Asociaţia de prietenie
                                   "Ille et Vilaine - Sibiu"

Facebook

Centre de vacanta
cursuri de limba franceza


Studio de traducere simultană

vezi ARHIVA

Forum ONG


Forum ONG

In perioada 9 -10 decembrie 2013, APIVS a participat la al 13 lea Forum National al ONG, organizat de CENTRAS (Centrul de asistenta pentru ONGuri) impreuna cu FDSC (Fundatia pentru dezvoltarea sociatatii civile).

Forumul Naţional al ONG este un eveniment tradiţional al sectorului neguvernamental, în cadrul căruia sunt puse în discuţie teme de anvergură pentru sectorul non-profit din România şi vizează stabilirea unui cadru strategic de manifestare a ONGurilor în contextele politic, economic şi social actuale.

• imagini ...

• rezoluții forum ...


Totodată, Forumul este o platformă de dialog între organizaţiile neguvernamentale, decidenţi şi exponenţi ai altor sectoare reprezentative la nivel de societate.

Obiectivul comun al Organizațiilor Neguvernamentale participante la Forumul Național este de a determina instituțiile statului să respecte litera și spiritul legii, să adopte o atitudine transparentă și să consulte în mod autentic societatea civilă.

Printre obiectivele strategice vizate de Forum se numără trecerea la următorul nivel în dialogul cu executivul şi legislativul, intensificarea colaborării și a parteneriatului cu mediul de afaceri, precum și consolidarea legăturii cu cetățenii și comunitatea. Crearea unor punți de comunicare, negociere, consultare și colaborare în interiorul sectorului asociativ  şi între sector și puterile economică, politică și administrativă este imperios necesară.

Sesiunile de lucru s-au concentrat pe identificarea principalelor provocari si prioritati ale sectorului neguvernamental in contextul propunerilor Cartei Albe a Sectorului ONG din Romania.

Tematicile abordate au fost :

- Democrația participativă si drepturile omului,
- Justiția și anti-corupția,
- Managementul și eficiența fondurilor europene,
- Incluziunea rromilor,
- Protecția mediului și dezvoltarea durabilă,
- Piața muncii și politicile sociale,
- Dezvoltarea comunitara in mediul rural,
- Educație si voluntariat,
- Sănătatea,
- Dezvoltarea urbană
- Independența presei

Cei peste 200 de delegați la Forumul Național al Organizațiilor Neguvernamentale au identificat și validat elementele de coeziune pentru strategia comună de acțiune în direcția însănătoșirii relației dintre putere și societate și a creării premiselor pentru un nou contract social.

Cateva cifre :
- 61000 organizatii inscrie la Registrul asociatiilor si fundatiilor
- 21000 organizatii care au depus bilant fianciar
- 68 % din populatie considera ca ONG au un rol poziiv in societate
- 47 % din populatie considera ca ONGurile au un rol in buna guvernare

Rezolutii ale forumului : www.forum-ong.ro


înapoi / sus

 
 

Parteneri:

cons jud sb conseil general 35 S35R ch35 Ambasada Frantei Gites 35 ATRT Casa Corpului DidacticLangue communication Bienvenue a la ferme centras FDSC AJTS GAL PM GAL Hartibaciu GAL Tara Oltului Caprimed Prefectura SB DADR DADR

Acasă / Despre Noi / Programe / Rețele / Servicii / Parteneri / Glosar / Arhivă / Contact

Copyright 2009 Asociatia de prietenie Ille et Vilaine - Sibiu
Created by Image Art & Bio