Asociaţia de prietenie
                                   "Ille et Vilaine - Sibiu"

Facebook

Centre de vacanta
cursuri de limba franceza


Studio de traducere simultană

vezi ARHIVA

SPACE 2013


SPACE

Pornind in principal de la oportunitatile oferite de cooperarea din domeniu dezvoltarii agricole si rurale, APIVS isi facuse un obicei din a organiza deplasarea unor delegatii romanesti in Ille et Vilaine, in perioada salonului de agricultura SPACE (10 -15 septembrie). Cu aceste ocazii se programau si diferite intalniri cu alti parteneri sau colaboratori din Ille et Vilaine.


imagini ...


Anul acesta am pornit pregatirea delegatiei adresandu-ne mai multor grupuri de interes pentru a organiza deplasarea  cu microbuzul asociatiei : profesori si studenti de la Facultatea de stiinte agricole, reprezentanti ai GALurilor si specialisti din domeniul produselor traditionale. Am propus si un program de intalniri la Rennes, dar rand pe rand reprezentantii acestor grupuri s-au dezistat astfel ca s-a renuntat la deplasarea cu microbuzul, dar se impunea prezenta APIVS la Rennes pentru intalnirile obisnuite de toamna cu partenerii francezi.

Joi 12 septembrie am participat, acompaniat de Marta Jouhier, la Seminarul LEADER Franta – Romania de la Ploeuc sur Lie, care a avut ca scop dinamizarea cooperării transnationale între GALuri romane şi franceze, întărirea parteneriatului dintre Franţa şi România dintre actorii dezvoltării rurale implicaţi în implementarea strategiilor locale de dezvoltare LEADER. De mentionat ca in prezent exista 12 proiecte de cooperare cu Romania, mai multe decat cu Spania.

Seminarul a fost organizat de GAL Sud Pays de St-Brieuc (Côtes d’Armor) si s-a bucurat de prezenta a 15 GALuri franceze si 20 romane, printre care si GAL Tara Oltului din judetul nostru. Un semnal imbucurator a fost prezenta reprezentantilor Ministerului roman al agriculturii -Beatrice Zaharescu, consilier la Directia generala dezvoltare rurala PNDR  si ai Ambasadei frantei la Bucuresti - Severine JACOBS - consilier pentru agricultura.

Cu aceasta ocazie GAL Tara Oltului a prezentat cooperarea sa cu GALul francez, inceputa chiar inainte de a fi selectat oficial. Ne-a bucurat intalnirea cu multe persoane cunoscute din GALurile romanesti, impreuna cu care APIVS a initiat  Federatia nationale a GALurilor din Romania (FNGAL). Am discutat cu presedintele federatiei, Alexandru Potor eventualitatea ca site-ul www.leader-romania.ro, creat de APIVS sa fie dedicat in viitor tematicii cooperarii din programul LEADER.

Vineri 13 septembrie, tot impreuna cu Marta Jouhier am fost la salonul de agricultura SPACE, pentru a ne intalni cu reprezentanti ai Camerei de agricultura. Ca de obicei am fost primiti de Catherine Dupont, director adjunct, care ne-a facilitat intalnirea cu vicepresedintele René Colin si cu alti membrii din conducerea camerei. Vicepresedintele ne-a confirmat dorinta noii echipe de a continua cooperarea cu Sibiul. Am vizitat standul Bienvenue a la ferme unde am cunoscut ultimile initiative ale retelei in privinta valorificarii directe a produselor de ferma. Am lansat invitatiea de a participa la Sibiu, in cadrul Targului de tara, cu animatii culinare si cu interventii in conferinte dedicate vanzarii directe a produselor de ferma.  

Editia de anul acesta a fost marcata de decesul neasteptat al creatorului salonului, Jean-Michel Lemetayer, personaj foarte cunoscut si respectat in lumea agricultorlor din Franta si din Europa - care in 2007 s-a aflat in mijlocul delegatii sibiene pentru a discuta despre politica agricola comuna si despre roulul agricultorilor in dialogul cu Comisia europeana.


înapoi / sus  
 

Parteneri:

cons jud sb conseil general 35 S35R ch35 Ambasada Frantei Gites 35 ATRT Casa Corpului DidacticLangue communication Bienvenue a la ferme centras FDSC AJTS GAL PM GAL Hartibaciu GAL Tara Oltului Caprimed Prefectura SB DADR DADR

Acasă / Despre Noi / Programe / Rețele / Servicii / Parteneri / Glosar / Arhivă / Contact

Copyright 2009 Asociatia de prietenie Ille et Vilaine - Sibiu
Created by Image Art & Bio