Asociaţia de prietenie
                                   "Ille et Vilaine - Sibiu"

Facebook

Centre de vacanta
cursuri de limba franceza


Studio de traducere simultană

vezi ARHIVA

Un altfel de gradinarit


Asociatia noastra propune comunelor infratite cu localitati din departamentul Ille et Vilaine-Franta un proiect de initiere in practici agricole alternative.


Este vorba de a cunoaste si a aplica principiile permaculturii in gradinile private sau comunitare din aceste localitati. La toamna vom organiza un mic concurs care va pune  evidenta cele mai reusite experiente din acest domeniu.

• prezentare ...

• manual de gradinarit urban ...

• Depre experienta lui Stepp Holzer ...


Avem in vedere doua obiective, unul ar fi acela de a dinamiza reteaua de comune infratite printr-un proiect concret, care se inscrie in preocuparile cotidiene ale localnicilor, iar al doilea ar fi favorizarea unor practici si reflectii mai holstice asupra relatiei noastre cu natura.Localitatile romanesti implicate in proiect sunt : Mosna, Birghis, Marpod, Slimnic, Seica Mare, Copsa Mica, Pauca si Apoldu de Jos.

Dupa o prima vizita de sensibilizare, realizata la sfarsitul anului 2015, in acest inceput de an, in perioada 29 – 30 ianuarie, au avut loc sesiuni de informare, realizate in parteneriat cu Asociatia romana de permacultura. In plus au fost trimise tuturor participantilor o bogata documentatie in domeniu, in format electronic.

Pasii urmatori presupun crearea unei retele a celor care s-au decis sa-si lucreze altfel gradinile si acompaniere lor pentru a deprinde si folosi tehnici specifice permaculturii.
Parteneriatul cu Asociatia romana de permacultura ne asigura ca vom avea o urmarire tehnica a proiectului si o consiliere profesionista a participantilor.

 

 


înapoi / sus

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Parteneri:

cons jud sb conseil general 35 S35R ch35 Ambasada Frantei Gites 35 ATRT Casa Corpului DidacticLangue communication Bienvenue a la ferme centras FDSC AJTS GAL PM GAL Hartibaciu GAL Tara Oltului Caprimed Prefectura SB DADR DADR

Acasă / Despre Noi / Programe / Rețele / Servicii / Parteneri / Glosar / Arhivă / Contact

Copyright 2009 Asociatia de prietenie Ille et Vilaine - Sibiu
Created by Image Art & Bio