Asociaţia de prietenie
                                   "Ille et Vilaine - Sibiu"

Facebook

Centre de vacanta
cursuri de limba franceza


Studio de traducere simultană

vezi ARHIVA

 

In cadrul programului educativ “Saptamâna educatiei globale” program initiat de Comisia Europeana si desfasurat in scolile din Europa, in perioada 10-18 noiembrie 2012, APIVS a organizat In data de 13.11.2012 o dezbatere avand ca tema “Notiuni generale despre consumul responsabil” adresat elevilor clasei a XI-a a Liceului Tehnologic Henri Coanda Sibiu.

Dezbaterea a fost interactiva, alternand discutiile interactive, exercitiile de grup si prezentarea informativa. Astfel, cei 9 elevi prezenti, proveniti atat din municipiul Sibiu cat si din afara Sibiului, si-au dezvoltat cunostintele in materie de dezvoltare personala, piramida nevoilor umane (Maslow), consum, consumerism, capitalism – consecinte, consum iresponsabil si alternative/actiuni de consum responsabil. Impreuna au identificat 5 tipuri de demersuri in care s-ar implica responsabil : evitarea consumului in exces de substante toxice ; protejarea mediului ; implicarea in campanii de ajutorare ;consumul de produse naturale ; donatii pentru copiii cu nevoi.

In incheierea debaterii elevii au constituit o echipa si au identificat 5 teme de interes pentru ei pentru a fi abordate in intalniri viitoare si in cadrul altor actiuni :

Sa cunoastem planeta mai bine, Cunoasterea corpului uman, Anturajul si viciile vietii, Femei vs. Barbati, Prioritatile vietii.

 


înapoi / sus

 
 

Parteneri:

cons jud sb conseil general 35 S35R ch35 Ambasada Frantei Gites 35 ATRT Casa Corpului DidacticLangue communication Bienvenue a la ferme centras FDSC AJTS GAL PM GAL Hartibaciu GAL Tara Oltului Caprimed Prefectura SB DADR DADR

Acasă / Despre Noi / Programe / Rețele / Servicii / Parteneri / Glosar / Arhivă / Contact

Copyright 2009 Asociatia de prietenie Ille et Vilaine - Sibiu
Created by Image Art & Bio