Asociaţia de prietenie
                                   "Ille et Vilaine - Sibiu"

Facebook

Centre de vacanta
cursuri de limba franceza


Studio de traducere simultană

vezi ARHIVA

CRIES - Tinerii cetateni activi pentru consum responsabil


• imagini

• www.cries.ro

Proiect pentru tineri liceeni
Asociația CRIES în parteneriat cu asociaţia noastră a demarat la data de 21 martie 2013 proiectul pilot de promovare a consumului responsabil “Tinerii-cetățeni activi pentru consum responsabil” în 2 licee din Sibiu (2 clase de elevi) cu care asociaţia noastră a mai colaborat, şi anume, Colegiul Tehnic Alimentar Terezianum şi Liceul “Henri Coandă”.

Obiectivul principal al proiectului îl constituie promovarea consumului responsabil ca modalitate de susținere a economiei sociale, prin încurajarea unor practici sustenabile de consum și întărirea unor competențe civice. 

Obiective specifice:

  • conștientizarea tinerilor cu privire la importanța consumului responsabil și a impactului determinat de practicile cotidiene de consum;
  • promovarea unor obiceiuri de consum responsabil în rândul tinerilor liceeni;
  • conștientizarea părților interesate (responsabil management instituții educative, părinți, autorități locale) privind potențialul de învățare a tematicii‚ consumul responsabil’ prin activități de învățare informală și non-formală.

Proiectul “Tinerii-cetățeni activi pentru consum responsabil” este dezvoltat în cadrul proiectului Strategic “Modele de bună practică în domeniul incluziunii sociale”, şi este implementat în colaborare cu membrii Grupurilor Locale de Inițiativă pentru Economie Socială în 5 orașe: Arad, Iași, Odorheiu Secuiesc, Sibiu și Timișoara.
Considerăm proiectul unul relevant mai ales în contextul  în care Comisia Europeană a declarat anul 2013 ca fiind Anul Cetățeanului.
În implementarea proiectului  la Sibiu, APIVS  colaborează cu alte două asociaţii sibiene: Asociaţia pentru Libertate şi Egalitate de Gen ALEG şi Asociaţia Potenţial.
Proiectul pilot se desfăşoară pe parscursul a 5 sesiuni , iar tematica abordată de 4 traineri din rândul partenerilor, Liviu Gaja, Doina Blaga, Aura Hazotă şi Codruţa Codău (din partea APIVS, coordonator proiect) are în vedere următoarele dimensiuni ale consumului responsabil:
1. DIMENSIUNEA ECOLOGICĂ: reciclare, reutilizate, reducere;
3.DIMENSIUNEA SOCIALĂ: cine ne produce bunurile și în ce condiții?
4. DIVERSITATEA OPȚIUNILOR DE CONSUM: produse globale versus produse locale.

Sesiunile au avut loc atât în spatial celor două licee, cât şi în spatial APIVS.
Săptămâna aceasta vor avea loc pentru fiecare clasă din cadrul celor două licee beneficiare, ultimele sesiuni, când elevii îşi vor prezenta temele realizate în săptămâna de vacanţă şi se vor gândi la un plan de acţiuni în ce priveşte tematica proiectului.

înapoi / sus

 
 

Parteneri:

cons jud sb conseil general 35 S35R ch35 Ambasada Frantei Gites 35 ATRT Casa Corpului DidacticLangue communication Bienvenue a la ferme centras FDSC AJTS GAL PM GAL Hartibaciu GAL Tara Oltului Caprimed Prefectura SB DADR DADR

Acasă / Despre Noi / Programe / Rețele / Servicii / Parteneri / Glosar / Arhivă / Contact

Copyright 2009 Asociatia de prietenie Ille et Vilaine - Sibiu
Created by Image Art & Bio