Asociaţia de prietenie
                                   "Ille et Vilaine - Sibiu"

Facebook

Centre de vacanta
cursuri de limba franceza


Studio de traducere simultană

vezi ARHIVA

Premiile Cluburilor Francofone de Afaceri


Clubul Francofon de Afaceri din Cluj (C.FAC) și Clubul Francofon de Afaceri din Sibiu (C.FAS), susținute de mediul de afaceri și de parteneri, au derulat, în perioada octombrie 2015 - februarie 2016, cea de-a II-a ediție a « Premiilor Cluburilor Francofone de Afaceri ».

Competiția a fost gândită cu scopul de a propaga în rândul tinerilor liceeni importanța acordată limbii franceze de către companiile francofone din zona Transilvaniei.

Premierea are loc vineri, 15 aprilie 2016 la Aula Magna a Universitatii „Lucian Blaga” din Sibiu, in prezenta Ambasadorului Frantei, Dl. Francois Saint-Paul.


Concursul Premiile Cluburilor Francofone de Afaceri a debutat în luna octombrie 2015 prin realizarea de vizite de către reprezentanții celor două Cluburi și ai companiilor partenere, în 78 de licee din Transilvania și regiunea de N-V, și s-a concluzionat în 29 februarie 2016, prin cele 192 de dosare depuse pentru toate cele cinci secțiuni (IT, design, mecanică, marketing și mediu) de către aproximativ 576 de elevi.

În urma jurizării desfășurate în perioada 1-31 martie 2016, de către un juriu format din reprezentanți ai companiilor francofone partenere, au fost  deliberate cele mai bune 3 proiecte din cadrul fiecărei secțiuni.

Proiectele câștigătoare au aparținut profesorilor și elevilor din colegiile și liceele:

Secțiunea IT :

 • Premiul IColegiul Național Gheorghe Lazăr Sibiu (UDREA Horațiu
  BONCEA Andrei, VALASE Ionuț, BERNHARDT Fabian);
 • Premiul IILiceul Axente Sever Mediaș, Sibiu (HOLERGA Flavius, MOGA Inocentiu)
 • Premiul IIIColegiul Național Horea, Cloșca și Crișan Alba Iulia (ALBU Andrei, NICOARA Bogdan, SULAREA Iulian, BELIGAR Klaus)

Secțiunea Design :

 • Premiul ILiceul de Arte Vizuale Romulus Ladea Cluj-Napoca (Ionuț Oana Gabriela);
 • Premiul II - Liceul de Arte Vizuale Romulus Ladea Cluj-Napoca (Roman-Albu George Alexandru);
 • Premiul IIILiceul Teoretic Onisifor Ghibu Cluj-Napoca (Zmeu Simona, Moldovan Daniela-Mihaela)

Secțiunea Marketing :

 • Premiul ILiceul Tehnologic Timotei Cipariu Blaj, Alba (BUCERZAN Paul Adrian, LAZÃR George Adrian);
 • Premiul IIColegiul Național Horea, Cloșca și Crișan Alba-Iulia (SAV Ioana, PAVEL Elena Maria, ISPAS Darius Florin);
 • Premiul IIIColegiul Național Mihai Eminescu Toplița, Harghita (COTFAS Cătălin Daian, COTFAS Andrei Ovidiu, UDRICIUC Cristina Ștefania)

Secțiunea Mediu :

 • Premiul I - Liceul Teoretic Emil Racoviță Baia Mare (HOROTAN Andreea Emilia, IANOŞ Madalina Alina);
 • Premiul IILiceul Teoretic Nicolae Bălcescu Cluj-Napoca (PETRUŞ Andrei, TOMOIAGÃ Sebastian);
 • Premiul IIILiceul Agricol Daniil Popovici Barcianu Sibiu (CRÃCIUN Denisa, ILIE Tania, ŞANDRU Maria, NEAMŢIU Cristina)

Secțiunea Mecanică :

 • Premiul IColegiul Tehnic Alesandru Papiu Ilarian Zalău (SABOU Sergiu, TALAS Vlad);
 • Premiul II - Colegiul Tehnic Alesandru Papiu Ilarian Zalău (TICUS Sebastian, MURESAN Alexandru, CIUPE Cristian);
 • Premiul IIILiceul Teoretic Emil Racoviță Baia Mare (MARC Adelina Paula, PODE Alexandra Paraschiva, KOMLOȘI Beatrisz Denisa, TALPOȘ Florina Dorina).

Premiul Liceului, constâns în materiale în valoare de 500 euro, a fost obținut de Liceul Teoretic Emil Racoviță din Baia Mare cu un număr de 21 de proiecte depuse.

Festivitatea de premiere a câștigătorilor, în prezența Excelenței Sale domnul François SAINT-PAUL, Ambasadorul Franţei în România, a colaboratorilor și partenerilor din mediul de afaceri francofon, a Inspectorilor școlari generali și de specialitate, a directorilor liceelor, a profesorilor coordonatori și colaboratori din cele 10 județe participante la concurs, va fi organizată la Sibiu, în data de 15 aprilie 2016, ora 11.00, la Facultatea de Medicină.

Clubul Francofon de Afaceri din Cluj (C.FAC) și Clubul Francofon de Afaceri din Sibiu (C.FAS) doresc să mulțumească colaboratorilor și partenerilor din mediul de afaceri francofon, Inspectorilor școlari generali și de specialitate, directorilor liceelor, profesorilor coordonatori și colaboratori, și, nu în ultimul rând, elevilor implicați în acest proiect.

Despre organizatori:

C.FAC (Clubul Francofon de Afaceri din Cluj) este rețeaua economică francofonă  din Cluj. Cu peste patruzeci de membri,Clubul contribuie la dezvoltarea economică și la promovarea francofoniei în regiune. Astfel, la nivel regional, C.FAC face parte din structura intitulată International Committee, structură care reunește cluburile de afaceri din Cluj iar la nivel național, Clubul face parte din rețeaua franceză de instituții, activând pentru susținerea valorilor comune alături de CCIFER, Ambasada Franței, BusinessFrance şi mulți alții.

Clubul Francofon de Afaceri din Sibiu (C.FAS), creat acum un an, în cadrul cooperării dintre Județul Sibiu şi Departamentul Ille et Vilaine, contribuie la apărarea intereselor membrilor săi şi la crearea de noi oportunități de afaceri. El lucreaza în strânsă colaborare cu parteneri economici francofoni cum ar fi CCIFER, CFAC, Business France,  BEROBA, AWEX, Camera de comerț Elvețiană în România şi PTIR. C.FAS este de asemenea membru în Comitetul consultativ al Județului Sibiu pentru formare profesională, care transmite Guvernului nevoile de formare ale întreprnderilor. Membrii C.FAS lucrează foarte strâns cu mediului şcolar şi universitar pentru a promova limba franceză pentru afaceri.

 Pentru mai multe detalii, vă rugăm să o contactați pe Andreea SÃRMAŞIU, Asistentă comunicare C.FAC, la adresa e-mail: communication@cfac.ro


înapoi / sus

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Parteneri:

cons jud sb conseil general 35 S35R ch35 Ambasada Frantei Gites 35 ATRT Casa Corpului DidacticLangue communication Bienvenue a la ferme centras FDSC AJTS GAL PM GAL Hartibaciu GAL Tara Oltului Caprimed Prefectura SB DADR DADR

Acasă / Despre Noi / Programe / Rețele / Servicii / Parteneri / Glosar / Arhivă / Contact

Copyright 2009 Asociatia de prietenie Ille et Vilaine - Sibiu
Created by Image Art & Bio