muzician care vor transporta publica in lumea fantastica a basmelor. Spectacolul va avea loc sambata 23 septembrie la ora 20. 

De la prima sa ediție, din 2013, Festivalul de Benzi Desenate de la Sibiu atrage anual peste 2000 de participanți, impunându-se deja ca unul dintre evenimentele de marcă din sfera artelor grafice din România.

Festivalul Internațional de Benzi Desenate de la Sibiu este un eveniment organizat de Asociația de prietenie Ille et Vilaine – Sibiu, Complexul Național Muzeal ASTRA și Asociația Solidarité 35 Roumanie. Acțiune cofinanțată de Consiliul Local Sibiu și Primăria Municipiului Sibiu; susținut de Institutul Francez din România și Lectoratul Francez din cadrul Universității Lucian Blaga, Sibiu, Delegația Wallonie-Bruxelles Bucureşti, Consiliul Departamental Ille et Vilaine, Centrul Cultural German din Sibiu, Revista Comics, SR2C, Unimat, Wacom, Carrefour, Mindspot, Cărturești, editura HAC!BD


înapoi / sus

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Parteneri:

cons jud sb conseil general 35 S35R ch35 Ambasada Frantei Gites 35 ATRT Casa Corpului DidacticLangue communication Bienvenue a la ferme centras FDSC AJTS GAL PM GAL Hartibaciu GAL Tara Oltului Caprimed Prefectura SB DADR DADR

Acasă / Despre Noi / Programe / Rețele / Servicii / Parteneri / Glosar / Arhivă / Contact

Copyright 2009 Asociatia de prietenie Ille et Vilaine - Sibiu
Created by Image Art & Bio