Asociaţia de prietenie
                                   "Ille et Vilaine - Sibiu"

Facebook

Centre de vacanta
cursuri de limba franceza


Studio de traducere simultană

vezi ARHIVA

Sărbătoarea Bretaniei


Sarbatoarea Bretaniei

Asociatia de prietenie “Ille et Vilaine – Sibiu” va invita la Sarbatoarea Bretaniei, sarbatoare care se afla la prima sa editie în Sibiu si în comune din judetul Sibiu. Ea se va desfasura în perioada 17 – 26 mai 2013.

• invitatie ...

Partenerii acestei manifestari sunt: Asociatia “Solidarité 35 Roumanie” din Franta, Consiliul General Ille et Vilaine, Consiliul Judetean Sibiu, Muzeul ASTRA, Asociatia Judeteana de Turism,  Lectoratul francez al ULBS si Art Café.

In fiecare an în 19 mai, de Sfântul Yves - Ziua Nationala a Bretaniei, Regiunea Bretania organizeaza pe teritoriul sau si în lume, Sarbatoarea Bretaniei. Sfântul Yves (Gouel Erwan în bretona) este patronul avocatilor si al Bretonilor. Aceasta manifestare culturala are loc de peste 80 ani, dar din 2009 organizarea sa a fost preluata de catre Consiliul Regional din Bretania.

• imagini ...

• Fête de la Bretagne à Sibiu (Roumanie)

Sarbatoarea Bretaniei doreste sa adreseze o declaratie universala lumii, dar si diasporei bretone aflata în cele patru colturi ale planetei. Prin ea se reaminteste atractivitatea, vitalitatea culturala si spiritul solidar al acestei regiuni, care este situata în vestul Frantei. Concerte, expozitii, spectacole, conferinte etc…în forme traditionale cu accente contemporane, au loc de la Ho Chi Minh pâna la Buenos Aires. La Gouel BreizhSarbatoarea Bretaniei în limba bretona, mobilizeaza viata asociativa si culturala. Regiunea Bretania face promovarea celor aproximativ 300 de evenimente din 150 de orase din lume, iar activitatile propuse doresc sa strânga relatiile sociale dintr-o localitate sau cartier. Prin intermediul întâlnirilor culturale (traditionale, clasice, actuale, contemporane), dar si sportive, sociale, educative, cetatenesti, se adreseaza un mesaj de pace si toleranta lumii întregi.


înapoi / sus  
 

Parteneri:

cons jud sb conseil general 35 S35R ch35 Ambasada Frantei Gites 35 ATRT Casa Corpului DidacticLangue communication Bienvenue a la ferme centras FDSC AJTS GAL PM GAL Hartibaciu GAL Tara Oltului Caprimed Prefectura SB DADR DADR

Acasă / Despre Noi / Programe / Rețele / Servicii / Parteneri / Glosar / Arhivă / Contact

Copyright 2009 Asociatia de prietenie Ille et Vilaine - Sibiu
Created by Image Art & Bio