Asociaţia de prietenie
                                   "Ille et Vilaine - Sibiu"

Facebook

Centre de vacanta
cursuri de limba franceza


Studio de traducere simultană

vezi ARHIVA

seminar-ADEPT « Conceptul de indicaţie geografică în România »


seminar-ADEPT

În perioada 25 – 26 februarie 2014, APIVS, împreună cu Asociaţia producătorilor tradiţionali Mărginimea Sibiului, au reprezentat judeţul Sibiu la seminarul cu tema « Conceptul de indicaţie geografică în România » din cadrul proiectului Dezvoltarea Indicaţiei Geografice în România. Proiectul a fost coordonat de Fundaţia ADEPT din România şi Asociaţia pentru dezvoltarea agriculturii şi a spaţiului rural (AGRIDEA) din Lausanne, Elveţia.


Reamintim ca APIVS a realizat in anul 2012, prin proiectul “Culinar Cult”, o serie de documente informative referitoare la indicatia geografica, produsele traditionale si cele bio si a organizat doua sesiuni de dezbateri asupra valorificarii produselor si mestesugurilor traditionale.

• imagini ...

• prezentări (ppt) ...


Printre cei 34 de participanti la seminar s-au aflat reprezentanti ai DG Agri ai Comisiei europene, ai Ministerului agriculturii din Romania, precum si reprezentanti ai asociatiilor si federatilor de producatori din toate colturile tarii.

Obiectivele seminarului au fost de a se realiza un tablou al situatiei actuale privind IG in Romania, de a se face o informare a participantilor despre produsele romanesti susceptibile inregistrarii si de a se obtine clarificari cu privire la procesul de inregistrare a produselor cu IG.

Experienta elvetiana in domeniu secondata de vocea autorizata a expertului de la DG Agri si-au dovedit utilitatea, atat pentru reprezentantii autoritatilor romane cat si pentru asociatiile de producatori.
Sibiul a prezentat in cadrul atelierelor doua produse pentru care se vor depune documente de acreditare : Telemeaua de Marginimea Sibiului si Gemul sasesc de rabarbar.


înapoi / sus

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 

Parteneri:

cons jud sb conseil general 35 S35R ch35 Ambasada Frantei Gites 35 ATRT Casa Corpului DidacticLangue communication Bienvenue a la ferme centras FDSC AJTS GAL PM GAL Hartibaciu GAL Tara Oltului Caprimed Prefectura SB DADR DADR

Acasă / Despre Noi / Programe / Rețele / Servicii / Parteneri / Glosar / Arhivă / Contact

Copyright 2009 Asociatia de prietenie Ille et Vilaine - Sibiu
Created by Image Art & Bio