Asociaţia de prietenie
                                   "Ille et Vilaine - Sibiu"

Facebook

Centre de vacanta
cursuri de limba franceza


Studio de traducere simultană

vezi ARHIVA

Conferința „MEDIEREA PATRIMONIULUI ÎN EUROPA”


 

Conferința „Medierea patrimoniului în Europa”

Locul desfășurării: Sibiu, Str. G-ral Magheru, nr.14 | Sala de conferințe a Consiliului Județean Sibiu

Data: 8 mai, orele 09.00-13.30


Conferința este susținută de Martine Cocaud (coordonatoare de programe master și conferențiar în istorie contemporană) și Lenaig Gourmelen (specialistă în probleme de patrimoniu și formatoare la programele de master) de la Universitatea Rennes 2 – Franța.

Programul conferinței:

09.00 – 09.45: Prezentare generală asupra medierii patrimoniului în Franța: apariție, influențe, situația actuală și profesionalizare. Prezintă Lenaig Gourmelen, conferențiar în cadrul programelor master de la Universitatea Rennes 2.
09.45 – 10.00: Sesiune de întrebări/răspunsuri.
10.00 – 10.45: Prezentarea unui exemplu de proiect asociativ în mediul rural: Casa Patrimoniului din Locarn – dezvoltarea proiectului având ca obiectiv inventarierea patrimoniului de ardezie (elemente de cercetare, instrumente de mediere). Prezintă Lenaig Gourmelen, conferențiar în cadrul programelor master de la Universitatea Rennes 2.
10.45 – 11.00: Sesiune de întrebări/răspunsuri.
11.00 – 11.30: Pauză de cafea
11.30 – 12.15: Prezentarea formărilor pe tema patrimoniului în Franța, în special cele orientate spre mediere. Geneza programului de master organizat în cadrul structurii pe care o reprezintă, pornind de la asocierea între medii universitare diferite, mediul profesional și instituțiile publice. Prezintă Martine Cocaud, directoare a unui program de master.
12.15 – 12.30: Sesiune de întrebări/răspunsuri.
12.30 – 13.15: Analiza legăturii între patrimoniul material și cel imaterial, realizată prin prisma unui produs al gastronomiei bretone: castanele (de la produsul alimentar tradițional ți până la sărbătoarea identitara a patrimoniului gallo. Prezintă Martine Cocaud, directoare a unui program de master.
13.15 – 13.30: Sesiune de întrebări/răspunsuri.

Conferința are ca suport o formare universitară, realizată în cadrul unui proiect Leonardo, în care parteneri au fost printre alții Ministerul Culturii Francez și rețeaua de orașe AVEC (Asociația Orașelor Culturale Europene), alături de alți parteneri profesionali.

 


înapoi / sus

 
 

Parteneri:

cons jud sb conseil general 35 S35R ch35 Ambasada Frantei Gites 35 ATRT Casa Corpului DidacticLangue communication Bienvenue a la ferme centras FDSC AJTS GAL PM GAL Hartibaciu GAL Tara Oltului Caprimed Prefectura SB DADR DADR

Acasă / Despre Noi / Programe / Rețele / Servicii / Parteneri / Glosar / Arhivă / Contact

Copyright 2009 Asociatia de prietenie Ille et Vilaine - Sibiu
Created by Image Art & Bio