Concursul Premiile Cluburilor Francofone de Afaceri a debutat în luna octombrie 2015 prin realizarea de vizite de către reprezentanții celor două Cluburi și ai companiilor partenere, în 78 de licee din Transilvania și regiunea de N-V, și s-a concluzionat în 29 februarie 2016, prin cele 192 de dosare depuse pentru toate cele cinci secțiuni (IT, design, mecanică, marketing și mediu) de către aproximativ 576 de elevi.
În urma jurizării desfășurate în perioada 1-31 martie 2016, de către un juriu format din reprezentanți ai companiilor francofone partenere, au fost deliberate cele mai bune 3 proiecte din cadrul fiecărei secțiuni.
Proiectele câștigătoare au aparținut profesorilor și elevilor din colegiile și liceele:
Secțiunea IT :
- Premiul I – Colegiul Național Gheorghe Lazăr Sibiu (UDREA Horațiu
BONCEA Andrei, VALASE Ionuț, BERNHARDT Fabian);
- Premiul II – Liceul Axente Sever Mediaș, Sibiu (HOLERGA Flavius, MOGA Inocentiu)
- Premiul III – Colegiul Național Horea, Cloșca și Crișan Alba Iulia (ALBU Andrei, NICOARA Bogdan, SULAREA Iulian, BELIGAR Klaus)
Secțiunea Design :
- Premiul I – Liceul de Arte Vizuale Romulus Ladea Cluj-Napoca (Ionuț Oana Gabriela);
- Premiul II - Liceul de Arte Vizuale Romulus Ladea Cluj-Napoca (Roman-Albu George Alexandru);
- Premiul III – Liceul Teoretic Onisifor Ghibu Cluj-Napoca (Zmeu Simona, Moldovan Daniela-Mihaela)
Secțiunea Marketing :
- Premiul I – Liceul Tehnologic Timotei Cipariu Blaj, Alba (BUCERZAN Paul Adrian, LAZÃR George Adrian);
- Premiul II – Colegiul Național Horea, Cloșca și Crișan Alba-Iulia (SAV Ioana, PAVEL Elena Maria, ISPAS Darius Florin);
- Premiul III – Colegiul Național Mihai Eminescu Toplița, Harghita (COTFAS Cătălin Daian, COTFAS Andrei Ovidiu, UDRICIUC Cristina Ștefania)
Secțiunea Mediu :
- Premiul I - Liceul Teoretic Emil Racoviță Baia Mare (HOROTAN Andreea Emilia, IANOŞ Madalina Alina);
- Premiul II – Liceul Teoretic Nicolae Bălcescu Cluj-Napoca (PETRUŞ Andrei, TOMOIAGÃ Sebastian);
- Premiul III – Liceul Agricol Daniil Popovici Barcianu Sibiu (CRÃCIUN Denisa, ILIE Tania, ŞANDRU Maria, NEAMŢIU Cristina)
Secțiunea Mecanică :
- Premiul I – Colegiul Tehnic Alesandru Papiu Ilarian Zalău (SABOU Sergiu, TALAS Vlad);
- Premiul II - Colegiul Tehnic Alesandru Papiu Ilarian Zalău (TICUS Sebastian, MURESAN Alexandru, CIUPE Cristian);
- Premiul III – Liceul Teoretic Emil Racoviță Baia Mare (MARC Adelina Paula, PODE Alexandra Paraschiva, KOMLOȘI Beatrisz Denisa, TALPOȘ Florina Dorina).
Premiul Liceului, constâns în materiale în valoare de 500 euro, a fost obținut de Liceul Teoretic Emil Racoviță din Baia Mare cu un număr de 21 de proiecte depuse.
Festivitatea de premiere a câștigătorilor, în prezența Excelenței Sale domnul François SAINT-PAUL, Ambasadorul Franţei în România, a colaboratorilor și partenerilor din mediul de afaceri francofon, a Inspectorilor școlari generali și de specialitate, a directorilor liceelor, a profesorilor coordonatori și colaboratori din cele 10 județe participante la concurs, va fi organizată la Sibiu, în data de 15 aprilie 2016, ora 11.00, la Facultatea de Medicină.
Clubul Francofon de Afaceri din Cluj (C.FAC) și Clubul Francofon de Afaceri din Sibiu (C.FAS) doresc să mulțumească colaboratorilor și partenerilor din mediul de afaceri francofon, Inspectorilor școlari generali și de specialitate, directorilor liceelor, profesorilor coordonatori și colaboratori, și, nu în ultimul rând, elevilor implicați în acest proiect.
Despre organizatori:
C.FAC (Clubul Francofon de Afaceri din Cluj) este rețeaua economică francofonă din Cluj. Cu peste patruzeci de membri,Clubul contribuie la dezvoltarea economică și la promovarea francofoniei în regiune. Astfel, la nivel regional, C.FAC face parte din structura intitulată International Committee, structură care reunește cluburile de afaceri din Cluj iar la nivel național, Clubul face parte din rețeaua franceză de instituții, activând pentru susținerea valorilor comune alături de CCIFER, Ambasada Franței, BusinessFrance şi mulți alții.
Clubul Francofon de Afaceri din Sibiu (C.FAS), creat acum un an, în cadrul cooperării dintre Județul Sibiu şi Departamentul Ille et Vilaine, contribuie la apărarea intereselor membrilor săi şi la crearea de noi oportunități de afaceri. El lucreaza în strânsă colaborare cu parteneri economici francofoni cum ar fi CCIFER, CFAC, Business France, BEROBA, AWEX, Camera de comerț Elvețiană în România şi PTIR. C.FAS este de asemenea membru în Comitetul consultativ al Județului Sibiu pentru formare profesională, care transmite Guvernului nevoile de formare ale întreprnderilor. Membrii C.FAS lucrează foarte strâns cu mediului şcolar şi universitar pentru a promova limba franceză pentru afaceri.
Pentru mai multe detalii, vă rugăm să o contactați pe Andreea SÃRMAŞIU, Asistentă comunicare C.FAC, la adresa e-mail: communication@cfac.ro
|