Asociaţia de prietenie
                                   "Ille et Vilaine - Sibiu"

Facebook

Centre de vacanta
cursuri de limba franceza


Studio de traducere simultană

vezi ARHIVA

      Întâlnirile Europene de la Cluj 

    

 

• imagini

Link-uri utile :

• www.institutfrancais-roumanie.com

• www.industries-culturelles-patrimoines.fr

• www.caue50.fr


Expunerile, dezbaterile, si vizitele programate pentru cele trei zile in Cluj, Alba, Garbova si Bontida, au scos in evidenta faptul ca, daca patrimoniul este indiscutabil un factor de identitate, trebuie vazut in ce masura este de asemenea un atu in dezvoltarea teritoriilor.

Masa rotunda din prima zi s-a desfasurat in jurul temelor: Patrimoniul, un atu pentru dezvoltare culturala, Patrimoniul, vector de dezvoltare turistica si Patrimoniul creator de locuri de munca.

Am ales atelierul « Micul patrimoniu rural fragil si noa ruralitate » care s-a desfasurat in comuna Garbova, unde este in plina desfasurare renovarea Cetatii Greavilor.

Cateva idei mi-au atras atentia :

Patrimoniul si modernitatea merg bine impreuna daca avem in vedere continuitatea a ceva. In fond tot ce este patrimoniu a fost candva modern si tot ce este modern va deveni candva patrimoniu. Important este sa se construiasca legaturi si sa existe continuitate.

Patrimoniul natural este mai putin vizibil decat cel construit si este cunoscut mai ales de specialisti (vezi acvila mica tipatoare). El este adesea uitat pentru ca nu are o valoare economica ci una estetica. Daca protectia mediului este o notiune utilitarista, protectia naturii este considerata mai putin importanta. Se considera ca daca nu mai sunt berze nu-i asa de grav, in schimb daca un parau este poluat  asta merita toata atentia.
Nu trebuie uitat ca observarea naturii devine din ce in ce mai mult un obiectiv turistic.

Un muzeu, fie el in aer liber sau in spatiu inchis, trebuie sa fie un loc de viata si de intalniri.


înapoi / sus

 
 

Parteneri:

cons jud sb conseil general 35 S35R ch35 Ambasada Frantei Gites 35 ATRT Casa Corpului DidacticLangue communication Bienvenue a la ferme centras FDSC AJTS GAL PM GAL Hartibaciu GAL Tara Oltului Caprimed Prefectura SB DADR DADR

Acasă / Despre Noi / Programe / Rețele / Servicii / Parteneri / Glosar / Arhivă / Contact

Copyright 2009 Asociatia de prietenie Ille et Vilaine - Sibiu
Created by Image Art & Bio