Asociaţia de prietenie
                                   "Ille et Vilaine - Sibiu"

Facebook

Centre de vacanta
cursuri de limba franceza


Studio de traducere simultană

vezi ARHIVA

“Modalitati de consiliere a persoanelor si familiilor in dificultate”


In cadrul coopearii dintre Judetul Sibiu si Departamentul Ille et Vilaine, saptamana trecuta, Casa Ille et Vilaine a gazduit o intalnire profesionala intre specialisti, francezi si romani, din domeniul social.

Invitatii nostri de la Rennes au fost : Christelle AMIAUX si Guillaume LECOQ – consilieri in economie sociala si familiala si Marta JOUHIER – responsabil cu relatii internationale la  Departementul Ille-et-Vilaine.

Intalnirile au durat trei zile si au avut ca tema : Modalitati de consiliere a persoanelor si familiilor in dificultate - metode si resurse utilizate. Peste 50 de specialisti din cadrul DGASPC, al primariilor din judet si al unor asociatii, au participat la acest schimb de experienta, desfasurat sub forma unui curs deschis, cu intrebari si raspunsuri.

Domeniul social fiind o prioritate, atat pentru Consiliul Judetean Sibiu cat si pentru Consiliul Departamental Ille et Vilaine si o axa importanta in cooperarea descentralizata, cele doua institutii au sustinut financiar aceste intalniri.

Profitand de perezenta Doamnei Marta Jouhier, au fost discutate si alte teme ale cooperarrii franco-romane, cum ar fi :

- proiectele comune din cadrul Sezonului Franta-Romania (delegatii oficiale ale administratiilor infratite, orchestre de tineri la Rennes si la Sibiu etc.)

- stagii profesionale in Sibiu ale studentilor de la centrul de formare pe social, ASKORIA.

- schimburiele de elevi si profesori intre Sibiu si Rennes prin programul Erasmus.

- acordul de parteneriat dintre Judetul Sibiu si Departamentu Ille et Vilaine.înapoi / sus

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Parteneri:

cons jud sb conseil general 35 S35R ch35 Ambasada Frantei Gites 35 ATRT Casa Corpului DidacticLangue communication Bienvenue a la ferme centras FDSC AJTS GAL PM GAL Hartibaciu GAL Tara Oltului Caprimed Prefectura SB DADR DADR

Acasă / Despre Noi / Programe / Rețele / Servicii / Parteneri / Glosar / Arhivă / Contact

Copyright 2009 Asociatia de prietenie Ille et Vilaine - Sibiu
Created by Image Art & Bio