Asociaţia de prietenie
                                   "Ille et Vilaine - Sibiu"

Facebook

Centre de vacanta
cursuri de limba franceza


Studio de traducere simultană

vezi ARHIVA

“Adunare generala extraordinară a camerei agricole”


CA

 

Cooperarea Ille et Vilaine – Sibiu din domeniul agriculturii si dezvoltarii rurale prevede printre alte prioritati si sprijinul Camerei de Agricultură franceze pentru funcţionarea şi dezvoltarea Camerei Agricole a judeţului Sibiu – consiliere, informare, asistenţă, schimb de experienţă. In acest context Casa Ille et Vilaine este locul unde se intalnesc mmbrii Camerei agricole sibiene si unde Asociatia de prietenie « Ille et Vilaine – Sibiu » acompaniaza organizarea de ateliere de dezbatere pe temele care preocupa spatiul rural romanesc si francez.


Vineri 5 decembrie 2014 la casa Ille et Vilaine a avut loc o Adunare generala extraordinara a camerei agricole cu urmatoarea ordine de zi :

1 – stabilirea cotizatiei pentru 2015
2 – propuneri de modificare a statutului
3 – plan de actiuni pentru 2015

In deschidere Presedintele Ioan Cimpoca a facut o scurta informare asupra seminarului ad-hoc din 27 noiembrie, de la Brasov, care a avut ca tema « Rolul Camerelor agricole in noua perioada de programare 2014-2020: provocari si solutii » :
- Exista vointa din partea Statului de a sprijini crearea de Camere agricole in toate judetele din Romania
- Se cauta solutii pentru finantarea acestor structuri
- RNDR va colecta propunerile din teritoriu pentru modificarea legii privind infiintarea si functionarea Camerelor agricole. (este vorba de Legea 282 / 2010 si legea 122 / 2012). Aceste propuneri vor fi inaintate Ministerului agriculturii.
- Se cauta solutii pentru acordarea de sedii acestor structuri, atat pentru Camera Agricola nationala cat si pentru cele judetene.
- Modificarea cadrului legislativ nu va anula demersul camerelor deja infiintate, acestea se vor adapta din mers noilor reglementari.

In acest context modificarea statutului CAAS, va fi amanata pentru a se tine cont de modificarea legiii.

Dl Nicolae Stanga propune imputernicirea Biroului de a lua decizii in perioada ramasa pana la Adunarea generala ordinara din luna februarie 2015.

Se propune asigurarea prin rotatie a unei permanente din partea Biroului CAAS, in fiecare vineri la ora 14 la Casa Ille et Vilaine.

A fost evocata necesitatea ca CAAS sa aiba rezervate cateva locuri in pietele administrate de comunitatile locale : Piata Cibin, Piata Rahova, Piata Transilvania, Targul de Tara etc.  APIVS poate sa intermedieze rezervarea unei cabane pentru CAAS in Targul de Tara din Muzeul in aer liber. In acest loc se pot face vanzari de produse ale membrilor camerei, pot fi distribuite materiale de informare si pot fi realizate animatii pe tema culturii gastronomice.

Cotizatia propusa pentru anul 2015 este de 100 lei, iar taxa de inscriere in CAAS este de 150 lei.

Propunerile privind actiunile pe anul 2015 au fost :
- Organizarea a 2 expozitii de animale si targuri de produse ale fermierilor din CAAS
- Identificarea unui spatiu (teren sau cladire) pentru amenajarea unui magazin al CAAS
- Organizarea de intalniri ale reprezentantilor CAAS cu agricultori in diferite zone ale judetului, in scopul promovarii si consolidarii Camerei agricole.

Avand in vedere ca se asteapta o noua pozitionare a Statului si a Judetului in privinta structurarii camerelor agricole, programarea urmatoarei intalniri a CAAS se vor face ulterior, cel mai probabil la sfarsitul lunii ianuarie 2015.

înapoi / sus

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Parteneri:

cons jud sb conseil general 35 S35R ch35 Ambasada Frantei Gites 35 ATRT Casa Corpului DidacticLangue communication Bienvenue a la ferme centras FDSC AJTS GAL PM GAL Hartibaciu GAL Tara Oltului Caprimed Prefectura SB DADR DADR

Acasă / Despre Noi / Programe / Rețele / Servicii / Parteneri / Glosar / Arhivă / Contact

Copyright 2009 Asociatia de prietenie Ille et Vilaine - Sibiu
Created by Image Art & Bio