Asociaţia de prietenie
                                   "Ille et Vilaine - Sibiu"

Facebook

Centre de vacanta
cursuri de limba franceza


Studio de traducere simultană

vezi ARHIVA

“Fericirea ca abordare pragmatică”


Continuănd seria de intălniri cu oameni remarcabili, Casa Franceza din Sibiu il are ca invitat in luna martie pe Dl. Mugur Frătilă, un cunoscut psihoterapeut sibian, implicat de asemenea in activitati sociale de referință.

Vă invităm sa discutăm cu Mugur Frătilă despre lucruri care ne preocupă pe toti:” Fericirea ca abordare pragmatică - drumul de la concept la trăire.”

JOI, 24 martie 2016, 0ra 19:00


Mugur Frătilă este psiholog independent și președintele asociatiei Tonal, un om și un profesionist atent la oameni si la ce se intamplă in jurul său.
A creat, cu sprijinul NESsT România, o unitate de economie socială, care asigura autofinantarea asociaţiei, și care vine în întâmpinarea nevoii de acţiune, sens şi utilitate lucrativă a clienţilor săi.

Intervenţiile sale terapeutice reprezintă o abordare structurată, coerentă şi sistematică pentru gasirea soluţiilor la probleme reale, un soi de ghidaj existenţial profesionist.

Orice demers terapeutic pe care l-a iniţiat şi coordonat a conţinut o inevitabilă, si dorită, componentă evolutivă. Este un proces de învăţare şi transformare.
Oricare dintre noi trebuie să-şi dorească şi să împlinească un nivel superior de autonomie. Autonomia înseamnă libertate, eliberare, devenire, împlinire. Demersul terapeutic ne sprijină în efortul de dobândire sau redobândire a controlului pierdut.

Psihoterapia nu este un panaceu însă reprezintă (sau poate să reprezinte) una dintre cele mai eficiente modalităţi de a ne reseta eficient existenţa, de a reactiva resurse amorţite sau risipite. Viaţa poate deveni foarte dificilă în anumite momente. Nu ajută cu absolut nimic să întâmpinăm dificultăţile cu letargie şi anestezie, pasivi şi paralizaţi sufleteşte sau mental. În acest sens, un demers psihoterapeutic poate reprezenta oportunitatea de a învăţa sau reînvăţa modalităţi uitate sau noi de adaptare, supravieţuire şi împlinire.

Preocuparile Dlui Mugur Fratila sunt legate de meseria si pasiunea sa :
- Stimularea conştientizării necesităţii şi posibilităţii de a evolua în sens personal şi social;
- Stimularea impulsurilor de acţiune socială solidară;
- Dezvoltarea şi vizibilizarea misiunii şi programelor asociaţiei Tonal;

- Activism în domeniul respectării drepturilor persoanelor cu probleme de sănătate mentală şi a celor aflate în dificultate psihologică.

 

 


înapoi / sus

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Parteneri:

cons jud sb conseil general 35 S35R ch35 Ambasada Frantei Gites 35 ATRT Casa Corpului DidacticLangue communication Bienvenue a la ferme centras FDSC AJTS GAL PM GAL Hartibaciu GAL Tara Oltului Caprimed Prefectura SB DADR DADR

Acasă / Despre Noi / Programe / Rețele / Servicii / Parteneri / Glosar / Arhivă / Contact

Copyright 2009 Asociatia de prietenie Ille et Vilaine - Sibiu
Created by Image Art & Bio