Asociaţia de prietenie
                                   "Ille et Vilaine - Sibiu"

Facebook

Centre de vacanta
cursuri de limba franceza


Studio de traducere simultană

vezi ARHIVA

CENTRE DE VACANTĂ Sibiu - 2017 ...


CENTRU DE VACANȚĂ SIBIU 
pentru copii între 6 și 14 ani.

CENTRUL DE VACANȚĂ “OBELIX” ÎȘI VA DESCHIDE ÎN CURÂND PORȚILE!

Ca în fiecare vară, Asociaţia de prietenie "Ille et Vilaine - Sibiu" propune copiilor între 6 şi 14 ani activităţi ludice de vacanţă.

Aflat la a XIV-a sa ediţie, Centrul de vacanţă „Obelix” este deschis tuturor copiilor care nu vor pleca din oraş şi doresc să petreacă o vacanţă foarte plăcută împreună cu alţi copii, să socializeze, să înveţe lucruri noi şi să se distreze.
Anul acesta, asociaţia va organiza doar un centru de vacanţă la Şcoala nr. 1 din cartierul Ştrand, însă, la cererea copiilor şi a părinţilor, acesta se va desfăşura timp de 4 săptămâni!!!  (în perioada 3 - 28 iulie 2017).

Tema principală a centrului de vacanţă de anul acesta va fi TERRA pe care copiii o vor descoperi prin intermediul diferitelor jocuri şi activităţi.

Fiecare săptămâna va fi alocată unui element al naturii. Astfel, prima săptămână a centrului va fi Săptămâna aerului, a doua, Săptămâna apei, a treia, Săptămâna pământului, iar a patra, Săptămâna focului. Prin jocuri, activităţi diverse şi ieşiri, copiii vor cunoaşte mai bine cele patru elemente în care trăim: pământul, aerul, apa şi focul. Vor învăţa cum să nu risipeasca apa, cum să aibă grijă de pământ, care sunt consecinţele focului, cum să protejeze în general planeta, Casa noastră comună.

Înscrieri şi informatii suplimentare:
Florentina Chidu – Coordonatoare proiect
Telefon: 0729.015.823, E-mail: florenbia@yahoo.fr


CONCEPTUL DE „CENTRU DE VACANŢĂ”

APIVS (Asociaţia de Prietenie Ille et Vilaine Sibiu) a demarat în anul 2004, proiectul “Centre de vacanţă” în Sibiu după modelul centrelor de timp liber din Franţa, adaptat la condiţiile din România. Împreună cu Asociaţia de Înfrăţire “Rennes-Sibiu” din Franţa, APIVS a facut demersurile pentru a putea organiza un prim centru experimental în Sibiu. De atunci se organizează centre de vacanţă în fiecare an, în vacanţa de vară, atât în Sibiu, cât şi în unele comune din judeţ.

Scopul unui centru de vacanţă este să ofere activităţi ludice adaptate intereselor şi ritmului copiilor în timpul liber al acestora. Filozofia sa de baza este aceea că dezvoltarea copilului se realizează în timp ce se joacă. Prin activităţile derulate se urmareşte nu numai dezvoltarea armonioasă intelectuală şi fizică a copiilor, dar şi dobândirea autonomiei şi a capacităţii de a lua decizii în deplină libertate şi siguranţă.

înapoi / sus

 

Parteneri:

cons jud sb conseil general 35 S35R ch35 Ambasada Frantei Gites 35 ATRT Casa Corpului DidacticLangue communication Bienvenue a la ferme centras FDSC AJTS GAL PM GAL Hartibaciu GAL Tara Oltului Caprimed Prefectura SB DADR DADR

Acasă / Despre Noi / Programe / Rețele / Servicii / Parteneri / Glosar / Arhivă / Contact

Copyright 2009 Asociatia de prietenie Ille et Vilaine - Sibiu
Created by Image Art & Bio