Asociaţia de prietenie
                                   "Ille et Vilaine - Sibiu"

Facebook

Centre de vacanta
cursuri de limba franceza


Studio de traducere simultană

vezi ARHIVA

Festivalul Internațional de Benzi Desenate - Quai des Bulles


Asociatia de prietenie „Ille et Vilaine – Sibiu” reprezentata de Francois Montier, a prezentat Festivalul Internațional de Benzi Desenate de la Sibiu cu ocazia unuia dintre cele mai mari festivaluri de benzi desenate din Franta, „Quai des Bulles”, de la Saint-Malo, aflat  la cea de-a 36-a ediție.

Prezenta noastra in imagini ...


Festivalul a avut loc in perioada 28-30 octombrie si a avut-o ca invitata pe autoarea clujeana Maria Surducan care este publicata deja în Franța: « Foire de Nuit » (Moule à Gaufres), dar și în România : « Merele de Aur » (mereledeaur.ro, HAC!BD), « Karel Liman #arhitect » (Jumatatea Plină), « Prâslea cel voinic si merele de aur » (Vellant). Plansele ei au fost expuse pe perioada salonului in barul Le Chat Bada.

Maria Surducan a participat la Festivalul de la Saint-Malo cu sprijinul Institutului Cultural Roman din Paris.
Festivalul de la Sibiu a avut rezervat un stand unde a prezentat noutatile din banda desenata romaneasca, peste 30 de albume fiind propuse vizitatorilor. Originalitatea si diversitatea benzii desenate din Romania au impresionat bedefilii, editorii si organizatorii de festivaluri prezenti la acest eveniment.
Publicul a putut sa afle mai multe despre istoria benzii desenate din tara noastra cu ocazia unei conferinte sustinuta de Maria Surducan si Francois Montier. Peste 100 de persoane au fost prezente la aceasta intalnire, moderata de Arnaud Wassmer.

Parteneriatul cu festivalul francez continua si prevede ca un autor francez de benzi desenate să fie invitat la Festivalul de la Sibiu, în 2017. De asemenea reprezentanți ai celor două festivaluri sunt invitati sa participe la evenimentele organizate la Sibiu si respectiv la St Malo. In perioada 19 – 26 mai 2017, Laurent Leufeuvre, autorul seriei Fox Boy va veni la Sibiu sa prezinte arta comicsului prin albumele lui si si prin expozitia „Specificitatile comicsului”.

înapoi / sus

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Parteneri:

cons jud sb conseil general 35 S35R ch35 Ambasada Frantei Gites 35 ATRT Casa Corpului DidacticLangue communication Bienvenue a la ferme centras FDSC AJTS GAL PM GAL Hartibaciu GAL Tara Oltului Caprimed Prefectura SB DADR DADR

Acasă / Despre Noi / Programe / Rețele / Servicii / Parteneri / Glosar / Arhivă / Contact

Copyright 2009 Asociatia de prietenie Ille et Vilaine - Sibiu
Created by Image Art & Bio