Asociaţia de prietenie
                                   "Ille et Vilaine - Sibiu"

Facebook

Centre de vacanta
cursuri de limba franceza


Studio de traducere simultană

vezi ARHIVA

Vizita delegaţiei reprezentanţilor Consiliului General Ille-et-Vilaine la Sibiu


 

delegatie Franta

Ille et Vilaine şi Sibiul, parteneri de un deceniu

O delegaţie oficială a Con­siliului General Ille et Vilaine         a fost prezentă, săptămâna aceasta, la Sibiu, într-o vizită de lucru. Reprezentanţii Consi­liului General Ille et Vilaine           s-au întâlnit cu cei din Sibiu pentru a discuta probleme legate de  agricultură, industrie, servicii şi turism. Vizita dele­gaţiei franceze face parte din schimburile de experienţă pe care reprezentanţii Consiliului Judeţean Sibiu şi cei ai Ille et Vilaine le fac periodic începând încă din 2003 când a fost semnata Conventia cadru de cooperare descentralizată  dintre cele două unităti administrativ-teritoriale.

imagini ...

programul vizitelor ...

comunicat SNR ...


În timpul vizitei, marţi, la Consiliul Judeţean, Clotilde Tascon-Mennetrier, vicepre­şedintele Consiliului General Ille et Vilaine, Sylvain Segal, şeful Serviciului Relaţii Euro­pene şi Internaţionale, Ille et Vilaine, Marta Jouhier, res­ponsabil cu relaţiile interna­ţionale pentru cooperare cu România în cadrul CG Ille et Vilaine şi Caroline Socié, din cadrul Serviciului de Coo­perare al Ambasadei Franţei au luat parte la o şedinţă deschisă. Din partea Consi­liului Judeţean Sibiu au participat preşedintele Ioan Cindrea, vicepreşedintele Marcel Luca, secretarul jude­ţului, Iordan Nicola, şeful Serviciului Managementul Proiectului din cadrul CJ - Ioana Popa, precum şi repre­zentanţi ai partidelor politice reprezentate în Consiliul Judeţean. 

CJ Sibiu s-a prezentat partenerilor

Preşedintele Consiliului Judeţean, Ioan Cindrea, a făcut, în faţa oaspeţilor francezi, o prezentare a judeţului Sibiu şi a principalelor investiţii de­rulate sau în curs de derulare. De asemenea, vicepreşe­dintele Marcel Luca a pre­zentat, pe scurt, şi instituţiile aflate în subordinea Consiliului Judeţean, iar secretarul Iordan Nicola a prezentat modul de funcţionare a Consiliului Judeţean, felul în care sunt aleşi consilierii, vicepreşedinţii şi preşedintele, precum şi pârghiile legale pe care le are instituţia pentru coordonarea activităţilor din judeţ. 
Ioana Popa, şeful Serviciului Managementul Proiectului din cadrul Consiliului Judeţean,  le-a prezentat celor de la Ille et Vilaine     principalele proiecte finanţate din resurse proprii, dar şi din fonduri europene ale Consiliului Judeţean. Ea a scos în evidenţă faptul că, la nivelul Consiliului Judeţean Sibiu, rata de absorbţie a fondurilor europene este de 100%. 

Francezii vizitează judeţul

Vicepreşedintele Consiliului General Ille et Vilaine, Clotilde Tascon-Mennetrier, cât şi reprezentanta Ambasadei Franţei la Bucureşti, Caroline Socié, s-au arătat încântate de primirea făcută la Sibiu şi şi-au exprimat încrederea că şi în următorii ani colaborarea dintre judeţul nostru şi Districtul Ille et Vilaine se va dezvolta pe baza unor proiecte comune, derulate în spirit european. „Cooperarea pe care o avem de 10 ani cu Ille et Vilaine va continua şi în viitor pe baza acordului pe care l-am semnat. Întâlnirea din aceste zile va dinamiza legăturile României cu Franţa atât pe plan cultural, cât şi economic”, a declarat Ioan Cindrea, preşedintele Consiliului Judeţean Sibiu. 
Miercuri a avut loc, tot la Consiliul Judeţean Sibiu, un seminar în cadrul căruia s-au prezentat potenţialul economic şi oportunităţile de afaceri în judeţul Sibiu, unde vorbitori au fost reprezentanţi ai Consiliului Judeţean, primari de municipii şi oraşe, membri ai Camerei de Comerţ, ai Asociaţiei Jude­ţene de Turism, ULBS, Came­rei Agricole, Direcţiei Agricole, Inspectoratului Şcolar, AJOFM, oameni de afaceri francezi şi sibieni. La această întâlnire a fost prezent şi Philippe Garcia, reprezentantul UBIFRANCE România. Seminarul a fost urmat de o vizită în teren, în nordul judeţului, la Parcul Industrial Automecanica Mediaş, precum şi la o socie­tate comercială în domeniul panificaţiei din Sibiu. De asemenea, în cursul zilei de joi, delegaţia franceză a vizitat şi Zona Industrială Vest (firma cu capital francez SNR Rulmenţi), Parcul Industrial Şura Mică, Parcul Industrial Şelimbăr şi o societate din Tălmaciu (Faurecia). Vizita delegaţiei franceze în judeţul Sibiu se încheie astăzi.

articol preluat din Tribuna: www.tribuna.ro


înapoi / sus  
 

Parteneri:

cons jud sb conseil general 35 S35R ch35 Ambasada Frantei Gites 35 ATRT Casa Corpului DidacticLangue communication Bienvenue a la ferme centras FDSC AJTS GAL PM GAL Hartibaciu GAL Tara Oltului Caprimed Prefectura SB DADR DADR

Acasă / Despre Noi / Programe / Rețele / Servicii / Parteneri / Glosar / Arhivă / Contact

Copyright 2009 Asociatia de prietenie Ille et Vilaine - Sibiu
Created by Image Art & Bio