Asociaţia de prietenie
                                   "Ille et Vilaine - Sibiu"

Facebook

Centre de vacanta
cursuri de limba franceza


Studio de traducere simultană

vezi ARHIVA

Împreună pentru un zâmbet de copil


Impreuna pentru un zambet de copil
Impreuna pentru un zambet de copil

Asociaţia noastră, în calitate de membru al Grupului Local de Acţiune, a participat în luna martie la un concurs de premii cu o propunere de proiect având titlul "Împreună pentru un zâmbet de copil" alături de alte 10 propuneri  de proiecte din partea membrilor Grupurilor de Acţiune Locală din cele 8 municipii beneficiare ale proiectului mare implementat de către Asociaţia CRIES Timişoara "Rolul dialogului social în dezvoltarea incluziunii sociale active", finanţat din Fondul Social European.

Proiectul nostru a fost declarat câştigătorul nr. 2, beneficiind astfel de o finanţare nerambursabilă în valoare de 7500 lei, pentru care joi, 22.04.2013 s-a încheiat contractul de finanţare între asociaţia noastră, în calitate de beneficiar şi Asociaţia Cries Timişoara în calitate de finanţator.

Proiectul are în vedere într-o primă etapă formarea a 13 animatori centre de vacanţă din rândul  angajaţilor şi voluntarilor din cadrul a 4 centre de zi pentru un număr estimativ de 110 copii proveniţi din familii aflate în dificultate din cartierele Valea Aurie, Guşteriţa, Vasile Aaron şi Oraşul de jos.În a doua etapă se vor organiza şi bugeta câte un centru de vacanţă în  vacanţa de vară a anului 2013 în cadrul fiecărui centru de zi din cadrul a 4 asociaţii partenere în proiect:  Asociaţia Româno-Americană pentru Promovarea Asistenţei Medicale, Educaţiei şi Serviciilor Umane ARAPAMESU, Asociaţia Filantropică „Sfântul Nicolae” Sibiu – membru GLA, Asociaţia “Soborul Sfinţilor Arhangheli Mihail şi Gavriil Sibiu” şi Parohia Evanghelică C.A.Sibiu.

Centrul de vacanţă propune o soluţie colectivă la o problemă colectivă: gestionarea timpului liber al copilului folosind resurse existente în comunitate şi/sau atrase, şi reprezintă o alternativă accesibilă la taberele şcolare, la care copiii din centrele de zi nu au acces din cauza costurilor ridicate.
Proiectul mai beneficiază de încă doi parteneri, membri ai GLA Sibiu, respectiv Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului  Sibiu şi Asociaţia pentru Libertate şi Egalitate de Gen A.L.E.G. Sibiu.
Caracterul inovator al proiectului constă în organizarea pentru prima dată a 4 centre de vacanţă pilot în cadrul acestor centre de zi prin reunirea unor parteneri co-interesaţi şi co-responsabili şi prin utilizarea eficientă a resurselor atrase sau provenite din comunitate pentru un scop comun, acela de a oferi o alternativă educaţională de calitate la care copiii din familii vulnerabile să aibă acces.
De asemenea, Consiliul Local al Municipiului Sibiu a aprobat în cadrul Agendei cultural –sportive pentru anul 2013 „Sibiu SMART”  un proiect propus de APIVS, cu o finanţare în cuantum 11800 lei pentru organizarea de centre de vacanţă în două şcoli din cartierele Ştrand şi Hipodrom III, iar Consiliul Judeţean Sibiu a aprobat în cadrul Agendei culturale a judeţului o finanţare în cuantum de  5000 lei pentru organizarea de centre de vacanţă în mediul rural.


înapoi / sus  
 

Parteneri:

cons jud sb conseil general 35 S35R ch35 Ambasada Frantei Gites 35 ATRT Casa Corpului DidacticLangue communication Bienvenue a la ferme centras FDSC AJTS GAL PM GAL Hartibaciu GAL Tara Oltului Caprimed Prefectura SB DADR DADR

Acasă / Despre Noi / Programe / Rețele / Servicii / Parteneri / Glosar / Arhivă / Contact

Copyright 2009 Asociatia de prietenie Ille et Vilaine - Sibiu
Created by Image Art & Bio