Asociaţia de prietenie
                                   "Ille et Vilaine - Sibiu"

Facebook

Centre de vacanta
cursuri de limba franceza


Studio de traducere simultană

vezi ARHIVA

Ziua înfrăţirilor


Ziua Infratirilor

Ziua Înfrățirilor

În luna octombrie reprezentanții asociației noastre au vizitat un număr de 6 comune din județul Sibiu înfrățite cu comune din departamentul Ille et Vilaine, Franța, în vederea pregătirii Zilei Înfrățirilor, eveniment ce a avut loc în data de 13.11.2013 la sediul APIVS.
Acest eveniment s-a desfășurat în premieră și s-a dorit a fi un moment de bilanț al anilor de înfrățire între comunele române și franceze, inclusiv între orașele Sibiu și Rennes, dar și un moment de dezbatere pentru identificarea de oportunități de cooperare și de continuare a relațiilor de înfrățire, atât din perspectiva relațiilor franco-române, cât și în interiorul rețelei de comune românești.

 

• imagini ...


De asemenea, au fost evaluate nevoile comunelor românești și problemele cu care se confruntă acestea.
La eveniment au fost prezenți președinți ai asociațiilor de înfrațire din județ, primari ai unor comune, reprezentanții APIVS și reprezentanți din conducerea Asociației Solidarite 35 Roumanie, aflați la Sibiu săptămâna trecută. Problemele discutate de cei prezenți, care par a fi comune celor două societăți, română și franceză, din perspectiva spațiului rural, sunt cele legate de scăderea numărului populației în mediul rural, migrarea tinerilor spre orașe/străinătate, număr redus de persoane voluntare la nivelul comunității și înțelegerea distorsionată a voluntariatului, lipsa programelor destinate tinerilor, dorința atenuată a acestora de dezvoltare personală și profesională, capacitatea redusă de a atrage tineri în asociații. Totodată, comunele românești și-au manifestat dorința de a desfășura și alte acțiuni cu comunele înfrățite pe lângă efectuarea de vizite reciproce anuale.


înapoi / sus

 
 

Parteneri:

cons jud sb conseil general 35 S35R ch35 Ambasada Frantei Gites 35 ATRT Casa Corpului DidacticLangue communication Bienvenue a la ferme centras FDSC AJTS GAL PM GAL Hartibaciu GAL Tara Oltului Caprimed Prefectura SB DADR DADR

Acasă / Despre Noi / Programe / Rețele / Servicii / Parteneri / Glosar / Arhivă / Contact

Copyright 2009 Asociatia de prietenie Ille et Vilaine - Sibiu
Created by Image Art & Bio