Asociaţia de prietenie
                                   "Ille et Vilaine - Sibiu"

Facebook

Centre de vacanta
cursuri de limba franceza


Studio de traducere simultană

vezi ARHIVA

Cu bicicleta pe «  Drumul înfrătirilor »


Cu bicicleta pe drumul infratirilor

Traseul

Sibiu - Rasinari :          12 km

Rasinari - Poplaca :       3 km

Poplaca - Orlat :            9 km

Orlat - Sibiel :                6 km

Sibiel - Orlat :                6 km

Total :                          36 km

Denivelare totala:     + 250 m

• imagini ...

• harta traseu ...

• brosura ...


Proiectul

De mai multa vreme asociatia noastra cauta modalitati de a contribui la consolidarea înfratirilor dintre comunele românesti din judetul Sibiu si cele franceze din departamentul Ille et Vilaine. Impreuna cu asociatia franceza, « Solidarité 35 Roumanie » (S35R) si cu alti parteneri ne gândim la diferite proiecte care, pe de o parte sa apropie si mai mult cele doua regiuni, iar pe de alta parte sa anime Casa Ille et Vilaine din Sibiu.

In spiritul schimburilor cu caracter cultural pe care le promovam in cadrul cooperarii, ne-am gândit sa lansam un program cu genericul “Drumul înfratirilor”, care presupune crearea de parcursuri ludice pe bicicleta, legand comunele înfratite. Aceste trasee ar porni de la Sibiu si ar strabate comunele românesti cu scopul de a ne cunoaste mai bine si de a lua contact cu diferitii actori care intervin în relatiile franco-romane. Prin aceasta actiune dorim de asemenea sa descoperim cultura locala, dar si oamenii cu spatiul si modul lor de viata.

Data propusa pentru prima editie este duminica, 21 iulie 2013, iar traseul va lega urmatoarele comune: Rasinari, care are o relatie de prietenie cu Saint-Armel, Orlat, care este în legatura cu Saint-Grégoire si Sibiel, sat înfratit cu Corps-Nuds.

In fiecare comuna ar putea fi organizata o scurta primire oficiala, precum si o eventuala vizita a locurilor mai reprezentative. Ne-am gândit sa aducem în fiecare comuna româneasca o prezentare a comunei franceze partenere, un mesaj din partea ei, fotografii care sa prezinte istoricul relatiilor ei cu România.

Pe viitor acest eveniment va putea fi prilejul vizitei unor delegatii franceze pentru reînnoirea legaturilor cu partenerii lor români. In afara de schimburile culturale, vor putea fi abordate si subiecte mai complexe ca mediul înconjurator, gradinaritul, activitati ludice si sportive (drumetii, trasee de orientare turistica etc.)

Prin implicarea asociatiilor cicliste din Sibiu, acest eveniment se doreste a fi si prilejul de a sensibiliza participantii pentru mersul pe bicicleta si pentru respectarea regulillor de securitate, în special folosirea castii de protectie.

Actiunea este deschisa tuturor iubitorilor de cicloturism, locul de pornire fiind Stadionul municipal. Ziua se va termina printr-un picnic la Orlat, unde va fi prevazut un gratar si un pahar cu vin, care presupune o participare de 30 lei / persoana.

Grupul de ciclisti va fi insotit de un microbuz pentru depanare, iar pentru intoarcere ne-am gândit de asemenea sa punem la dispozitia celor interesati un vehicul pentru transportul bicicletelor la Sibiu, fiecare putându-si  recupera « regina » din curtea Casei Ille et Vilaine, de pe strada Cojocarilor nr.15.

Program

Plecare de la Stadionul Municipal la ora - 9:00
Sosire la Rasinari la ora - 10:00, vizita comunei
Sosire la Orlat via Poplaca la ora - 13:00, pauza de masa
Plecare spre Sibiel la ora - 14:00,  vizita satului si a muzeului de icoane pe sticla

Intoarcere la Orlat la ora - 16:30

Actiunea este deschisa tuturor doritorilor cu conditia sa vina echipati (bicicleta, casca, apa, mâncare, tinuta adecvata)

Pentru cei care doresc, la întoarcere spre Sibiu, va fi pus la dispozitie un vehicol pentru transportul bicicletelor.  Ele vor putea fi recuperate de la Casa d’Ille et Vilaine,  str. Cojocarilor, nr. 15, Sibiu.

Un vehicul va deschide coloana de biciclisti si un microbuz o va închide, pentru cazuri de defectiune … !

La Orlat, pentru cei care doresc, se pregateste un gratar si o bautura pentru care se percepe o taxa de 30 lei.

Atât pentru plimbarea cu bicicletele, cât si pentru gratar, va rugam sa va înscrieti înainte de data de 18 iulie a.c. la Casa Ille et Vilaine, persoana de contact Florentina Chidu

Telefon : 0729 015 823, E-mail : florenbia@yahoo.fr

Va sfatuim cu insistenta  sa aveti casca de protectie!


înapoi / sus  
 

Parteneri:

cons jud sb conseil general 35 S35R ch35 Ambasada Frantei Gites 35 ATRT Casa Corpului DidacticLangue communication Bienvenue a la ferme centras FDSC AJTS GAL PM GAL Hartibaciu GAL Tara Oltului Caprimed Prefectura SB DADR DADR

Acasă / Despre Noi / Programe / Rețele / Servicii / Parteneri / Glosar / Arhivă / Contact

Copyright 2009 Asociatia de prietenie Ille et Vilaine - Sibiu
Created by Image Art & Bio