Asociaţia de prietenie
                                   "Ille et Vilaine - Sibiu"

Facebook

Centre de vacanta
cursuri de limba franceza


Studio de traducere simultană

vezi ARHIVA

" Vizită la Strasbourg în cadrul proiectului „Modele de bună practică în domeniul incluziunii sociale" 


• Imagini

 


In perioada 9-14 iunie, doi membri ai Grupului Local de Initiativa in Economie Sociala, intre care si un angajat al APIVS, au participat la vizita organizata la Strasbourg in cadrul proiectului “Modele de buna practica in domeniul incluziunii sociale” implementat de Asociatia CRIES Timisoara cu finantare din Fondul Social European. Municipiul Sibiu este unul din cele 8 municipii beneficiare ale acestui proiect care doreste in primul rand sa ne aduca modele de bune practici de tip francez si informatii noi privind economia sociala, solidara si etica.
Programul vizitei de studiu a cuprins prezentari asupra unor initiative pentru comunitate, respectiv, de micro-creditare etica si programe si vizite la sediul unor intreprinderi de insertie economica si sociala, precum si la un producator local de tip ASAT.

In acest sens s-a putut observa ca diferitele initiative care au pornit de la doua – trei persoane ajungand sa miste o intreaga comunitate, au devenit durabile si sutenabile pentru ca la baza lucrurilor a stat si sta in continuare dragostea de oameni, de natura, valorizarea trecutului si a esentei lucrurilor care fac parte din viata noastra si interesul pentru comunitate, pentru o sanatate buna si solidaritatea sociala.
Pe tot parcursul vizitei, mesele au fost servite doar in restaurante cu preparate din produse locale, consumul local reprezentand deja o politica locala a regiunii Alsacia.
De asemenea, este de remarcat existenta politicilor de stat si a sistemului de economie sociala impreuna cu facilitatile pe care statul francez le acorda diferentiat in functie de tipul de activitate de economie sociala.  

înapoi / sus

 
 

Parteneri:

cons jud sb conseil general 35 S35R ch35 Ambasada Frantei Gites 35 ATRT Casa Corpului DidacticLangue communication Bienvenue a la ferme centras FDSC AJTS GAL PM GAL Hartibaciu GAL Tara Oltului Caprimed Prefectura SB DADR DADR

Acasă / Despre Noi / Programe / Rețele / Servicii / Parteneri / Glosar / Arhivă / Contact

Copyright 2009 Asociatia de prietenie Ille et Vilaine - Sibiu
Created by Image Art & Bio