În timpul vizitei, marţi, la Consiliul Judeţean, Clotilde Tascon-Mennetrier, vicepreşedintele Consiliului General Ille et Vilaine, Sylvain Segal, şeful Serviciului Relaţii Europene şi Internaţionale, Ille et Vilaine, Marta Jouhier, responsabil cu relaţiile internaţionale pentru cooperare cu România în cadrul CG Ille et Vilaine şi Caroline Socié, din cadrul Serviciului de Cooperare al Ambasadei Franţei au luat parte la o şedinţă deschisă. Din partea Consiliului Judeţean Sibiu au participat preşedintele Ioan Cindrea, vicepreşedintele Marcel Luca, secretarul judeţului, Iordan Nicola, şeful Serviciului Managementul Proiectului din cadrul CJ - Ioana Popa, precum şi reprezentanţi ai partidelor politice reprezentate în Consiliul Judeţean.
CJ Sibiu s-a prezentat partenerilor
Preşedintele Consiliului Judeţean, Ioan Cindrea, a făcut, în faţa oaspeţilor francezi, o prezentare a judeţului Sibiu şi a principalelor investiţii derulate sau în curs de derulare. De asemenea, vicepreşedintele Marcel Luca a prezentat, pe scurt, şi instituţiile aflate în subordinea Consiliului Judeţean, iar secretarul Iordan Nicola a prezentat modul de funcţionare a Consiliului Judeţean, felul în care sunt aleşi consilierii, vicepreşedinţii şi preşedintele, precum şi pârghiile legale pe care le are instituţia pentru coordonarea activităţilor din judeţ.
Ioana Popa, şeful Serviciului Managementul Proiectului din cadrul Consiliului Judeţean, le-a prezentat celor de la Ille et Vilaine principalele proiecte finanţate din resurse proprii, dar şi din fonduri europene ale Consiliului Judeţean. Ea a scos în evidenţă faptul că, la nivelul Consiliului Judeţean Sibiu, rata de absorbţie a fondurilor europene este de 100%.
Francezii vizitează judeţul
Vicepreşedintele Consiliului General Ille et Vilaine, Clotilde Tascon-Mennetrier, cât şi reprezentanta Ambasadei Franţei la Bucureşti, Caroline Socié, s-au arătat încântate de primirea făcută la Sibiu şi şi-au exprimat încrederea că şi în următorii ani colaborarea dintre judeţul nostru şi Districtul Ille et Vilaine se va dezvolta pe baza unor proiecte comune, derulate în spirit european. „Cooperarea pe care o avem de 10 ani cu Ille et Vilaine va continua şi în viitor pe baza acordului pe care l-am semnat. Întâlnirea din aceste zile va dinamiza legăturile României cu Franţa atât pe plan cultural, cât şi economic”, a declarat Ioan Cindrea, preşedintele Consiliului Judeţean Sibiu.
Miercuri a avut loc, tot la Consiliul Judeţean Sibiu, un seminar în cadrul căruia s-au prezentat potenţialul economic şi oportunităţile de afaceri în judeţul Sibiu, unde vorbitori au fost reprezentanţi ai Consiliului Judeţean, primari de municipii şi oraşe, membri ai Camerei de Comerţ, ai Asociaţiei Judeţene de Turism, ULBS, Camerei Agricole, Direcţiei Agricole, Inspectoratului Şcolar, AJOFM, oameni de afaceri francezi şi sibieni. La această întâlnire a fost prezent şi Philippe Garcia, reprezentantul UBIFRANCE România. Seminarul a fost urmat de o vizită în teren, în nordul judeţului, la Parcul Industrial Automecanica Mediaş, precum şi la o societate comercială în domeniul panificaţiei din Sibiu. De asemenea, în cursul zilei de joi, delegaţia franceză a vizitat şi Zona Industrială Vest (firma cu capital francez SNR Rulmenţi), Parcul Industrial Şura Mică, Parcul Industrial Şelimbăr şi o societate din Tălmaciu (Faurecia). Vizita delegaţiei franceze în judeţul Sibiu se încheie astăzi.
articol preluat din Tribuna: www.tribuna.ro
|