Asociaţia de prietenie
                                   "Ille et Vilaine - Sibiu"

Facebook

Centre de vacanta
cursuri de limba franceza


Studio de traducere simultană

vezi ARHIVA

„Pictori bretoni la Sibiu - Viaţa cotidiană şi sărbători populare româneşti : Paşti ortodox în judeţul Sibiu”


• fotografii


Descoperirea patrimoniului natural si arhitectural din regiunea Sibiu si mai ales crearea de legaturi durabile cu persoanele întâlnite, este scopul acestui proiect.

Intre 11 si 19 aprilie, un grup de noua pictori amatori francezi originari din departamentul Ille et Vilaine, membri ai Asociatiei « Atelier 5 », se vor afla în judetul Sibiu.

Insotiti de Annick Macé, artist plastic si profesoara, dorinta lor este de a întâlni populatia locala cu ocazia Sarbatorilor de Pasti.

Depasind obstacolul limbii, crochiurile si picturile în aer liber vor fi limbajul universal si ocazia întâlnirii cu populatia locala. Lucrarile realizate în timpul acestui sejur vor fi expuse la Casa Ille et Vilaine din Sibiu si apoi la Rennes în sediul Asociatiei « Solidarité 35 Roumanie », precum si în comunele învecinate orasului Rennes implicate în relatia Ille et Vilaine – Sibiu.

Proiectul s-a nascut dintr-o tripla dorinta : aceea a lui Annick, care a vrut sa împartaseasca studentilor ei « placerea descoperirii si a întâlnirii » sub pretextul crearii de crochiuri si tablouri « pe viu », aceea a unuia dintre membrii asociatiei care a transmis grupului « dragostea la prima vedere » pentru România din timpul unei calatorii facute la Sibiu în iunie 2011 si aceea a studentilor, care au apreciat calatoriile cu acelasi obiectiv din Italia, Grecia, Maroc, Israel, ...

Din aceste calatorii s-au nascut « carnete de bord de pictor » realizate în diverse tehnici grafice. « Carnet de pictor la Sibiu » va completa colectia lor.

 

Sa le uram bun venit în regiunea noastra !

înapoi / sus

 
 

Parteneri:

cons jud sb conseil general 35 S35R ch35 Ambasada Frantei Gites 35 ATRT Casa Corpului DidacticLangue communication Bienvenue a la ferme centras FDSC AJTS GAL PM GAL Hartibaciu GAL Tara Oltului Caprimed Prefectura SB DADR DADR

Acasă / Despre Noi / Programe / Rețele / Servicii / Parteneri / Glosar / Arhivă / Contact

Copyright 2009 Asociatia de prietenie Ille et Vilaine - Sibiu
Created by Image Art & Bio