Asociaţia de prietenie
                                   "Ille et Vilaine - Sibiu"

Facebook

Centre de vacanta
cursuri de limba franceza


Studio de traducere simultană

vezi ARHIVA

Les Voyageurs francophones – la a doua editie


 

Miercuri, 6 mai 2015, Casa Ille et Vilaine a gazduit a doua editie a proiectului educational de limba franceza intitulat « Les Voyageurs francophones ». Proiectul, initiat de  Colegiul Agricol « Daniil Popovici Barcianu » din Sibiu în 2014, a reunit în cadrul unui concurs, de data aceasta regional, 10 echipe de liceeni din judetele Sibiu, Vâlcea si Mures.

 


Fiecare echipa a fost formata din câte 5 tineri care s-au întrecut în limba lui Molière. Ei au sustinut trei probe în limba franceza (prezentarea liceului din care proveneau, un test grila si prezentarea unei tari francophone) în fata unui juriu format din profesorii Daniela Săcelean, din partea Inspecto­ratului Şcolar Judeţean Sibiu, Marie Odile Tremorin de la Liceul « Les Vergers » din Dol-de-Bretagne, Franta, Florentina Chidu din partea Asociatiei « Ille et Vilaine – Sibiu », Pierre Guiol de la Lectoratul fran­cez al ULBS şi Pascal Olivier Paul, din partea Asociaţiei Fran­cezilor din Sibiu.

In urma jurizarii, primele locuri au revenit :

  • Premiul I,  Colegiului Naţional ,,O.Goga" Sibiu, profesor Mirela Istrate Mateescu,
  • Premiul II, Colegiului Agricol "D.P.Barcianu" Sibiu, profesor Minodora Beza - coordonatoarea proiectului,
  • Premiul III, Liceului ,,Preda Buzescu" Ber­beşti, judeţul Vâlcea, profesor Ana Stănilă.

Toate echipele au primit premii speciale pentru creativitate, originalitate şi dinamism, iar fiecare tânar a primit o diploma de participare.

Premiile au constat în carti în limba franceza oferite din partea Asociatiei de prietenie « Ille et Vilaine –Sibiu », Lectoratul francez al ULBS si Asociatia Francezilor din Sibiu.

Actiunea a fost sprijinita de Hipermarketul Auchan si de Asociatia « Solidarité 35 Roumanie » din Franta.

La sfârsitul concursului, elevi de la Liceul Agricol « Les Vergers » din Dol-de-Bretagne, Franţa, în vizita la Liceul Agricol au « Daniil Popovici Barcianu » din Sibiu au prezentat  reţete traditionale bretone si au oferit participantilor galete, clatite si far breton, pregatite de ei.


;
;
;
;
;
;

înapoi / sus

 
 

Parteneri:

cons jud sb conseil general 35 S35R ch35 Ambasada Frantei Gites 35 ATRT Casa Corpului DidacticLangue communication Bienvenue a la ferme centras FDSC AJTS GAL PM GAL Hartibaciu GAL Tara Oltului Caprimed Prefectura SB DADR DADR

Acasă / Despre Noi / Programe / Rețele / Servicii / Parteneri / Glosar / Arhivă / Contact

Copyright 2009 Asociatia de prietenie Ille et Vilaine - Sibiu
Created by Image Art & Bio