Asociaţia de prietenie
                                   "Ille et Vilaine - Sibiu"

Facebook

Centre de vacanta
cursuri de limba franceza


Studio de traducere simultană

vezi ARHIVA

“Cooperare internațională 29 octombrie - 1 noiembrie 2015 ”


În perioada  29 octombrie - 1 noiembrie 2015 a avut loc vizita la Sibiu a unei delegații politice din partea Consiliului Departamental Ille et Vilaine, alcătuită din Dl Didier LE BOUGEANT, consilier responsabil cu cooperarea internatională, Sylvain SEGAL, șef Serviciu Europa-International și Anaïs ROBERT, referent pentru România în cadrul aceluiaș serviciu.

Consiliul Județean Sibiu, împreună cu asociația noastra (APIVS), a pregătit un program dens de întâlniri cu cele mai reprezentative instituții implicate în cooperarea cu departamentul Ille et Vilaine.

 

.

Ziua sosirii delegației la Sibiu a fost și prima zi de lucru. După primirea oficială de la CJS de catre Președintele Ioan Cindrea, au fost programate in aceeași seară două intâlniri la Casa Ille et Vilaine. Prima a fost cu reprezentanții Consiliului director al APIVS iar cea de-a doua cu reprezentanți ai Consiliului Judetean Sibiu, ai Camerei de Comerț și ai Clubului Francofon de Afaceri Sibiu.

Ce-a de-a doua zi, vineri 30 noiembrie, a debutat cu o întâlnire de lucru la sediul CJS, la care au participat instituțiile implicate în cooperare : Camera agricola, Biblioteca Astra, Complexul Național Muzeal Astra, Directia pentru asistență socială, Asociatia Judeteană de Turism, Filarmonica din Sibiu. In acest cadru partenerii români au propus câteva domenii și teme de interes pentru viitoarele proiecte de cooperare.

În continuare delegația a fost primită la primăria Sibiu de Dl. Viceprimar Virgil POPA, care a evocat voința politică de a se relua parteneriatul cu orașul Rennes, cu care există un acord de infrățire incă din 1999.

Partea a doua a zilei a fost dedicată vizitelor la Filarmonica de Stat Sibiu și la Biblioteca Județeană Astra, iar seara s-a incheiat la Casa Ille et Vilaine cu prezentarea actiunilor asociatiei, urmată de un pahar al prieteniei și un concert susținut de grupul Changeover.

Sâmbătă, 31 noiembrie, delegația franceză a făcut o vizită la Piața Transilvania, unde a fost primită de Dna Georgeta PURIMA, director al Camerei agricole, care a prezentat conceptul acestei piețe si ne-a insoțit intr-un tur al standurilor.

Programul a continuat la Muzeul Astra din Dumbrava Sibiului unde delegația a fost primită de catre Dl Ovidiu BARON, director marketing si Dna Mirela IANCU director proiecte și cooperare internațională. După prezentarea edificiului de la intrarea principală, care va adaposti centrul de informare, sala de conferințe și săli de expozitii, gazdele au pregătit un tur al câtorva exponate din muzeul în aer liber.

Seara s-a incheiat cu un concert al Cvartetului Arcadia la Filarmonica Sibiu, în cadrul Festivalului Clara Haskil.

Aceste întâlniri și vizite au avut ca scop alimentarea noii perioade de cooperare între Județul Sibiu si Departamentu Ille et Vilaine cu idei și propuneri venite din partea instituțiilor și organizațiior sibiene. Următoarea Convenție de cooperare va fi semnată primăvara viitoare și va acoperi perioada 2016 – 2018.înapoi / sus

 
 

Parteneri:

cons jud sb conseil general 35 S35R ch35 Ambasada Frantei Gites 35 ATRT Casa Corpului DidacticLangue communication Bienvenue a la ferme centras FDSC AJTS GAL PM GAL Hartibaciu GAL Tara Oltului Caprimed Prefectura SB DADR DADR

Acasă / Despre Noi / Programe / Rețele / Servicii / Parteneri / Glosar / Arhivă / Contact

Copyright 2009 Asociatia de prietenie Ille et Vilaine - Sibiu
Created by Image Art & Bio