Asociaţia de prietenie
                                   "Ille et Vilaine - Sibiu"

Facebook

Centre de vacanta
cursuri de limba franceza


Studio de traducere simultană

vezi ARHIVA

Expoziţia - Misterele Guslei Romaneşti expo_misterele_guslei

Muzeul National Brukenthal si Asociatia de prietenie « Ille et Vilaine – Sibiu » (APIVS) va invita la expozitia « Misterele Guslei Romanesti » care va fi prezenta în perioada 7 martie - 7 aprilie 2013  în Sala de expozitii temporare a Palatului Brukenthal din Sibiu.
     Acesta expozitie relateaza minunata epopee a unui tânar lutier francez pe urmele vielei medievale.
           

Veti decoperi munca lui Gauthier Saillard care a strabatut România în cautarea vielei cercetând arhive, biblioteci si muzee pâna a ajuns sa reconstituie acest instrument de legenda. Din octombrie pâna în decembrie 2012, Gauthier Saillard a lucrat la Casa Ille et Vilaine din Sibiu si a reconstituit o gusla inspirata de un instrument gasit în arhivele Muzeului National Brukenthal. Expozitia este prezenta în cadrul lunii francofoniei organizata la Sibiu de Lectoratul de francez din Universitatea « Lucian Blaga », iar vernisajul ei va avea loc în data 7 martie la ora 15,00.

Alte doua expozitii despre Franta vor avea loc la Muzeul National Brukenthal în aceeasi perioada: una cu hartile si cartile franceze aflate în arhivele Bibliotecii Muzeului National Brukenthal, iar alta cu picturi, desene, medalii din fondul francez al muzeului. 
Muzeul este deschis de miercuri pâna duminica, între orele 10,00 si 18,00.

• imagini ...


înapoi / sus  
 

Parteneri:

cons jud sb conseil general 35 S35R ch35 Ambasada Frantei Gites 35 ATRT Casa Corpului DidacticLangue communication Bienvenue a la ferme centras FDSC AJTS GAL PM GAL Hartibaciu GAL Tara Oltului Caprimed Prefectura SB DADR DADR

Acasă / Despre Noi / Programe / Rețele / Servicii / Parteneri / Glosar / Arhivă / Contact

Copyright 2009 Asociatia de prietenie Ille et Vilaine - Sibiu
Created by Image Art & Bio