Asociaţia de prietenie
                                   "Ille et Vilaine - Sibiu"

Facebook

Centre de vacanta
cursuri de limba franceza


Studio de traducere simultană

vezi ARHIVA

Ziua Nationala a Frantei


Ziua Frantei

In 14 iulie Sibiul îsi potriveste ceasul dupa ora franceza ! Pentru sarbatorirea Zilei Nationale a Frantei, ziua în care a fost luata cu asalt închisoarea de la Bastilia, Casa Ille et Vilaine - centrul cultural francez de la Sibiu si « Pardon Café » va pregatesc un program seducator.

Daca sunteti întrebati care sunt simbolurile Frantei, veti raspunde: gastronomia, Turnul Eiffel, cultura franceza si Turul Frantei. Toate aceste trasaturi tipice pentru Franta va vor fi prezentate într-un cadru exceptional de pe strada Cetatii, lânga turnurile medievale ale Sibiului.

 

• imagini ...


Incepând cu ora 13,00, va invitam sa va instalati confortabil pentru a urmari pe un ecran imens a 15-a etapa a Turului Frantei. Cel mai mare eveniment sportiv anual din lume, Turul Frantei este o adevarata institutie, iar succesul sau depaseste cadrul unei simple curse cicliste. Peste 80 de posturi de televiziune transmit turul în 170 de tari si aproape un miliard de telespectatori pot admira în primele trei saptamâni din luna iulie frumusetea peisajelor franceze., Doar Jocurile Olimpice si  Cupa Mondiala la Fotbal depasesc  audienta de care se bucura Turul Frantei.

Etapa pe care v-o propunem s-o vedeti, cea mai lunga din editia anului 2013, va va duce de la Givors pâna în miticul Munte Ventoux ; supranumit « Uriasul din Provence » sau « Muntele Chel », aceste chei montane cu peisaje lunare reprezinta unele dintre cele mai mai celebre pe care le traverseaza Turul. Este ascensiunea cea mai dificila din lumea ciclismului si ea ne va oferi o confruntare superba între toti favoritii si ciclistii francezi, care viseaza sa se impuna în aceasta zi de sarbatoare nationala.

La sfârsitul vizionarii acestei etape, va vom propune muzica frantuzeasca, clipuri si concerte. Avem de asemenea placerea de a avea printre noi un grup traditional francez care va va initia în dansuri folclorice pe esplanada din fata Salii Thalia.

La miezul noptii, pentru a termina ziua cu un moment frumos, va vom oferi posibilitatea de a vedea celebrul foc de artificii din Paris. Organizat în fiecare an în jurul legendarului Turn Eiffel, acest foc de artificii va va prezenta Parisul în ziua sa cea mai frumoasa, un Oras al Luminilor si mai stralucitor sub mii de artificii.
Si pentru a încununa totul, « Pardon Café » va va servi pe parcursul întregii zile mâncaruri si bauturi cu iz francez.

 


înapoi / sus

 
 

Parteneri:

cons jud sb conseil general 35 S35R ch35 Ambasada Frantei Gites 35 ATRT Casa Corpului DidacticLangue communication Bienvenue a la ferme centras FDSC AJTS GAL PM GAL Hartibaciu GAL Tara Oltului Caprimed Prefectura SB DADR DADR

Acasă / Despre Noi / Programe / Rețele / Servicii / Parteneri / Glosar / Arhivă / Contact

Copyright 2009 Asociatia de prietenie Ille et Vilaine - Sibiu
Created by Image Art & Bio