Asociaţia de prietenie
                                   "Ille et Vilaine - Sibiu"

Facebook

Centre de vacanta
cursuri de limba franceza


Studio de traducere simultană

vezi ARHIVA

„CulinarCult”


• fotografii


In cadrul proiectului “CulinarCult”, coordonat de CNM ASTRA, si cofinantat de Consiliul General Ille et Vilaine si Consiliul Judetean Sibiu, APIVS a organizat deplasarea unei delegatii sibiene in Polonia.

Grupul a fost constituit din reprezentanti ai partenerilor din proiect: Complexul muzeal ASTRA, Directia Agricola Sibiu, Asociatia producatorilor traditionali, APIVS. Din motive obiective Asociatia judeteana de Turism Sibiu nu a putut participa.

Scopul deplasarii a fost intalnirea cu organizatii de fermieri polonezi si francezi pe tema valorificarii produselor locale si a cuprins vizite la ferme si intalniri cu personae si organizatii din regiune:

- o intalnire a grupurilor roman si francez cu reprezentantii Camerei de agricultura si ai consultantei agricole din regiunea Marea Polonie, la Centrul de formare pentru agricultura din Sielinko
- intalnire cu asociati femeilor rurale la Wilczyn, prezentarea produselor culinare si de artizanat
- intalnire in regiunea vecina, Kujavie Pomeranie, cu Camera de agricultura si cu fondatorul Ecoland, (reteaua nationala de producatori bio).
- vizita muzeului in aer liber din Torun care organizeaza periodic desfacere de produse locale si bio.
- vizita unui grup de producatori care comercializeaza fructe rosii (fructe moi)
- vizita unei familii de agricultori care detine o ferma de porci si a dezvoltat si alte mici productii non-agricole (aranjamente florale si brichete din paie )
In aceasta perioada a avut loc si semnarea noului accord de cooperare intre Camerele de agricultura din Bretania si Marea Polonie, care face referire si la parteneriatul cu judetul Sibiu.

Câteva concluzii la cald:
- Rememorand am constatat ca ne aflam la a 7-a întalnire intre parteneri din domeniul dezvoltarii agricole si rurale proveniti din cele trei regiuni europene
- Primirea calduroasa si atenta cu care am fost inconjurati, precum si programul ce ne-au fost rezervate de partenerii din Marea Polonie au intarit dorinta de a dezvolta aceste relatii pe viitor, odata cu structurarea mediului rural romanesc.
- Grija pentru aspectul fermelor si al spatiului de locuit al agricultorilor polonezi ne-au impresionat.
- Daca ar fi sa facem o comparatie privind profesiunea de agricultor in cele 3 tari observam ca, in Romania doar crescatorii de animale din zonele necolectivizate au avut o continuitate in ultimii 60 de ani.

înapoi / sus

 
 

Parteneri:

cons jud sb conseil general 35 S35R ch35 Ambasada Frantei Gites 35 ATRT Casa Corpului DidacticLangue communication Bienvenue a la ferme centras FDSC AJTS GAL PM GAL Hartibaciu GAL Tara Oltului Caprimed Prefectura SB DADR DADR

Acasă / Despre Noi / Programe / Rețele / Servicii / Parteneri / Glosar / Arhivă / Contact

Copyright 2009 Asociatia de prietenie Ille et Vilaine - Sibiu
Created by Image Art & Bio