Asociaţia de prietenie
                                   "Ille et Vilaine - Sibiu"

Facebook

Centre de vacanta
cursuri de limba franceza


Studio de traducere simultană

vezi ARHIVA

« Tous en rythme ! » - sau cum să īncheiem un an de ateliere cu buna dispoziție și muzică!


In perioada 4 – 11 iunie, un numar de  434 elevi de gimnaziu si liceu din 8 scoli din judetul Sibiu au descoperit muzica de percutie cu un muzician francofon, specialist în diferite genuri din muzica franceza.


Incepând din luna octombrie 2014, prin programul « Le Français au quotidien » s-au desfasurat  în 8 institutii de învatamânt din judetul  Sibiu animatii si cursuri de limba franceza, prin care s-au propus elevilor variate activitati ludice care le-au oferit  posibilitatea sa descopere continuturi culturale si artistice, totul desfasurându-se  în limba franceza. De-a lungul întregului an scolar, elevi de gimnaziu si de liceu au reusit astfel sa se apropie de limba franceza si s-o dedramatizeze, departe de caiete sau de privirile severe ale profesorilor !

Evaluation sur „Tous en rythme”

 


Pentru a celebra sosirea verii si a încheia într-o nota originala atelierele, am invitat un muzician percutionist francofon de origine sârba, Nikola Radic,  ca sa-i initieze pe tineri în ceea ce înseamna muzica percutionista. ! Astfel 434 de elevi din scoli generale si licee din  Sibiu, Apoldu de Jos si Avrig au descoperit instrumente precum toba, maracas, tamburina, betele, cow bell si instrumentul venit direct din Africa : djembe !  Trebuie spus ca acesta din urma a stiut cel mai bine sa incite curiozitatea participantilor !
Concentrându-se pe ritm si cuvinte, pe munca în echipa si pe ascultarea celorlalti, tinerii au facut abstractie de limba franceza si  au lasat-o de-o parte pentru a cânta împreuna !
Profitânt de buna dispozitie muzicala si de mult  soare, ei au lucrat pe cântecul « Pour un flirt » de Michel Delpech : un grup de 5 pâna la  10 tineri cântau împreuna, în timp ce ceilalti bateau ritmul. Nikola Radic  le explica cum trebuie aleasa muzica : o melodie simpla si antrenanta pentru a se încadra în cele 50 de minute cât dureaza o ora de curs în România, un ritm usor modulabil  în functie de nivelul tinerilor. Dupa ce fiecare a cântat, au putut sa cânte la djembe, al carui ritm comunicativ nu a întârziat sa-i faca pe colegi  sa tina ritmul !
Cele 7 zile de ateliere au început la Colegiul National Pedagogic « Andrei Saguna », continuând sa se desfasoare apoi la Colegiul Agricol « D.P. Barcianu », Colegiul Tehnic « Independenta », Colegiul «  Terezianum » din Sibiu, scoala din Apoldu de Jos, Liceul Teoretic « Gheorghe Lazar  din Avrig, Liceul Teoretic « Onisifor Ghibu »,  Colegiul National « Octavian Goga » pentru a încheia cu Colegiul National « Gheorghe Lazar » din Sibiu.

Multumiri lui Nikola Radic  pentru participarea sa si felicitari înca o data tuturor tinerilor nostri muzicieni  începatori.


înapoi / sus

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Parteneri:

cons jud sb conseil general 35 S35R ch35 Ambasada Frantei Gites 35 ATRT Casa Corpului DidacticLangue communication Bienvenue a la ferme centras FDSC AJTS GAL PM GAL Hartibaciu GAL Tara Oltului Caprimed Prefectura SB DADR DADR

Acasă / Despre Noi / Programe / Rețele / Servicii / Parteneri / Glosar / Arhivă / Contact

Copyright 2009 Asociatia de prietenie Ille et Vilaine - Sibiu
Created by Image Art & Bio