Asociaţia de prietenie
                                   "Ille et Vilaine - Sibiu"

Facebook

Centre de vacanta
cursuri de limba franceza


Studio de traducere simultană

vezi ARHIVA

“Cooperare internațională


In perioada 1 - 3 aprilie, asociatia noastra a primit vizita unei delegatii tehnice din partea Conililului General al Departamentului Ille et Vilaine, compusa din Dna Marin Camus - Director al Directiei Teritorii si Dna Marta Jouhier - Responsabil cu relatiile internationale, referent pentru Romania.

Scopul vizitei a fost de a se definitiva programul actiunilor din cadrul cooperarii din domeniile : economic, agricol, turism si cultura. Programul delegatiei a cuprins mai multe intalniri cu partenerii din cooperarea descentralizata, precum si unele vizite in teritoriu

.

La Consiliul Judetean Sibiu au avut loc doua intalniri. Prima a beneficiat de prezenta  reprezentantilor Serviciului Strategii din cadrul judetului precum si a reprezentantilor Camerei Agricole institutionale si a Camerei Agricole asociative, fiind abordate actiunile comune din domeniul agriculturii. Cea de-a doua intalnire a avut loc la Presedintele Ioan Cindrea, unde au fost reafirmate directiile de cooperare stabilite in conventia cadru si au fost evocate noi directii, in conformitate cu preocuparile celor doua administratii.

La Muzeul ASTRA au fost puse bazele unei cooperari in domeniul pedagogiei muzeale si a spatiilor protejate.

La Facultatea de Stiinte agricole a fost evocata conventia cu Agrocampus Vest din Rennes care va permite studentilor sibieni sa continue studiile printr-un master in Franta.

Au fost vizitate doua firme franceze: Khar & Partners – specializata in cerecetare privind hrana animalelor si SR2C – specializata in crearea de ambalaje pentru industria auto.

O iesire pe valea Hartibaciului a permis vizitarea fermei Karpaten Meat, care vinde si creste vaci de carne din rasa Angus.

Discutiile despre cooperarea din domeniul turismului, au avut loc la pensiunea Bio Haus dn Nucet cu reprzentanti ai Asociatiei judetene de turism. Intoarcerea la Sibiu s-a facut pe noul drum judetean care leaga valea Hartibaciului de valea Oltului prin Nucet si Sacadate, ceea ce a permis o vizita la palatal de vara Brukenthal de la Avrig.

APIVS a organizat o seara relaxanta la Casa Ille et Vilaine, o agreabila prezentare a secretelor de fabricare a berii artizanale.înapoi / sus

 
 

Parteneri:

cons jud sb conseil general 35 S35R ch35 Ambasada Frantei Gites 35 ATRT Casa Corpului DidacticLangue communication Bienvenue a la ferme centras FDSC AJTS GAL PM GAL Hartibaciu GAL Tara Oltului Caprimed Prefectura SB DADR DADR

Acasă / Despre Noi / Programe / Rețele / Servicii / Parteneri / Glosar / Arhivă / Contact

Copyright 2009 Asociatia de prietenie Ille et Vilaine - Sibiu
Created by Image Art & Bio