Asociaţia de prietenie
                                   "Ille et Vilaine - Sibiu"

Facebook

Centre de vacanta
cursuri de limba franceza


Studio de traducere simultană

vezi ARHIVA

“Barcienii în direct!”

 

APIVS  - asociație pentru tineri
Ca și anul trecut, și anul acesta , asociația noastră găzduiește, acordă consultanță și monitorizează un proiect finanțat prin programul de finanțare YouthBank gestionat de Fundața Comunitară Sibiu.
Proiectul cu titlul “Barcienii în direct!” aparține echipei „LICEENILOR PRO” din cadrul Colegiului Agricol “ D.P. Barcianu “ Sibiu și este un proiect care s-a născut din nevoile și dorinta elevilor acestui liceu de a-și îmbunătăți nivelul de informare, cultura muzicală și artistică, comunicarea profesori – elevi, de a crește nivelul de implicare al elevilor în activitățile școlare și extrascolare  și de a permite acestora să se afirme.


Activitățile proiectului au în vedere achiziționarea și dotarea liceului cu o stație de radio, organizarea de echipe care să colecteze și să selecteze informații referitoare la evenimente din liceu, din comunitatea sibiană și din comunitățile rurale de unde provin o parte din elevi, din domeniile educației non-formale, cultură, social, sport și timp liber, acces locuri de muncă, acces la forme de învățământ superioare etc. În felul acesta, atenția elevilor va fi captată în pauze înspre o activitate formatoare a unui bun caracter și mai puțin spre absenteism și petrecerea pauzelor în afara școlii, unde se expun la mai multe riscuri.
Alte acțiuni vor fi cele de organizare de evenimente pentru atragerea de fonduri suplimentare pentru implementarea proiectului și de atragere de parteneri/colaboraratori care pot asigura informațiile necesare și de interes pentru elevi : asociații, fundații, instituții, firme, alte licee, alte posturi de radio, persoane reprezentative.
Beneficiarii directi :
- 600 elevi cu vârste între 14 și 20 de ani din cadrul Colegiului Agricol “D.P. Barcianu” ;
- 25 profesori și angajați ai colegiului ;
- asociația gazdă : Asociația de prietenie Ille et Vilaine – Sibiu ;
Beneficiarii indirecti :
- Familiile elevilor ;
- Comunitatea sibiană ;
- Elevi și profesori din alte licee ;
- Instituții de învățământ, cultură, social, sport, timp liber, sănătate, asociații și fundații din aceleași domenii .

La sediul asociației noastre se organizează întâlniri periodice de reflecție și monitorizare a stadiului implementării proiectului.

 


înapoi / sus

 
 

Parteneri:

cons jud sb conseil general 35 S35R ch35 Ambasada Frantei Gites 35 ATRT Casa Corpului DidacticLangue communication Bienvenue a la ferme centras FDSC AJTS GAL PM GAL Hartibaciu GAL Tara Oltului Caprimed Prefectura SB DADR DADR

Acasă / Despre Noi / Programe / Rețele / Servicii / Parteneri / Glosar / Arhivă / Contact

Copyright 2009 Asociatia de prietenie Ille et Vilaine - Sibiu
Created by Image Art & Bio